Home Voor Haar Fabel of Feit: Zelf Weeën Opwekken

Fabel of Feit: Zelf Weeën Opwekken

by Frans

Als je zwanger bent heeft iedereen goede raad en adviezen. Dat ervaart vast elke zwangere vrouw. En als je over je uitgerekende datum gaat vliegen de tips om zelf je weeën op te wekken om je oren. Veel uitspraken hierover zijn nergens op gebaseerd maar zijn toch hardnekkig. Zijn er überhaupt wel dingen die echt werken? Healtcarechain zocht het uit.

Wonderolie:

Het verhaal luidt dat je van wonderolie buikkrampen krijgt met als gevolg dat je baarmoeder gaat samentrekken. En dat moet er weer voor zorgen, dat de weeën dus beginnen. Echter is dit nooit bewezen en de meningen hierover lopen erg uiteen. Sommige mensen beweren zelfs dat je een verhoogd risico hebt dat je baby dan in het vruchtwater zal gaan poepen. Om die reden alleen al zou ik het afraden om wonderolie uit te gaan proberen.

Ananas of Bitter Lemon:

De veelgehoorde tip: ananas eten of bitter lemon drinken, vanwege de kinine die hier in zit. Kinine is namelijk een stofje dat weeopwekkend is. Echter wordt er niet bij vermeld dat je onwijs grote hoeveelheden moet eten en/of drinken wil je het effect van kinine kunnen ervaren. En daarmee zit ook het addertje onder het gras want zo’n enorme hoeveelheden tot je nemen is niet goed voor je lichaam. Dus of je hoeveelheid kinine is zo gering dat het geen enkel effect heeft, of je moet er zoveel van nemen dat het andere schadelijke effecten kan veroorzaken.

Homeopathie:

Het homeopathisch middeltje Caulophyllum zou kunnen helpen om de baarmoedermond te laten rijpen. De werking hiervan is echter nooit bewezen. Wel is het een veilig middel om te gebruiken tijdens je zwangerschap, dus proberen zou je het altijd kunnen doen.

Seks:

Seks en met name een orgasme schijnt weeën op te kunnen wekken. Voorwaarde is dan wel weer dat dit gebeurd rondom je uitgerekende datum. De stof prostaglandine in sperma kan inderdaad voor weeën zorgen, maar hier heb je dan wel minstens een liter van nodig!. Let er overigens wel op dat je geen seks meer hebt, als je vliezen gebroken zijn. Dit vanwege infectiegevaar. Een orgasme schijnt vrijwel alleen mogelijk effect te hebben als je al zowat op het punt van bevallen staat.

Acupunctuur:

Van het ondergaan van acupunctuur kan de stof oxytocine vrijkomen en dit is het bekende stofje dat ervoor zorgt dat weeën op gang komen. Dit zou alleen kunnen werken als je baarmoedermond al rijp is voor de bevalling. Dat is dus wel een voorwaarde. Dicht bij de uitgerekende datum zijn is dus een andere voorwaarde. Vanzelfsprekend is natuurlijk dat je hiervoor wel naar een professioneel acupuncturist zal moeten.

Pittig eten:

Pittig eten zou de darmwerking stimuleren en zo ook de baarmoeder om samen te trekken. Het schijnt echt te kunnen werken omdat de darmen zo extra aan het werk worden gezet en de baarmoeder kan deze bewegingen weer overnemen. Echter, de vraag is of het wel zo fijn is, zo’n onrustige darmen en wie weet wel darm en buikkrampen.

Massage:

Met name voetreflex massage zouden weeën op kunnen wekken. In je handen en voeten heb je bepaalde drukpunten. Als deze drukpunten worden gestimuleerd zou je baarmoeder zich samen kunnen trekken. Hetzelfde geldt overigens voor je tepels. Als je die masseert komt de bekende stof oxytocine vrij. En oh ja, by the way: om dit effect te realiseren moet je wel even zo’n drie uur per dag je tepels (laten) masseren.

Als je het internet opgaat zul je waarschijnlijk nog veel meer tips en ideeën vinden om mogelijk je weeën op te kunnen wekken. Zolang deze adviezen niet gevaarlijk zijn kun je ze natuurlijk best proberen. Dan heb je immers wat te doen en gaat de tijd wie weet weer wat sneller!

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie