Home Snurken De Grondbeginselen Van Snurken

De Grondbeginselen Van Snurken

by Frans

Snurken is een veel voorkomende aandoening die iedereen kan overkomen, maar het komt vaker voor bij mensen met overgewicht. Af en toe snurken is meestal niet zeer ernstig en is meestal wel vervelend voor uw bed partner.

Echter, als je een gewone snurker bent, zal je niet alleen het slaappatroon van je partner verstoren, maar het zal ook effect hebben op de kwaliteit van uw slaap.

Medische hulp is vaak nodig voor gewone snurkers (en hun naasten) om een goede nachtrust te krijgen.

Wat is de oorzaak van Snurken ?

Snurken ontstaat wanneer de luchtstroom door de mond en neus fysiek geblokkeerd wordt. De luchtstroom kan worden belemmerd door een combinatie van factoren, waaronder:

Verstopte neusluchtwegen: Sommige mensen snurken alleen tijdens allergie seizoenen of wanneer ze een sinus-infectie hebben. Misvormingen van de neus, zoals een afgeweken septum (een structurele verandering in de muur die een neusgat scheidt van de andere) of neuspoliepen kan ook obstructie veroorzaken.

Slechte spierspanning in de keel en tong: Keel en tong spieren kunnen heel ontspannen zijn, waardoor ze in de luchtwegen instorten en terug vallen. Dit kan het gevolg zijn van diepe slaap, alcohol en gebruik van slaappillen. Normale veroudering veroorzaakt een verdere versoepeling van deze spieren.

Grof keel weefsel: Overgewicht kan omvangrijke keel weefsel veroorzaken. Ook kinderen met grote amandelen en neusamandelen zullen vaak snurken.

Lange zachte gehemelte en / of huig: Een lange zachte gehemelte of een lange huig (de bungelende weefsel aan de achterkant van de mond) kan de opening van de neus naar de keel versmallen. Wanneer deze structuren trillen en botsen tegen elkaar zal de luchtweg geblokkeerd worden, waardoor snurken ontstaat.

Gezondheidsrisico’s verbonden aan Snurken

Voor gewone snurkers kan de risico op ernstige gezondheidsproblemen oplopen, met inbegrip van obstructieve slaapapneu.

Slaapapneu leidt tot verscheidene problemen, zoals:

  • Lange onderbrekingen van de ademhaling (meer dan 10 seconden) veroorzaakt tijdens de slaap gedeeltelijke of volledige obstructie of blokkeert de luchtwegen.
  • Steeds wakker worden, ook al besef je dat niet.
  • Licht slapen. Mensen met obstructieve slaap apneu, hebben een lichte slaap en proberen hun keel spieren gespannen te houden om genoeg luchtstroom te handhaven.
  • Druk op het hart. Langdurig lijden aan obstructieve slaapapneu resulteert vaak in een hogere bloeddruk en kan uitbreiding van het hart veroorzaken, met een hoger risico op een hartaanval en beroerte.
  • Slechte nachtrust. Dit leidt overdag tot slaperigheid en kan interfereren met de kwaliteit van uw leven.

Tip: Een uitstekend Anti snurk product is Snoran Plus. Een uitgebreide Snoran Plus Review kun je op onze website lezen voor meer informatie en ervaringen van gebruikers.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie

Privacy & Cookies Policy