Home Informatieve Artikelen 8 Natuurlijke Methoden om Spataderen te Behandelen

8 Natuurlijke Methoden om Spataderen te Behandelen

by Frans
Published: Last Updated on

Als je je zorgen maakt over het verwijderen van je spataderen door een operatie, vrees dan niet omdat er veel niet-medische en natuurlijke remedies voor de behandeling van spataderen beschikbaar zijn. Terwijl de wereld op zoek gaat naar gezondere en natuurlijkere keuzes als het gaat om ons lichaam, blijven artsen en onderzoekers meer manieren vinden om natuurlijke en niet-medische behandelingen voor verschillende aandoeningen aan te bieden.

Natuurlijke behandelingen zijn echter effectiever voor mildere gevallen van spataderen. Sommige van deze behandelingen zijn:

  1. Acupunctuur en acupressuur
  2. Aromatherapie
  3. Hydrotherapie
  4. Steunkousen
  5. Massage
  6. Lichaamsbeweging
  7. Gezonde voeding
  8. Vitaminen

Deze methoden werken ook heel goed bij het voorkomen van spataderen.

Acupunctuur en Acupressuur

Ze zijn effectief, maar alleen voor het uiterlijk van de spataderen. Beide procedures helpen om te voorkomen dat de aderen verergeren, maar kunnen er helaas niet voor zorgen dat ze volledig verdwijnen.

Aromatherapie

Dit is een uitstekende keuze bij de natuurlijke behandeling van spataderen, omdat de oliën kunnen helpen bij de zwelling die kan optreden bij spataderen. Het masseren van het gebied rond de aderen met bepaalde oliën kan helpen om de aderen te verkleinen en de zwelling te verminderen.

Hydrotherapie

Wisselen tussen warme en koude baden kan helpen bij de bloedsomloop. Dit is een andere uitstekende natuurlijke remedie voor spataderen, omdat beschadigde aderen normaal gesproken worden geassocieerd met slechte bloedcirculatie. Het is over het algemeen gemakkelijk om deze behandeling thuis te doen.

Steunkousen

Voor een persoon die tijdelijk aan spataderen lijdt, zoals tijdens de zwangerschap, kan compressie worden gebruikt als een niet-medische behandeling. Dit kan ook het geval zijn voor iemand die in mindere mate last heeft van spataderen.

Voor mensen die lijden aan een ernstiger geval van spataderen, kunnen compressiekousen worden voorgeschreven door hun arts. Deze kousen kunnen vaak worden gekocht bij een winkel voor medische artikelen of bij een apotheek. De compressiekousen voor behandeling met spataderen variëren in prijs van ongeveer € 30 tot € 100, afhankelijk van de maat en stijl.

Deze kousen spannen het meest aan bij de enkel en geven geleidelijk minder druk af, omdat deze zich over de knie en naar de dij uitstrekt. Dit resulteert in het forceren van bloed langs de natuurlijke weg ondanks de schade aan de aderen. Deze kousen zijn echter niet eeuwig en zelfs de voorgeschreven kousen moeten na een paar maanden regelmatig gebruik worden vervangen.

Massage

Er zijn verschillende massagetechnieken om spataderen te behandelen. Massage werkt heel goed, omdat het je huid zacht maakt en dus voorkomt dat je geen spataderen krijgt.

Zelfs als je al spataderen hebt, kan een massage nog steeds wonderen voor je doen. Het kan helpen bij het verwijderen van milde spataderen die al op je huid zitten.

Lichaamsbeweging

Het belangrijkste onderdeel van een natuurlijke behandeling voor spataderen is lichaamsbeweging. In feite is het een vitaal onderdeel van het handhaven van een gezond en uitgebalanceerd lichaam. Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat het bloed normaal stroomt, wat enorm helpt bij de bloedsomloop. Naast, aerobic oefeningen is yoga ook genoteerd als een ander belangrijk aspect van lichaamsbeweging die kan worden gebruikt om spataderen te behandelen.

Gezond Dieet

Zoals met alles wat gezondheidsgerelateerd is, speelt ook voeding een grote rol bij de behandeling van spataderen. Zorg ervoor dat je voldoende vezels, vitamine A, B, C en E, en zink in je dieet hebt. Dit zijn slechts enkele van de elementen die je zullen helpen bij het behandelen van spataderen.

Door een gezonde levensstijl te handhaven, kun je ook voorkomen dat je helemaal geen last van spataderen krijgt. Zorg er altijd voor dat je een gezond dieet volgt dat de algemene gezondheid en het welzijn van je hele lichaam bevordert.

Vitaminen

Vitaminen zijn belangrijke elementen bij het voorkomen en behandelen van spataderen. Ze zijn effectiever als ze worden gebruikt naast andere methoden zoals compressiekousen. Hoewel van natuurlijke supplementen niet vaak bekend is dat ze ook nadelige effecten kunnen hebben moet je goed oppassen met andere medicijnen vanwege een eventuele slechte wisselwerking. Dus, als je toch besluit om een operatie te ondergaan, voor je spataderen, moet je je arts op de hoogte stellen van de supplementen die je momenteel gebruikt.

De belangrijkste vitaminen die je regelmatig moet nemen om spataderen te behandelen zijn A, C, E, B6 en K. Daarnaast moet je ook bioflavonoïden en vezels nemen, omdat deze ook belangrijk zijn voor je algehele gezondheid.

Ook het voedingssupplement Varicorin wat speciaal gemaakt is voor het behandelen van spataderen kun je proberen. Meer informatie over dit supplement kun je vinden op de officiële website, https://varicorin.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie

Privacy & Cookies Policy