Home Afvallen Buikvet Op Een Gezonde Manier Verbranden

Buikvet Op Een Gezonde Manier Verbranden

by Frans Nieuwenhuis
buikvet verbranden

Veel mensen vinden hun (te) dikke buik onsierlijk. Vrouwen willen een slanke taille voor een mooi zandloperfiguur. Mannen willen liever een mooie sixpack. Een slanke taille is niet alleen mooier, maar voorkomt ook vele aandoeningen en ziektes. Rondom je buik zitten immers bijna alle belangrijke organen. Doordat vet je organen aantast kun je hart- en vaatziektes krijgen!

Lees in dit artikel alles over de oorzaken van buikvet en buikvet verbranden op een gezonde manier.

Hoe ontstaat buikvet?

Iedereen weet dat vet ontstaat door te veel van de verkeerde voeding te eten. Maar welke voeding zorgt er nou voor dat het vet zich direct in de buik opslaat? Dat zijn de suikerrijke producten en snelle koolhydraten. Denk hierbij aan pasta, brood, frisdrank, fastfood, snoep enz.

Deze producten hebben namelijk invloed op het hormoon insuline. Insuline regelt het vetopslag rondom je middel (dus ook bij je heupen/lovehandles!). Bij een teveel aan insuline in je lichaam krijg je een hormonale disbalans (nr. 1 oorzaak van buikvet).

Iedereen eet weleens suikerrijke producten of snelle koolhydraten, maar waarom heeft de één sneller een dikke buik dan een ander?

Als je veel van deze producten eet, raakt je lichaam gewend aan de hoeveelheid van insuline. Er is daarom steeds meer insuline nodig om suiker naar je cellen te brengen om energie aan te maken. Als je dus maar een beetje koolhydraten of suikers eet, maakt je lichaam al te veel insuline aan. Dit teveel aan insuline wordt omgezet in vet en slaat zich direct op in je middel/buik. Zo raak je uiteindelijk ongevoelig voor insuline (nr.1 oorzaak van diabetes type 2!).

Ook interessant: Plaatselijk Vet Verbranden – Tips En Feiten

Hoe raakt je lichaam weer gevoelig voor insuline?

Stop meteen met suikerrijke producten en snelle koolhydraten! Dit is niet voor altijd, maar tot je lichaam insuline weer ontwent is. Houd dit minstens twee weken vol. Dit betekent niet dat je bijna niets meer kan eten, maar dat je deze producten vervangt door andere producten. Eet bijvoorbeeld meer vis, vlees (behalve varkensvlees), gekookte eieren (liefst zachtgekookt), magere yoghurt, ongezouten noten, groente en/of fruit.

  1. In de eerste weken zul je ook al merken dat je minder trek krijgt in zoetigheid en koolhydraatrijk eten.
  2. Er zijn producten die gevoeligheid voor insuline stimuleren. Bovenaan de lijst staat kaneel. Voeg dit toe aan je maaltijden of maak er thee van. Het gebruik van omega-3 werkt ook tegen insuline ongevoeligheid. Visolie bevat er veel omega-3 en zijn ook in pillen verkrijgbaar.
  3. Start met krachttraining, dus NIET met cardio-trainingen!

Waarom je juist géén cardio-trainingen moet doen.

Als je veel cardio-trainingen doet krijg je een hogere cortisol-spiegel. Cortisol is een stresshormoon en heeft bij te veel aanmaak een negatieve werking op je lichaam en geest.

Effecten van een te hoge cortisol-spiegel:

  • Vetopslag rondom je buik!
  • Vermoeidheid/slaapproblemen
  • Laag libido
  • En zelfs depressiviteit!

Effecten van krachttraining op buikvet verbranden.

Tijdens krachttraining maak je groeihormonen (ook wel verjongingshormoon genoemd) en het hormoon testosteron aan. Deze hormonen zorgen voor spieropbouw en vetverbranding. Hoe groter/sterker je spieren worden, hoe meer insuline ze uit je lichaam zullen halen. Dit zorgt dus dat het vet rondom je buik weer als insuline wordt gebruikt voor de spiercellen. Zo wordt je buikvet verbrand.

Tip: Een natuurlijk voedingssupplement dat kan helpen om sneller buikvet te verbranden is Fast Burn Extreme. Probeer dit product eens uit met behulp van bovenstaande informatie en je buik is in no time weer zo plat als een dubbeltje.

Related Articles