Home Afvallen Hoe Blijf Ik Slank Na Het Afvallen?

Hoe Blijf Ik Slank Na Het Afvallen?

by Frans
Published: Updated:

De meeste mensen met overgewicht maken de fout door te denken dat hun zoektocht om gewicht te verliezen het aller zwaarste onderdeel is van hun zoektocht. Het echte zware stuk komt er aan als ze hun teveel aan lichaamsvet hebben verloren, en dat ze dit ook zo moeten houden. Hiermee worden ze geconfronteerd met het feit om hun huidige gewicht te blijven en hun lichaam te onderhouden op een normaal niveau, zonder dat al het vet weer terug komt.

Terwijl het afvallen erg moeilijk kan zijn, is het behouden van het huidige gewicht zelfs vervelender. De waarheid van is dat we allemaal geboren zijn met vet cellen, en deze blijven in overeenstemming van onze vroege 20 tot aan het moment dat we sterven. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat we niet echt onze vet cellen verbranden als we afvallen, maar dat we onze vet cellen laten krimpen, en dat deze weer gemakkelijk ‘opgeblazen’ kunnen worden als ze worden blootgesteld aan de ‘juiste omgeving’.

Dit is waarschijnlijk de reden waarom zo veel wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan over het verliezen van gewicht en na het afvallen je gewicht nog te behouden. Hieruit blijk ook dat je dus waarschijnlijk harder moet werken om uw slanke postuur te behouden en dat teveel aan lichaamsgewicht kwijt te raken.

Dus als je niet in de valkuil wilt vallen door weer een teveel aan lichaamsgewicht aan te komen, nadat je  zo lang hebt gewerkt om er af te komen, moet je bereid zijn om hard te werken, en gebruik te maken van de volgende tips om fit en slank te blijven:

Tip 1) Gooi je oude en ongezonde gewoontes het raam uit.

Hoewel het klopt dat oude gewoontes moeilijk zijn om vanaf te komen, klopt het ook dat er geen manier is om van je vet af te komen zonder je oude gewoontjes permanent te begraven. Volgens een recent rapport in de New England Journal of Medicine bent je waarschijnlijk kleine hoeveelheden gewicht aan het bijkomen over een geleidelijk tijd, als je een van deze 3 belangrijke levensstijlen aanhoudt:

  1. Eten van veel chips en suikerhoudende frisdranken die een hoge zetmeel inhoud hebben.
  2. Verminderen van sporten of activiteit. De meeste tijd achter de tv of computer zitten.
  3. Minder slapen of veel te veel slapen.

Je zult binnen een paar maanden aanzienlijk geleidelijk aan aankomen als je terug glijd in deze schadelijk gewoonten. Dus als je niet bij terug af aan wilt zijn over een paar maanden moet je deze voormalige vette en ongezonde vorm van leven meteen stopzetten.

Tip 2)  Let op wat je eet!

Gewoon, omdat je nu weer slank bent betekend niet dat je weer allemaal kunt gaan eten wat je wilt. Je moet blijven opletten wat je eet, en weinig vet en eiwitten binnenkrijgen, net als complexe vezelrijke koolhydraten.

Tip 3) Kauw langer op je voedsel.

Recente gepubliceerde wetenschappelijke studies door de American Journal of Clinical Nutrition is gebleken dat vet en zwaarlijvige mensen de neiging hebben om minder op voedsel te kauwen dan slankere mensen. Deze bevinding is het meest waarschijnlijk te wijten aan twee feiten;

  1. Wanneer mensen langzaam kauwen ze de neiging hebben om minder calorieën te consumeren.
  2. Door langer te kauwen leidt tot een afname van het honger hormoon genaamd ghreline, dat tot verminderde eetlust leidt en vervolgens minder eten.

Door zo je voedsel te eten zal het helpen om te stoppen met eten zodra je niet langer honger hebt in tegenstelling tot stoppen met eten als je vol bent.

Tip 4) Ben je bewust van emotioneel eten.

Elke keer als je wilt eten moet je jezelf altijd onderbreken en deze vraag stellen, “Wil ik eten, omdat ik honger heb, of wil ik eten, omdat ik op dit moment emotioneel bewogen ben om te eten.” Je moet nooit haastig iets gaan eten, in tegendeel. Ontspan en evalueer je redenen om te eten voordat je jezelf gaat volproppen.

Tip 5)  Blijf sporten.

Dit moet je blijven doen en verwerken in je dagelijkse routine. Je kunt jezelf bezighouden met gewichtheffen of andere resistente oefeningen om nog calorieën te helpen verbranden, zelfs als je al thuis op de bank zit.

Tip 6) Volg je eetpatroon nauwkeurig.

Als je niet terug wilt vallen in je oude eetpatroon moet je vooral je eetpatroon nauwkeurig blijven volgen. Hoeveel calorieën je binnenkrijgt, hoeveel vet je binnenkrijgt en hoeveel je aan sport doet. De minuut dat je stopt met controleren zul je beetje bij beetje terug glijden in je oude volle figuur.

Tip 7) Blijf jezelf herinneren aan de voordelen van een slank lichaam.

Blijf jezelf herinneren aan de talloze voordelen voor je gezondheid door in vorm te blijven. Wanneer je slank en fit bent, zul je minder vatbaar zijn voor diabetes, hypertensie, kanker, hart-en-vaatziekten en nog talloze andere ernstige medische aandoeningen. Zolang je deze belangrijke voordelen niet uit het oog verliest, zal je de motivatie om op een gezond gewicht te blijven ook niet verliezen.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie