Ga naar de inhoud

Eiwitdieet Schema

Eiwitdieet schema

De voordelen van het proteïne dieet

Afvallen met een proteïne dieetschema gebeurt zeer snel, omdat alleen opgeslagen vetten gebruikt worden voor de energieverbranding. Na ongeveer 48 uur zijn de koolhydraatreserves op. Door de dekking van de proteïnebehoefte door voeding, blijven de spieren en de proteïnereserves in tact.

Elk mens tussen 18 jaar en 65 jaar die overgewicht danwel obesitas heeft, kan dit dieet zonder probleem volgen. Uitgezonderd degenen met contra-indicatie’s.

Heel geschikt is het dieet voor:

  • Als men een operatie verwacht en men snel moet afvallen.
  • Mensen die lijden aan slaapapneu. Vermindering van slaperigheid en daardoor vermindering van concentratieverlies, verbetering van slaapstoornissen, minder last van snurken. Dat alles door het gewichtsverlies.
  • Mensen met een (te) hoge bloeddruk (hypertensie). Dit dieet normaliseert snel deze situatie.
  • Mensen met diabetes type 2 (niet insuline afhankelijk). Met dit dieet beginnen moet eerst in overleg met de huisarts. Het TimFit proteïne dieet scoort goede resultaten bij diabetes type 2. Gevolg is dat vaak de medicatie kan worden verminderd en soms zelfs volledig worden gestopt.
  • Mensen die gebruik maken van medicatie met cortison. Door gebruik van cortison gaat afvallen moeilijk. Het proteïnedieet scoort hierbij de beste resultaten.
  • Mensen met astmatische klachten. Afvallen zorgt voor verbetering van de ademhaling en vermindering van de druk op de borst. Tevens is het verantwoordelijk voor de verlaging van de medicatie.
  • Mensen met een hoog BMI (28). Met een lager BMI is samenwerking met een diëtiste of voedingsdeskundige zeer van belang. Deze kan de juiste dieet begeleiding geven afgestemd op de persoonlijke situatie. Weet je niet wat jouw BMI is? Dan kun je eenvoudig online jouw BMI berekenen.

De voordelen van het Proteïnedieet

  • Geen honger gevoel door het grote aantal proteïnen
  • Het ketose proces zorgt dat ons lichaam het dieet niet als schaarste herkend
  • Genoeg energie door de ketonen
  • Onze stofwisseling wordt ondersteund
  • Veilig en medisch onderbouwd
  • Helpt bloeddruk verlagen
  • Helpt cholesterol verlagen
  • Zorgt voor stabiel bloedsuikerspiegel
  • Ziektebeeld van diabetes type 2 wordt verbetert
  • Verminderd gewrichtklachten
  • Zorgt voor behoud van de spiermassa
  • Snel vermindering van gewicht
  • Zeer gemakkelijk

Medisch

In onze huidige moderne samenleving zijn de volgende ziektes zoals hemochromatose, hoge cholesterol, zwaarlijvigheid, slaapapneu, hypertensie, jicht en hartziekten sterk afhankelijk van belangrijke risicofactoren zoals overgewicht en obesitas.

Het proteïnedieet is ontwikkeld om de gezondheid te bevorderen en onze insuline te kunnen beheersen. Voordat men begint aan dit dieet, is een controle wel zeer aan te bevelen. Ons metabolisme is namelijk aan verandering onderhevig. Tevens is tijdens het volgen van het dieet controle belangrijk. Het eventueel dalen van waarden van cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker vereist eventuele aanpassing van de medicatie.

De positieve gevolgen van het toe passen van het proteïnedieet kunnen zeer duidelijk tot uiting komen. Van de mensen die een proteïnedieet gebruiken, vermindert of stopt ongeveer 80 % met hun dosis bloeddruk medicamenten. Behalve in erfelijke gevallen, stopt 70% met de cholesterol verlagende medicijnen. De diabetici type 2 zijn hiermee in 90% tot 95% in staat hun diabetes medicatie te verminderen danwel volledig te beëindigen.

Lees ook onze Keto Actives review

Eiwitdieet Richtlijnen

Uitsluitend eiwitten eten is onvoldoende om je doel te bereiken. Niet bewegen is slecht voor de gezondheid. Regelmatig bewegen is belangrijker dan de duur of de zwaarte ervan. Uiteindelijk gaat het erom de juiste lichamelijke activiteit te combineren met de juiste voedingsprincipes.

Gezond en voedzaam eten maakt niet dik. Eten hoort bij het leven en draagt bij aan vreugde en welzijn. Werken aan een gezond gewicht vraagt om inzicht in eetpatroon en leefwijze en het stellen van haalbare doelen in een persoonlijk leefmodel. Gewichtscontrole vergt doorzettingsvermogen, inzicht, kennis, persoonlijkheid, geloof en vertrouwen. Deze elementen zij helaas niet in een potje te verkrijgen. Stap voor stap naar een gezond gewicht.

Stap 1) Het verkrijgen van inzicht in je eet- en beweegpatroon. Actie: Bijhouden van een eet- en beweegdagboek.

Stap 2) Het maken van afspraken met jezelf. Hoeveel? Hoe vaak? Waarom? (wat voor gevoel). Actie: Neem het gesprek met jezelf serieus. De innerlijke discussie aanvaarden helpt om het vol te houden.

Stap 3) Kies voor regelmaat. Actie: Voorkom het ware hongergevoel door te lange tijden tussen de maaltijden. Neem tijdig een verstandig tussendoortje.

Stap 4) Kies heel bewust voor vitale voeding. Actie: Maak werk van verantwoorde maaltijden. Geniet van eten en maak bewuste keuzes. Alles mag met mate.

Stap 5) Neem de tijd voor de maaltijden. Rustig eten en goed kauwen geeft eerder een voldaan gevoel. Actie: Schep niet te snel voor een tweede keer op maar wacht op het sein “voldaan” uit je hersenen. Dat duurt ongeveer tien minuten.

Stap 6) Vergroot je kennis over voeding. Actie: Lees de etiketten en laat je niet misleiden door schreeuwende teksten op de verpakking. Weet wat je eet! Voorkomen is beter dan kilo’s aankomen.

Stap 7) Controleer regelmatig je gewicht. Actie: Kies voor een vast weegmoment per week. Houd rekening met schommelingen in de vochtbalans. Om 1 kilo in vet aan te komen moet je ongeveer 7000 kcal extra tot je nemen.

Stap 8) Pas je eetgewoonten definitief aan. Probeer niet terug te vallen in oude gewoontes. Actie: Evalueer elke dag met jezelf; zowel de sterke als zwakke momenten en de goede en minder goede keuzes.

Stap 9) Blijf in beweging. Actie: Kies voor activiteiten die passen bij wie je bent. Maak een sportafspraak met jezelf. Beweeg elke dag.

Eiwitdieet Schema

Eiwitrijk Dieetschema Dag 1

Ontbijt: Eiwit Shake
Tussendoortje: Fruitsalade
Middag: Eiwit Shake
Tussendoortje: Cracker met ei en tomaat
Tussendoortje: Groentesoep
Diner: Teriyaki-spiesjes
Avondsnack: Cracker met kipfilet

Eiwitrijk Dieetschema Dag 2

Ontbijt: Eiwit Shake
Tussendoortje: Rauwkostsalade
Lunch: Eiwit: shake
Tussendoortje: Kippensoep
Tussendoortje: Omelet met groente
Diner: Beef cajun
Avondsnack: Cracker met gerookte zalm

Eiwitrijk Dieetschema Dag 3

Ontbijt: Eiwit Shake
Tussendoortje: Fruitsalade
Lunch: Eiwit Shake
Tussendoortje: Groentesoep
Tussendoortje: Rijstwafel met gerookte kip
Diner: Zalm omelet
Avondsnack: 2 gekookte eieren

Eiwitrijk Dieetschema Dag 4

Ontbijt: Eiwit Shake
Tussendoortje: Cracker rosbief
Lunch: Eiwit Shake
Tussendoortje: Romatensoep
Tussendoortje: Fruitsalade
Diner: Kofta in tomatensaus
Avondsnack: Cracker avocado

Eiwitrijk Dieetschema Dag 5

Ontbijt: Eiwit Shake
Tussendoortje: Cracker filet american
Lunch: Eiwit Shake
Tussendoortje: Fruitsalade
Tussendoortje: Cracker carpaccio
Diner: Kabeljauw couscous en courgette
Avondsnack: omelet met groente

Eiwitrijk Dieetschema Dag 6

Ontbijt: Eiwit Shake
Tussendoortje: fruitsalade
Lunch: Eiwit Shake
Tussendoortje: Cracker met tonijn
Tussendoortje: Rauwkostsalade
Diner: biefstuk Ratatouille
Avondsnack: Cracker rookvlees

Eiwitrijk Dieetschema Dag 7

Ontbijt: Eiwit Shake
Tussendoortje: Cracker met gerookte zalm
Lunch: Eiwit Shake
Tussendoortje: Rauwkostsalade
Tussendoortje: Groentesoep
Diner: Scholfilet met worteltjes
Avondsnack: Cracker met kipfilet

Wil je serieus aan de slag met je gezondheid en hecht je veel waarde aan verantwoord en lekker eten? Het krachtige TimFit Afslankprogramma richt zich op kwalitatief hoogwaardige voedingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld om naadloos aan te sluiten om de dagelijkse behoeften. Heb je een voedselintolerantie, wil je verantwoord snacken of is afvallen je doel? Dan zijn de producten van TimFit echt iets voor jou!