Home Afvallen Hoe Kan Je Gezichtsvet Verliezen

Hoe Kan Je Gezichtsvet Verliezen

by Frans Nieuwenhuis
Gezichtsvet Verliezen

Gezichtsvet verliezen de basis

Een scherp gesneden gezicht met gebeitelde kaken, gebeeldhouwde jukbeenderen en zonder een glimp van een onderkin en een spitse neus is de definitie van er goed uitzien. Iedereen wil er graag zo uitzien. Maar de realiteit is dat zelfs als er vet in het gezicht zit, het er slecht uitziet.

De bobbels op de buik of het hardnekkige vet aan de achterkant van de love handle verdwijnen met lichaamsbeweging, maar het vet in het gezicht heeft zijn eigen tijd nodig voordat het vaarwel zegt.

Wat is de snelheid waarmee je vet kunt verliezen in je gezicht?

Een beetje flauw, maar het antwoord hierop is dat het afhangt van twee dingen: hoe succesvol je bent in het verliezen van gewicht en hoe je natuurlijke vetverdeling eruitziet.

Sommige mensen zullen een paar kilo overgewicht zien op de weegschaal en als eerste last hebben van gewichtstoename in hun gezicht, terwijl anderen voor het eerst uitbreiding zullen zien op andere plaatsen op hun lichaam. Als je tot de eerste groep behoort, is de kans groter dat je het eerste succes van je werk zult zien binnen enkele weken, zoals eerder vermeld.

Toch kan niet genoeg worden benadrukt dat het beter is om niet te snel gezichtsvet te verliezen. Geef je huid wat tijd om te wennen aan de nieuwe grootte van je gezicht en voorkom dat het plotseling wordt overspoeld met extra lijnen en rimpels die je niet eerder had, want met een voller gezicht is het misschien niet zo belangrijk.

Gezichtsvet Verliezen? Enkele Eenvoudige Manieren

Gezichtsvet is een ophoping van overtollig vetweefsel in het gezicht, waardoor het er ronder en voller uitziet. Mollige wangen en wallen onder de ogen zijn voor velen geen prettig gezicht, en om er vanaf te komen is wat extra inspanning nodig.

Hieronder volgen zes effectieve manieren om gezichtsvet te verliezen:

1. Goed uitgebalanceerde voeding

De beste manier om gewicht te verliezen in alle delen van het lichaam is door uitgebalanceerd te eten. Een gezond lichaam weerspiegelt het beeld van een gezond gezicht. Door vers fruit en groene bladgroenten te eten kom je al een heel eind in het krijgen van een gebeeldhouwd gezicht en houd je ook de tekenen van veroudering op afstand.

Het is belangrijk om een gezonde bron van proteïne in je dieet op te nemen, omdat dit helpt bij het herstellen van de weefsels en het verminderen van vet. Eiwit helpt bij de opbouw van sterke gezichtsspieren, waardoor gewichtsverlies optreedt. Verwijder suiker, zout en gefrituurde producten uit je dieet om er goed uit te zien.

Aanrader: Fibre Select

Vermijd ongezond vet en neem gezond vet op in je dieet voor vetverlies in het gezicht. Natrium is ook een boosdoener. Een teveel aan natrium kan leiden tot het vasthouden van water in het lichaam. Beperkte inname van zout voorkomt het vasthouden van water in het lichaam en maakt het slanker.

Ook geraffineerde koolhydraten zoals suiker kunnen leiden tot ongewenst vet rond de buik en op het gezicht. Kies dus voor natuurlijke suikerbronnen zoals jaggery of stevia.

2. Gehydrateerd Blijven

Het is een goed gedocumenteerd feit dat hydratatie de sleutel is tot een gezond lichaam. Het drinken van veel water en vloeistoffen spoelt de gifstoffen uit het lichaam, vooral uit het gezicht. Het gewenste uiterlijk krijg je dus door water te drinken. Water verwijdert schadelijke gifstoffen uit het lichaam en bevordert een betere vochtcirculatie waardoor een opgeblazen gevoel en wallen verminderen.

Minder water drinken zorgt ervoor dat het lichaam water opslaat in het lichaam en het gezicht, waardoor het gezicht er dik uit gaat zien. Veel water drinken vermindert het hongergevoel, waardoor vetverlies optreedt. Het drinken van ontgiftende water, dat is water vermengd met fruit, groenten, kruiden en specerijen, kan helpen bij het verhogen van de waterinname en geeft extra voordelen van de toegevoegde ingrediënten.

3. Slaap als een baby

Slaaptekort of onvoldoende slaap kan het cortisolniveau omhoog doen schieten, en stresshormonen in het lichaam kunnen eetbuien of stress-eten veroorzaken en zo gewichtstoename aan het lichaam en gezicht veroorzaken. Een goede nachtrust van zes tot acht uur voorkomt het vasthouden van water in het lichaam, helpt bij het ontgiften van het lichaam en verbrandt sneller vet, waardoor je een dunner en slanker gezicht krijgt.

Het gaat niet om het vet, maar slaapgebrek kan hormonen beïnvloeden en zo wallen of zwellingen in het gezicht veroorzaken. Als je meer dan de aanbevolen uren slaapt, kan het gezicht ook opzwellen en gewichtstoename veroorzaken. Slaap daarom voldoende zodat de hormonen niet worden verstoord.

4. Veranderingen in je levensstijl

De beste manier om gezichtsvet te verliezen is om een gezond gewicht te behouden. Een gezond gewicht behouden is alleen mogelijk door je levensstijl te veranderen. Iemand met overgewicht heeft meer vet rond het gezicht dan iemand met een gezond gewicht. Beweeg regelmatig, eet gezond en blijf gehydrateerd om vet te verminderen. Fruit en groenten openen de poort naar gebeitelde gelaatstrekken.

Vermijd vette en bewerkte voedingsmiddelen die de belangrijkste oorzaken zijn van kwalen. Vermijd cafeïne, alcohol en tabak om het gewenste uiterlijk te krijgen. Deze drie kunnen leiden tot een opgezwollen gezicht, dat er vet uitziet. Het is ook ongezond om deze drie elementen te consumeren omdat ze verschillende ziekten kunnen uitlokken.

Vermijd stress omdat het gewichtstoename veroorzaakt, vooral rond het gezicht. Stress is onvermijdelijk, maar ermee omgaan is een kunst. Meditatie is de sleutel tot een kalme en beheerste geest en lichaam. Mediteer regelmatig en zie de uitstraling die het geeft aan je gezicht en lichaam.

5. Gezichtsvet verliezen door te sporten

Sporten is een van de factoren die je in overweging neemt bij gewichtsverlies. Hoewel je dieet een grotere impact heeft op je gewicht, kan lichaamsbeweging helpen bij het verminderen van je gezichtsvet. In het bijzonder is krachttraining een effectieve manier om gewicht te verliezen. Beperk jouw gezichtsvet door te sporten.

6. Effectieve gezichtsoefeningen

Gezichtsoefeningen helpen het gezicht te verstevigen. Het is een mythe dat het helpt om vlekken te verminderen. Het helpt eerder om een verjongd en strakker gezicht te krijgen dat er mooi en slank uitziet.

Enkele van de meest effectieve gezichtsoefeningen zijn de volgende:

 1. Lip Pull Oefening

Houd het hoofd recht en til de onderste lippen zo ver mogelijk op door de kaakbeenderen uit te strekken. Houd de positie vijftien tot twintig seconden vast en doe de set vijftien keer. De oefening is het beste voor het krijgen van een volledige facelift, een spitse kin en scherpe kaakbeenderen.

2. Kin Optillen Oefening

Ga rechtop staan en buig het gezicht naar achteren zodat het plafond zichtbaar is, trek dan de lippen in een kussende positie om spanning bij de kaaklijn te creëren. Houd de positie vijftien tot twintig seconden vast; dit werkt het beste voor een gedefinieerde kin en kaaklijn.

3. Vislip Oefening

Houd het hoofd stil en zuig de wangen en lippen in de mond. Doe dit twintig keer per dag en houd de positie vijftien seconden vast. Het is een oefening waar zelfs beroemdheden bij zweren. De oefening helpt om de wangspier te verstevigen en uit te rekken, waardoor hij er slanker uitziet.

4. Kaak Loslaten Oefening

Ga in een neutrale houding zitten, sluit de mond en doe alsof je het voedsel kauwt. Doe de oefening twintig seconden lang en het helpt de kaaklijn te verkleinen.

Lees ook: Plaatselijk Vet Verbranden

Gezichtsvet Verliezen – Conclusie

Plekjes verminderen of gezichtsvet verliezen is niet gemakkelijk. Gezond eten en een calorietekort aanhouden is dus belangrijk. Het is belangrijk om een trainingsschema te volgen om gewicht te verliezen. En voor het krijgen van de frisse look.

Beginnen met een compleet afslankprogramma en prioriteit geven aan gezondheid is belangrijk voor het verliezen van gezichtsvet. Een goedgevormd gezicht krijg je niet in één dag, het zijn consequente inspanningen en gezonde praktijken die helpen om een mooi gezicht te krijgen.

Related Articles