Home Producten Clearpores – Behandeling Acne op Basis van Kruiden

Clearpores – Behandeling Acne op Basis van Kruiden

by Frans Nieuwenhuis
clearpores

Het clearpores systeem beweert dat het acne van binnenuit kan verhelpen in drie eenvoudige stappen. Maar zijn deze beloften gebaseerd op wetenschappelijk bewijs. Werkt clearpores echt? In dit overzicht van het clearpores acne behandelingssysteem zullen we deze vragen beantwoorden en zullen we je de informatie geven die je nodig hebt om je eigen conclusies te trekken.

Belangrijk: Dit product is niet meer leverbaar

clearpores acneAls je een gezonde huid hebt, toon je niet alleen de reinheid en verzorging van jezelf aan de buitenkant, maar ook de gezondheid van je innerlijke lichaam. Een van de meest voorkomende problemen waar je mensen over hoort klagen is dat ze acne of puistjes op hun gezicht hebben.

Terwijl acne kan worden veroorzaakt door vuil of bacteriën in de poriën, wordt het ook vaak veroorzaakt door iets dat in je lichaam gebeurt, zoals stress, een slecht dieet, hormonale stoornissen, leveraandoeningen, en een slechte spijsvertering of zelfs sommige medicijnen.Om deze uitbraken tegen te gaan, moet de wortel van het probleem worden aangepakt, of het nu gaat om een intern probleem of om iets dat wordt veroorzaakt door externe factoren.

Hoewel we allemaal weten hoe we onze gezichten goed moeten schoonmaken, weten niet veel mensen wat de innerlijke problemen zijn die ook behandeld moeten worden om de huid schoon te maken voor een gezondere, mooiere huid.

Clearpores is een huidverzorgingsproduct dat een van de vele is die acne probeert te behandelen met behulp van een meer holistische aanpak. Dat is een goed idee, want het houdt niet alleen rekening met de externe factoren maar ook met de interne factoren.

Het team achter deze behandeling stelt dat het kan helpen om je acne van binnenuit te verhelpen in slechts drie eenvoudige stappen – maar is dat eigenlijk wel het geval als je het test?

Laten we dat uitzoeken:

Wat is Clearpores Acne Behandeling?

Clearpores is een drie stappen acne herstelsysteem, wat betekent dat het drie hoofdcomponenten heeft om in te zetten.

 1. De eerste stap is een dagelijks supplement, dat het lichaam helpt te herstellen van interne problemen die acne kunnen veroorzaken, zoals stress, spijsverteringsproblemen, hormonale onevenwichtigheden, leverproblemen en andere problemen die in het lichaam kunnen worden gevonden.
 2. De volgende stap is een Deep Facial Wash, wat in principe een reingingsmiddel is om het vuil, de bacteriën en andere elementen die zich op uw gezicht bevinden en acne kunnen veroorzaken, af te spoelen. Omdat we dit niet kunnen vermijden in ons dagelijks leven (tenzij we in een luchtbel leven), moeten we deze wel verwijderen.
 3. Het laatste onderdeel is een beschermende crème die helpt de huid te beschermen tegen de hierboven genoemde externe factoren. Dit zorgt voor een gladdere, gezondere en mooiere huid.

Oké, laten we nu die producten eens bekijken.

clearpores acne behandelingOnze Gedetailleerde Overzicht van Clearpores

Laten we elk product één voor één bekijken. Een grote dank aan onze lieve ” proefkonijn” Suzanne voor de impressies en resultaten.

Deep Facial Wash

Dit is een op water gebaseerde gezichtsreiniger die verondersteld wordt overtollige olie en vuil van je huid te verwijderen zonder je huid te beschadigen. Het is een product dat salicylzuur gebruikt als hoofdingrediënt om de huid te exfoliëren en de dode huidcellen te verwijderen.

Ook al bevat het enkele goede botanische ingrediënten zoals lijnzaadextract, moerasspirea extract, we vinden de algehele formulering niet zo geslaagd.

Dit product heeft wat alcohol in zich (sd-alcohol – 40), wat een langdurend uitdrogend effect heeft, wat “gezien” kan worden als positief in de eerste stadia van de behandeling voor een vette huid, maar het cumulatieve uitdrogende effect zal je huid op de lange termijn nog gevoeliger en meer geïrriteerd maken.

Deze gezichtsreiniger bevat ook enkele ingrediënten die de poriën verstoppen, zoals cyclopentasiloxane. Deze siliconen worden gebruikt om het product een elegant gevoel te geven, maar hadden vermeden kunnen worden. We vinden ook de aanwezigheid van Retinyl palmitaat nutteloos (vitamine A) in deze reiniger, omdat het niet lang genoeg op de huid blijft om een echt effect te hebben als het wordt afgespoeld.

Wat betreft de conserveringsmiddelen hebben ze gebruik gemaakt van parabenen. Ze hadden ze kunnen vervangen met andere, minder controversiële conserveringsmiddelen.

Dus vlak voor het gebruiken van het product, kunnen we je vertellen dat we het product op papier niet zo goed vinden.

Eerste indruk:

Dit is een romige gezichtsreiniger die verandert in licht schuim; het is vrij aangenaam om te gebruiken, maar zoals we al verwachtten, kan je vanaf het eerste gebruik voelen dat deze reiniger je huid uitdroogt. Ik kon wat strakheid voelen direct na het wassen van mijn gezicht. Het voelde best goed aan omdat ik het gevoel had dat mijn gezicht super schoon was, maar tegelijkertijd geeft deze strakheid aan dat het te droog is.

Facial Protection Cream

De Clear Pores Protection Cream wordt geadverteerd als een bescherming van de huid tegen toekomstige uitbraken en geeft de huid een gezonde gloed.

Dus hoe zit het met de samenstelling?

Dit is een eenvoudige crème die salicylzuur en glycolzuur bevat om de poriën te helpen reinigen. Er wordt geen percentage aangegeven, wat voor potentiële klanten altijd moeilijk is om een idee te krijgen van de sterkte ervan. We houden niet van de aanwezigheid van dimethicone en isoparaffine die een barrière kunnen vormen op de huid en de bacteriën op de lange termijn kunnen vasthouden. Het zou fijn zijn als het geen dagelijks te gebruiken crème was of als het aan het eind van de dag met een goede wasbeurt volledig wordt verwijderd.

We hebben ook hetzelfde probleem als bij de facial wash: ze hebben in deze crème ook parabenen gebruikt.

Eerste indruk:

Ik gebruikte het ’s morgens direct na het gebruik van de gezichtsreiniger; de textuur is misschien een beetje dik, maar is gemakkelijk aan te brengen op de huid. Ik weet niet zeker of ik het in de zomer kan gebruiken. Er is geen specifieke geur, wat voor de meeste mensen een goede zaak is. Mijn huid voelde gehydrateerd aan, maar was ’s middags rond 4-5 uur behoorlijk vettig. Ik moest wat vloeipapier gebruiken om van de vette look af te komen. Behalve de vettigheid, voelde ik geen droogte of prikkelingen.

Dagelijkse Supplement om Acne te Bestrijden

Dit is het voedingssupplement, dat is geformuleerd om acne van binnenuit te bestrijden. Acne uitbraken worden beïnvloed door enkele interne factoren zoals stress, hormonale veranderingen, leverdysfunctie, enz. Al met al beweert het om het evenwicht te herstellen en je lichaam te helpen bij het verwijderen van giftige stoffen, wat zou moeten leiden tot een optimale gezondheid van de huid.

Dus wat vinden we van de samenstelling?

 • Paardenbloemwortel kan helpen bij ontstekingen en maag- en darmstoornissen, het wordt ook beschouwd als een goed plantaardig diureticum.
 • Kliswortel is vrij beroemd omdat het een krachtige bloedzuiveraar is; het is ook een goed diureticum dat helpt bij het verdrijven van giftige stoffen uit het bloed. Beide ingrediënten zijn goed gekozen voor acne gevoelige huiden, omdat ze zeker helpen om uw lichaam te ontdoen van giftige stoffen.
 • Aloë vera helpt bij de spijsvertering en ontgifting. Het is slim bedacht door de formuleerders, maar we denken zeker dat aloë vera in gel veel effectiever is dan in deze poedervorm (in gelatinecapsule).
 • De gele dokwortel zou een goede bloedzuiverende en algemene ontgiftende stof zijn voor de lever, die de werking van de paardenbloemwortel en de kliswortel aanvult.
 • Echinacea zou het immuunsysteem van het lichaam stimuleren. Het idee erachter is waarschijnlijk om je lichaam te helpen de acne bacterie beter te bestrijden en huidontsteking te voorkomen of te verminderen.
 • Rode Klaver bevat natuurlijke verbindingen (isoflavonen) die de eigenschappen van oestrogeen nabootsen. Wanneer het oestrogeengehalte hoger is, heeft de olieproductie de neiging om af te nemen. Dat zou dus kunnen helpen bij hormonale onevenwichtigheden en acne.
 • Sarsaparilla Wortel wordt ook gebruikt in de traditionele geneeskunde voor de ontgifting, en anti-inflammatoire eigenschappen, dus je zult het vaak vinden in kruidensupplementen voor de behandeling van huidaandoeningen zoals psoriasis, acne.
 • Zoethout heeft zeer interessante eigenschappen: antibacteriële, ontstekingsremmende en hormoonremmende eigenschappen. Het helpt een enzym te “vertragen” dat helpt bij de productie van androgene hormonen, waardoor het de talgproductie vermindert.
 • Kurkuma is een plant uit de gemberfamilie die sterke ontstekingsremmende eigenschappen heeft, dus het zou moeten helpen bij acne door het verminderen van roodheid en irritatie.
 • Atlantisch Kelp zit vol met mineralen die onze huismetabolisme stimuleren en helpen bij het genezingsproces.
 • Cayenne is het beroemde kruid dat we toevoegen in onze chili. Het helpt de bloedstroom te stimuleren en verstopte poriën te openen.
 • Katoenzaadolie wordt waarschijnlijk gebruikt om wat vet toe te voegen aan het supplement. Omdat sommige actieve stoffen beter oplosbaar zijn in oliën, hebben ze waarschijnlijk wat katoenzaadolie toegevoegd om de absorptie via het darmvlies te verhogen.

Dit hele supplement lijkt goed geformuleerd te zijn om ons innerlijke systeem in balans te brengen. Dus we zijn behoorlijk enthousiast om het uit te proberen.

Onze resultaten na 4 weken

We hebben het clearpores systeem 4 weken lang getest: 2 capsules per dag tijdens de lunch en het avondeten, tweemaal daags een gezichtsreiniging (ochtend en avond) en beschermende crème (ook tweemaal daags – ’s ochtends en ’s avonds).

De officiële website raadt aan om 5 minuten te wachten na het gebruik van de facial wash, maar we denken niet dat het nodig is om zo lang te wachten. Bovendien, als je te lang wacht, voel je huid misschien nog strakker na het wassen. Dep je huid dus gewoon droog en breng de crème aan.

De eerste 3 dagen waren er geen bijzondere bijwerkingen, geen droge of geïrriteerde huid.

Daarna begon mijn huid vooral na het wassen geïrriteerd te raken. De crème leek wat irritatie toe te voegen, maar ik besloot het toch te blijven gebruiken. Mijn huid werd veel vetter (ik denk dat dit komt door de alcohol in de facial wash).

Het probleem was dat er in de tweede week nieuwe acne uitbraken begonnen te ontstaan.

Ze waren klein en niet pijnlijk. Sommige van die puistjes gingen geleidelijk aan weg, maar de oudere leken niet te verbeteren en de derde week had ik hetzelfde probleem met nieuwe uitbraken.

Zoals verwacht was de facial wash iets te droog met de alcohol, waardoor er meer huidolie werd geproduceerd. De crème was misschien iets te dik en hielp waarschijnlijk niet met de siliconen en de minerale olie, die het vuil en de overtollige vetophopingen vasthielden. Het zou waarschijnlijk minder problematisch zijn in de winter, wanneer onze vetklieren minder actief zijn. ( dat is een van de redenen waarom ik van de winter hou 🙂 )

Dus aan het einde van 4 weken was er geen echte verbetering voor mijn acne en puistjes, het werd zelfs iets erger met extra puistjes door de te dikke crème en misschien niet sterk genoeg met salicylzuur. Maar in alle eerlijkheid, houd in gedachten dat we het getest hebben tijdens de zomer.

Onze visie op dit:

Het zou beter zijn om de reiniger wat milder te maken (verwijder het alcoholgedeelte) en de crème iets lichter te maken en misschien de hoeveelheid werkzame stoffen in de crème een beetje te verhogen. Het is een goede zaak dat de algemene teint helderder lijkt, wat waarschijnlijk is toe te schrijven aan het voedingssupplement, dat helpt bij het verwijderen van giftige stoffen.

Tip) Als goedkopere alternatief voor clearpores kun je ook het uitstekende Nonacne proberen. Dit is een voedingssupplement dat werkt van binnenuit. Om je gezicht te reinigen en te verzorgen kun je dan zelf een product bij bijvoorbeeld Etos uitzoeken.

De prijs van Clearpores

Een 3-delige set clearpores: supplement, gezichtsreiniging en crème kost veel geld.

Maar wat is de inhoud van elk product?

Dat is een zeer goede vraag. Want voordat je de producten besteld, vind je op de officiële website geen informatie over de inhoud. En hoe kan je prijzen vergelijken als je niet alles weet over wat je koopt?

Dat is iets wat we echt niet graag zien, omdat we als klant alle informatie op de website moeten vinden om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

Het is net als die merken die vinden dat we niet eens de volledige ingrediëntenlijst van elk product moeten weten. Maar dat is een ander verhaal.

Onze mening? Als merken dat doen, hebben ze meestal gewoon iets te verbergen….

Oké, laten we teruggaan naar onze discussie over de prijs…

 • De hoeveelheid facial wash is 170 ml.
 • De inhoud van de crème is 118 ml.
 • Het supplement is voor 30 dagen (60 capsules, 2 capsules per dag).

Goed de inhoudsmaten van de producten zijn vrij groot, wat deze kit voor de prijs zeer aantrekkelijk maakt.

Maar we denken echt dat de producten beter geformuleerd hadden kunnen worden, met een mildere gezichtsreiniging (zonder alcohol) en een effectievere crème met meer salicylzuur om de poriën te reinigen en te helpen met je acne.

Dus we raden je aan om clearpores voorlopig te vermijden, dit merk zal waarschijnlijk later hun producten gaan vernieuwen. Dit is in ieder geval wat ze moeten doen om rekening te houden met de beste ingrediënten en de beste producten aan hun potentiële klanten aan te bieden.

Conclusie

We denken zeker dat clearpores op de goede weg is met deze aanpak die rekening houdt met interne en externe factoren. We vinden de formulering en de samenstelling van hun voedingssupplement goed doordacht om ons ontgiftingsproces te stimuleren. Maar de 2 andere producten (de gezichtsreiniging en de gezichtscrème) zijn niet zo effectief om de redenen die we hierboven hebben genoemd.

Er zijn meer kosteneffectieve producten die ook rekening houden met de binnen en buiten factoren die beter geformuleerd zijn voor de huid.

Voor meer informatie over clearpores bezoek de website shytobuy.nl

Related Articles