Home Borstvergroting Natuurlijke borstvergroting – vollere borsten zonder operatie

Natuurlijke borstvergroting – vollere borsten zonder operatie

by Frans
Published: Updated:

Een bron van onzekerheid voor veel vrouwen: te kleine, slappe of hangende borsten. Het is spijtig dat veel vrouwen er na een bepaalde leeftijd niet meer aan kunnen ontkomen. Dit is ook van toepassing als je kinderen hebt gebaard.

Aan de andere kant kun je ook niet ontsnappen aan beelden van vrouwen met opgepompte, prompte borsten op posters en in films. Vrouwen die al op een leeftijd zijn waarop hun borsten er eigenlijk niet zo uitzien. Hierdoor denken wij, als normale vrouwen, ‘hé, is er dan iets mis met mij? Zijn mijn borsten niet zo mooi als die van anderen?

Deze bewering is natuurlijk onjuist. Wanneer je een blik werpt op schilderijen uit de Middeleeuwen, zul je alleen hangende borsten zien. De mannen hadden daar wel plezier mee, sterker nog, die borsten werden ontzettend geadoreerd. De maatschappij waarin we leven, heeft ons onhaalbare en irrealistische schoonheidsidealen aangepraat.

Een vrouw dient slank te zijn, maar wel een zandloperfiguur te hebben. Er moet sprake zijn van een strakke buik, maar ook van ronde billen en volle borsten. Een vrouw moet eruitzien als een Barbiepop. Vrouwen die deze bouw niet hebben, voelen zich dan niet vrouw genoeg. Om dan toch het onmogelijke te bereiken, beginnen ze met plastische chirurgie.

Een operatie, zoals een borstvergroting of een borstlift, is voor veel mensen echter te duur en daarom zoeken zij naar meer natuurlijke behandelingen. Het is mogelijk dat je ook gelukkig kunt zijn met een kleine verbetering.

Bijvoorbeeld, je borsten steviger maken of laten liften kan ook al zonder operatie. Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder het doen van oefeningen die de onderliggende borstspieren opbouwen, het gebruik van crèmes en pillen of een combinatie van al deze dingen. Hieronder volgt een uitleg per methode.

Optisch grotere borsten met make-up

Een van de eenvoudigste manieren om je borsten te vergroten is door ze groter te laten lijken. Dit kan natuurlijk met een push-up BH, maar voor een echt indrukwekkend effect kun je dit het beste combineren met make-up contouring.

Door het creëren van schaduwen rond je boezem, nek en sleutelbeen, kun je de natuurlijke vormen van je borsten accentueren. Het kost enige tijd, maar het resultaat mag er zeker zijn, zoals je ook kunt zien in de video bovenaan.

Rondere borsten met make-up

Hiervoor heb je een poederborstel en wat donkere bronzer in poedervorm nodig. Met de bronzer en borstel maak je een halfronde beweging van de buitenkant van je borst (waar je BH-bandje begint) naar het midden van je borsten toe. Gebruik vervolgens een lichte bronzer om de schaduw die je hebt aangebracht te vervagen. Je borsten lijken nu een stuk ronder.

Grotere borsten met make-up

Om je borsten groter te laten lijken kun je een bronzerpoeder tussen je borsten aanbrengen. Kies het liefst voor een glanzende, en niet te donkere bronzer. Door voor glanzend poeder te kiezen creëer je de optische illussie van diepte. Zo lijken je borsten direct een stuk groter.

Je kunt uiteraard ook allebei de technieken tegelijkertijd toepassen.

Grotere borsten door oefeningen

Om de kern van het probleem aan te pakken, kun je overwegen borstspieroefeningen te doen. Bijvoorbeeld, als je dagelijks push-ups doet, vergroot je de onderliggende borstspieren. Deze spieren zijn ook bekend als pectorale spieren. Wanneer je nieuwe spieren aanmaakt, zullen je borsten groter en steviger lijken. Dit is ook het geval bij mannelijke bodybuilders. Wanneer ze hard genoeg trainen, zullen ze spierborsten krijgen. Als je de oefeningen lang genoeg volhoudt, zul je resultaat boeken.

Borstverstevigende crèmes

Er zijn vele borstverstevigende crèmes. De ingrediënten die in deze crèmes zitten, beloven je borsten groter en steviger te maken. Deze moet je dagelijks op je borsten smeren met masserende bewegingen. Deze dagelijkse routine zou je borsten zachter, voller en elastischer moeten maken. Bij deze behandeling is het ook van belang dat je geduldig bent. De effecten zullen ongeveer een maand later zichtbaar zijn.

