Home Haaruitval 5 Oorzaken en Behandelingen van Haaruitval bij Vrouwen

5 Oorzaken en Behandelingen van Haaruitval bij Vrouwen

by Frans
Published: Last Updated on

Hoewel mannen meer kans hebben om haaruitval te ervaren, blijft dunner wordend haar nog steeds een veel voorkomend probleem bij vrouwen.

Niemand houdt van het gevoel om haar te verliezen. Het geeft een bepaald gevoel van schaamte en demoralisatie. Voor mij is het een teken van ouder worden. Het leven gaat echter niet over de bestemming, het gaat om de reis. In zekere zin heeft het grootste deel van de samenleving een gehersenspoelde standaard over het haar en de kwaliteit ervan. Waarom kunnen we niet gewoon blij zijn met wat we hebben?

Dat gezegd hebbende, er is niets mis met het proberen haaruitval te voorkomen. Vrouwen verliezen meestal ongeveer 50 tot 100 haren per dag. Als dit echter merkbaarder wordt, kan er een onderliggend probleem zijn.

Er is een veelheid aan strategieën om te proberen haaruitval tegen te gaan, variërend van het identificeren van vitaminetekorten tot andere onderliggende gezondheidsproblemen. Er zijn verschillende manieren om het haarverlies van vrouwen te behandelen, afhankelijk van de oorzaak. Hier zijn vijf oorzaken om op te letten en vijf behandelingen om te proberen.

Vijf oorzaken van haaruitval bij vrouwen

1. Anticonceptiepillen

Vrouwen nemen anticonceptiepillen om verschillende redenen, maar het werkt voornamelijk door het stoppen van de ovulatie door de werking van oestrogeen en progestageen. Vrouwen met een aanleg voor hormonaal haaruitval, of degenen die gevoelig zijn voor hormonen in hun lichaam, kunnen problemen krijgen met haarverlies.

2. Droogshampoo

Droogshampoos zijn de laatste jaren veel populairder geworden. Ze wassen het haar snel en zorgen ervoor dat het er schoon uit ziet. Wanneer het product echter teveel wordt gebruikt, verstopt het de poriën en irriteert het de hoofdhuid. Het hindert dus onze groeicyclus en verzwakt de haarzakjes.

3. Diëten

Nieuwe studies hebben een directe correlatie aangetoond tussen haargroei en onze eetgewoonten. Als we onvoldoende proteïne, ijzer, calcium, vitamine B, vitamine A of biotine binnen krijgen, kan haaruitval optreden.

4. Haarstyling apparaten

Iets dat schijnbaar niet schadelijk lijkt als haartoestellen kunnen bijdragen aan haaruitval. De hoge hitte kan het haar beschadigen door de waterstofbruggen af te breken. Gebruik nooit haarstyling apparaten die boven de 347 graden Fahrenheit verwarmen.

5. Gebrek aan zon

Zon voorziet ons lichaam van vitamine D, dat van vitaal belang is voor de haargroei. Samen met voordelen voor het haar is het ook cruciaal voor de botontwikkeling.

Vijf natuurlijke behandelingen tegen haaruitval bij vrouwen

1. Visolie

Omega 3 vetzuren zijn voedend voor ons haar omdat ze het verdikken en ontstekingen verminderen. Samen met visolie capsules kun je omega 3 vetzuren krijgen van voedsel zoals tonijn, zalm, witte vis en sardines. De beste optie zou zijn om zowel visolie capsules als omega rijk voedsel in je dieet op te nemen.

2. Zink

Zink wordt van oudsher gebruikt om haaruitval te behandelen. De mogelijke voordelen zijn de groei van de haarzakjes en de cruciale enzym ontwikkeling. Het stopt ook de regressie van haarzakjes en versnelt het herstel van de haarzakjes. Je kunt zink krijgen van zaden, noten, donkere chocolade, bonen en paddenstoelen.

3. ijzer

Studies bewijzen dat ijzertekorten kunnen worden gerelateerd aan haar aandoeningen zoals alopecia areata en telogeen effluvium. De beste manier om de ijzer inname te verhogen, is door voedsel te eten dat rijk is aan ijzer. Enkele voorbeelden zijn spinazie, eigeel, snijbiet, biefstuk, tofu, broccoli of aardappelen.

4. Vitamine D

Onze haarzakjes zijn extreem gevoelig voor hormonen, dus vitamine D speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van cellen, calciumhomeostase en immuunregulatie. Alopecia areata komt heel vaak voor bij mensen met een vitamine D tekort. Het wordt het best geabsorbeerd door directe blootstelling aan de zon. Experts zeggen dat tien minuten directe blootstelling aan de zon ons lichaam toelaat om 10.000 eenheden vitamine D te absorberen. Je kunt ook vitamine D binnen krijgen van kaas, yoghurt, eieren, tofu en zalm.

5. Vitamine B5

Ons lichaam gebruikt vitamine B5 om koolhydraten, eiwitten en vetten te metaboliseren, waardoor ze worden omgezet in voeding voor alle cellen. Onze haarzakjes hebben deze voedingsstoffen nodig om goed te functioneren en de haargroei te verhogen. Voedingsmiddelen met vitamine B5 zijn kip, zonnebloempitten, zalm, avocado’s, tomaten en broccoli.

Tot slot

Met zoveel remedies, waarom zou je ze geen kans geven om je hoofdhuid gezonder te maken? Ook zijn er haargroei pillen die speciaal geformuleerd zijn met bovengenoemde ingrediënten die je kunt proberen. Als je haar vitaal is voor je gewenste uiterlijk, vind je deze oplossingen misschien wel belangrijk.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie

Privacy & Cookies Policy