Home Huidverzorging 7 Essentiële Tips Voor Huidverzorging

7 Essentiële Tips Voor Huidverzorging

by Frans
Published: Last Updated on

Vraagt u zich ooit af welke huidverzorgingstips huidtherapeuten gebruiken om een gezonde huid te behouden? Hieronder zeven huidverzorging tips die ik aan iedereen adviseer en eigenlijk ook zelf toepas.

Gecertificeerde huidtherapeuten zijn experts als het gaat om de huid, het diagnosticeren en behandelen van meer dan 3.000 ziekten en aandoeningen. Denk hierbij aan huidkanker, acne, psoriasis en eczeem. 

Maar vraagt u zich ooit af welke huidverzorgingstips huidtherapeuten gebruiken om een gezonde huid te behouden?

Neem echter eerst even de tijd om uw huidtype te identificeren en te begrijpen:

  1. Gevoelige huid kan na gebruik van het product prikken of verbranden
  2. De normale huid is helder en niet gevoelig
  3. Droge huid is schilferig, jeukerig of ruw
  4. De vette huid is glanzend en vettig
  5. De gecombineerde huid is op sommige plekken droog en op andere plekken vet.

Inzicht in uw huidtype zal u helpen om te leren hoe u uw huid moet verzorgen en hoe u de juiste huidverzorgingsproducten kunt selecteren.

Hieronder zeven huidverzorging tips die huidtherapeuten adviseren aan hun patiënten en zelf ook toepasssen.

Tip 1: Draag dagelijks een zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is een van de belangrijkste dingen die u voor uw huid kunt doen. Bij een juiste toepassing beschermt zonnebrandcrème uw huid tegen de schadelijke ultraviolette (UV) stralen van de zon, die verbranden, huidkanker en vroegtijdige huidveroudering veroorzaken, zoals rimpels en ouderdomsvlekken. 

Voor de beste bescherming brengt u een breedwerkende, waterbestendige zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger aan op alle huid die niet door kleding wordt bedekt, en brengt u deze om de twee uur of na het zwemmen of zweten opnieuw aan.

Om tijd te besparen in uw huidverzorgingsroutine kunt u overwegen een vochtinbrengende crème te gebruiken die ook een zonnebrandcrème bevat. 
Echter, terwijl cosmetica die zonnebrandcrème bevatten handig zijn, vergeet niet om ze opnieuw aan te brengen om de beste bescherming tegen de zon te bereiken. Houd er rekening mee dat geen enkele zonnebrandcrème, 100% van de UV-stralen van de zon kan blokkeren. Het is daarom ook belangrijk om schaduw te zoeken en beschermende kleding te dragen als u buiten bent, waaronder een shirt met lange mouwen, een broek, een hoed met brede rand en een zonnebril, wanneer dat mogelijk is.

Tip 2: Blijf weg bij de zonnebanken

Net als de zon, stralen zonnebanken schadelijke UV-straling uit die huidkanker kunnen veroorzaken. Sterker nog, zelfs één sessie binnenshuis kan het risico op het ontwikkelen van melanoom met 20% verhogen, plaveiselcelcarcinoom met 67% en basaalcelcarcinoom met 29%. Als u die gouden gloed wilt, kunt u die bereiken met zelfbruinende producten. Bij een juiste toepassing zien zelfbruiners er natuurlijk uit en geven ze u geen sinaasappelhuid, strepen of vlekken.

Tip 3: Vereenvoudig uw huidverzorgingsroutine

Minder is meer als het gaat om huidverzorging. Het gebruik van te veel producten, vooral meerdere anti-verouderingsproducten, kan uw huid irriteren.

Richt u in plaats daarvan op de basisprincipes, zoals een zachte reiniger, zonnebrandcrème en vochtinbrengende crème. Zorg voor verzorgingsroutines die ’s ochtends en ’s avonds goed werken voor uw huid, en blijf erbij.

Tip 4: Kies huidverzorgingsproducten die zijn geformuleerd voor uw huidtype

Inzicht in uw huidtype zal u helpen om te leren hoe u uw huid moet verzorgen en hoe u de juiste huidverzorgingsproducten kunt kiezen.

Zoals hierboven vermeld, vindt u hier hoe u uw huidtype kunt identificeren en begrijpen:

  • Gevoelige huid: Kan steken of verbranden na gebruik van het product
  • Normale huid: Helder en niet gevoelig
  • Droge huid: Vlokkerig, jeukerig of ruw
  • Combinatiehuid: Droog in sommige gebieden en vettig in andere
  • Oily: Glanzend en vettig

Tip 5: Behandel je lippen

Aangezien huidkanker zich op de lippen kan vormen, breng een lippenbalsem of lippenstift aan die een zonnefilter met een SPF van 30 of hoger bevat voordat u naar buiten gaat. Als uw lippen gebarsten of droog aanvoelen, breng dan vaseline aan voor extra vocht.

Tip 6: Houd uw handen van uw gezicht

Wanneer u uw gezicht aanraakt, brengt u vuil, ziektekiemen en olie van uw handen over op uw gezicht. Doe je best om je huid de hele dag met rust te laten. Vermijd het plukken, knallen of knijpen van puistjes, omdat dit littekens kan veroorzaken.

Tip 7: Controleer uw huid regelmatig

Huidkanker is de meest voorkomende kanker in de wereld en treft één op de vijf mensen in hun leven. Verder sterven elke dag er honderden mensen aan melanoom, de dodelijkste vorm van huidkanker. Echter, wanneer deze vroeg wordt ontdekt, is huidkanker – inclusief melanoma – zeer goed te behandelen.

In feite is het overlevingspercentage van vijf jaar voor mensen wier melanoom wordt ontdekt en behandeld voordat het zich verspreidt naar de lymfeklieren 98%. Het is belangrijk om uw huid regelmatig te controleren op nieuwe vlekken, vlekken die anders zijn dan andere vlekken op uw lichaam, of mollen die jeuken, bloeden of van kleur veranderen, omdat dit vaak vroege waarschuwing tekenen van huidkanker zijn. 

Als u verdachte vlekken opmerkt, maak dan een afspraak met een dermatoloog of huidtherapeut.

De huid is het grootste orgaan van uw lichaam, dus het is belangrijk om er goed voor te zorgen.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie

Privacy & Cookies Policy