Er is veel discussie over de werkzaamheid van deze crèmes. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat de huid gladder en strakker is na gebruik van een borstverstevigende crème. Critici hebben deze resultaten echter weerlegd door te zeggen dat dit effect met name wordt bereikt door de masserende bewegingen, en niet door de crèmes.

Borstvergroting met behulp van pillen

Borstvergrotingen pillenPillen zijn misschien wel de meest populaire methode om mooiere borsten te krijgen. Het gaat dan om pillen die zijn samengesteld uit natuurlijke ingrediënten. Deze voedingssupplementen bevatten bijvoorbeeld vitamines en kruiden die de groei van de borsten stimuleren. Er zijn ontelbaar veel soorten pillen op de markt gekomen vanwege de grote vraag. Dit zorgt ervoor dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Er bestaan ook veel zogenaamde ‘placebo’s’ of ‘neppillen’ die helemaal niet werken. Oplichters hebben die dan gemaakt. Het is verstandig om niet zomaar iets op internet te bestellen.

Werken borstvergrotende pillen?

Natuurlijke borstvergrotende pillen kunnen je borsten theoretisch vergroten en verstevigen. Sommige van de kruiden die in de pillen worden aangetroffen, kunnen een oestrogeen-achtig effect op het lichaam hebben. Door het gebruik van oestrogeen kunnen de borsten groter worden. Vrouwen die ‘de pil’ gebruiken, hebben vaak tijdelijk grotere borsten. Het oestrogeen in ‘de pil’ heeft tot gevolg dat vocht in de borsten wordt vastgehouden. Oestrogeen kan ook een effect hebben op vet of ander weefsel in de borsten.

Het feit dat borstvergrotende pillen kunnen werken, betekent niet dat ze veilig zijn. Het is mogelijk dat de oestrogene effecten schadelijk zijn voor je gezondheid.

Lees ook: ProBreast Plus

Natuurlijke borstvergroting met behulp van EVE Cups

EVE CupsMet EVE cups ook wel bekend als de “BRAVA systeem kunnen borsten zonder operatie worden vergroot. Het EVE systeem (External Vacuum Expander) bestaat uit een vacuümpomp en twee ‘koepels’ die over de borsten worden geplaatst. Je draagt het systeem ’s nachts en in het weekend. De vacuümpomp trekt de lucht uit de koepels en oefent zo een lichte trekkracht uit op de borsten. Deze nemen hierdoor toe in omvang.

Meestal wordt het EVE/BRAVA systeem gebruikt in combinatie met lipofilling. Bij deze behandeling wordt ongewenst vet afgenomen, bijvoorbeeld van de buik of heupen, en ingespoten in de borsten. Op deze manier kan een redelijke toename in omvang worden bereikt, en wordt de borst vaak wat steviger. Over het algemeen moet het EVE systeem vanaf één maand voor het inspuiten van het vet, en tot één maand na het inspuiten van het vet gedragen worden voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Het is ook mogelijk om EVE te gebruiken zonder inspuiten van vet. Er kan dan een vergroting van maximaal 100 cc worden bereikt. Afhankelijk van je huidige postuur en borstomvang is dat ongeveer een 1/2 cup tot 3/4 cup groter.

Er kleven twee nadelen aan het gebruik van het EVE systeem zonder het inspuiten van vet. Ten eerste zal het systeem langer moeten worden gedragen, vaak minimaal drie maanden. Ten tweede is het eindresultaat vaak wat minder mooi dan bij het inspuiten van vet. De borst is meestal wat slapper en ook de toename in volume is beperkter.

Tot slot

Je hebt gelezen welke mogelijkheden er zijn om zonder operatie je borsten mooier te maken. Echter, er zijn nog wel enkele kanttekeningen. De werking van de borstvergrotende producten is niet 100% medisch-wetenschappelijk gegarandeerd. Hoewel er genoeg situaties zijn waarin dit soort behandelingen effectief zijn, kan het voor sommige mensen de moeite waard zijn.

Zie ook: Bravona Forte

Verstandig is om eerst wat onderzoek te doen, een specialist raadplegen en ervaringen van anderen met het product te lezen voordat je iets gaat slikken of op je huid smeren om vollere borsten te krijgen.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie