Home Sport en Fitness 5 Tips voor succesvol en gemotiveerd fitnessen

5 Tips voor succesvol en gemotiveerd fitnessen

by Frans

Wil jij graag meer bewegen omdat je het leuk vind of gezond wil blijven? En wil jij weten waar je op moet letten tijdens het sporten? Wij geven jou vijf praktische tips om je te helpen op een verantwoorde manier te fitnessen, je sportieve doelen te bereiken en gemotiveerd te blijven! Zo zit je lekker in je vel. En begin jij straks fit en zelfverzekerd aan de zomer!

1. Vind een fitnessclub die bij jou past

Om gemotiveerd te blijven is het belangrijk dat je sport bij een fitnessclub die bij je past. Wat vind jij belangrijk? Heb je begeleiding nodig? Sport je graag samen en zijn groepslessen iets voor jou? Moet het voordelig zijn of geef je de voorkeur aan luxe en wellness? Vergelijk prijzen, openingstijden en faciliteiten of bekijk foto’s en video’s van verschillende fitnessclubs. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je direct een gratis fitnesspas aanvragen voor een rondleiding of een vrijblijvende proeftraining bij een fitnesscentrum naar jouw keuze.

2.  Maak tijd vrij in je agenda

Maak afspraken met jezelf op welke dagen en tijden je gaat trainen en reserveer deze tijd in je agenda. Zorg ervoor dat er geen andere zaken tussen komen. Want niets is belangrijker dan jouw eigen gezondheid. Heb je kinderen? Kijk dan of je kunt sporten direct nadat je de kinderen op school hebt gebracht. Of zoek uit welke fitnessclub in jouw regio beschikt over een kinderopvang. Zijn je kinderen al wat ouder? Dan bestaan er vaak ook diverse mogelijkheden voor familie fitness met aantrekkelijke kortingen.

3.  Zet realistische doelstellingen

Een grote groep Nederlanders die jaarlijks starten met fitnessen verliest na enige tijd hun motivatie. En raken na het starten van een nieuw fitnessprogramma binnen enkele weken al snel uitgeput. De reden hiervan is dat veel mensen die beginnen met fitnessen in hun enthousiasme van start gaan met een te ambitieus fitnessschema.

Ook interessant: Mass Extreme Review en Ervaringen

Zorg ervoor dat je doelstellingen realistisch en meetbaar zijn. Maak doelstellingen op korte en lange termijn. Zodat hier bij het opstellen van de planning rekening mee kan worden gehouden. Om te begrijpen welke doelstellingen voor jou realistisch zijn is het verstandig om dit te bespreken met een fitness instructeur en/of voedingsdeskundige.

4.  Sporten is gezond!

Herinner jezelf aan de voordelen van sporten. Een fysiek gezond lichaam en levensstijl draagt bij aan: een betere nachtrust, goede eetlust, minder stress, efficiënter werken, betere communicatie en concentratie en vooral een beter zelfvertrouwen. Denk voordat je gaat fitnessen altijd aan het ontspannen gevoel van voldoening na een goede training.

5. Voorkom blessures sport verantwoord

Wanneer je gaat trainen zorg er dan altijd voor dat je weet hoe een oefening moet worden uitgevoerd. Besteed minimaal vijf minuten aan rek- en strekoefeningen aan het eind van de training. Een verkeerde uitvoering van een oefening kan tot vervelende blessures lijden. Informeer altijd eerst bij een fitnessinstructeur hoe je een oefening correct moet uitvoeren. Zo voorkom je niet alleen blessures maar behaal je ook sneller resultaat.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie