Home Voor Hem Hoe Kom Je Van Man Boobs Af

Hoe Kom Je Van Man Boobs Af

by Frans
Published: Updated:

De behandeling van onderliggende gezondheidsproblemen, lichaamsbeweging en veranderingen in het dieet kunnen bijdragen aan het verminderen van borstweefsel bij mannen.

Bij sommige mannen neemt het borstweefsel toe door hormonale veranderingen, medicijngebruik of onderliggende gezondheidsproblemen.

[ez-toc]

De medische term voor deze aandoening is gynaecomastie. Sommige mensen praten over “man boobs”, wat kan aanvoelen als een ongemakkelijke of beschamende term. Dit kan ertoe leiden dat ze zich beschaamd voelen over het inwinnen van medisch advies over vergroot borstweefsel.

Het is echter belangrijk op te merken dat vergroot borstweefsel een veelvoorkomend probleem is. Uit onderzoek blijkt dat tot wel 65% van de mannen gynaecomastie heeft.

Er zijn behandelingen voor deze aandoening, maar de nadruk ligt toch vooral op het vinden van de oorzaak en het verhelpen van de oorzaak. Er is niet een enkele oorzaak voor gynaecomastie.

In dit artikel lees je meer over de oorzaken van borstvergroting bij mannen en mogelijke oefeningen, aanpassingen in je dieet en behandelmethoden om ze minder zichtbaar te maken.

Oorzaken

Testosteron in het mannelijk lichaam voorkomt meestal dat borstweefsel uitzet.

Sommige mannen ontwikkelen echter grotere borsten door hormonale veranderingen of schommelingen. Als dit gebeurt, spreken artsen van gynaecomastie.

Gymnaecomastie komt vaker voor bij bepaalde leeftijdsgroepen in perioden van hormonale veranderingen, waaronder:

 • Zuigelingen
 • Pubers
 • Personen van 60 jaar en ouder

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van gynaecomastie, waaronder:

 • Obesitas
 • Een overactieve schildklier
 • Bepaalde medicijnen
 • Hormonale veranderingen, zoals een toename van oestrogeen
 • Bepaalde soorten tumoren die de hormoonspiegels beïnvloeden
 • Geschiedenis van de familie
 • Erfelijkheid
 • Ruggenmergaandoening
 • HIV-infectie
 • Drugsmisbruik
 • Borstkanker bij mannen
 • Tekort aan geslachtshormonen
 • Het syndroom van Kallmann of andere aandoeningen die het testosterongehalte verlagen
 • Lever- of nierziekte

Behandeling

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, afhankelijk van de oorzaak van de toegenomen grootte van de mannelijke borsten.

Als het te wijten is aan extra gewicht, kan een arts veranderingen in het dieet en/of lichaamsbeweging aanbevelen.

Als medicijnen de oorzaak zijn, kan een arts alternatieven voorschrijven. Soms wegen de voordelen van een medicijn echter zwaarder dan de bijwerkingen.

Als het borstweefsel groter wordt door een medisch probleem, kan het helpen om de onderliggende oorzaak te behandelen.

Als andere opties niet helpen, kan iemand een operatie overwegen om overtollig borstweefsel te verwijderen, zoals liposuctie of chirurgische excisie.

De auteurs van een onderzoek uit 2021 vonden aanwijzingen voor een hogere incidentie van gynaecomastie bij mannen met overgewicht of obesitas, wat wijst op een mogelijk verband tussen de hoeveelheid vetweefsel in de borst en de kans op het ontwikkelen van de aandoening.

Als dit waar is, kunnen dieet en lichaamsbeweging helpen om gynaecomastie te behandelen.

Veranderingen in dieet

Over het algemeen zijn de beste aanpassingen in het dieet klein en makkelijk vol te houden. Ingrijpende dieetveranderingen in één keer zijn vaak moeilijk vol te houden en kunnen zelfs leiden tot gewichtstoename.

Volgens de Hartstichting is het aan te raden om ongeveer 1-2 pond per week af te vallen. Het merkt ook op dat geleidelijk gewichtsverlies beter is vol te houden en kan leiden tot algehele gezondheidsverbeteringen.

Lees ook: Plaatselijk vet verbranden

Voordat je veranderingen aanbrengt in je dieet, kan het nuttig zijn om een eetdagboek bij te houden. Een eetdagboek kan iemand inzicht geven in wat hij kan weglaten en welke voedingstoffen er ontbreken.

De hartstichting geeft ook een aantal aanbevelingen voor het verminderen van de inname van calorieën.

Deze omvatten:

 • Waar mogelijk hele, rauwe groenten en fruit eten
 • Vetvrije of vetarme kooktechnieken gebruiken, zoals stomen, koken of bakken
 • Gebruik liever vers fruit in plaats van vruchtensappen en -dranken
 • Minder voedzame snacks vervangen door fruit of groenten

Oefeningen

OefeningenDe Hartstichting wijst erop dat weerstandstraining en de juiste voedingskeuzes kunnen bijdragen aan het verminderen van lichaamsvet met behoud van spieren.

Als overtollig vet de oorzaak is van een borstvergroting bij mannen, kan het helpen om je te richten op het opbouwen van borstspieren.

Cardiovasculaire oefeningen kunnen de totale lichaamsmassa helpen verminderen en gewichtheffen kan helpen vet te verminderen en spieren te vergroten. Samen kunnen deze oefeningen mensen helpen gewicht te verliezen en hun borst en andere spieren te ontwikkelen.

Daarnaast kan spierontwikkeling het algehele energiemetabolisme verhogen, wat ook kan helpen bij het verliezen van overtollige kilo’s.

Enkele cardiovasculaire oefeningen en activiteiten om af te vallen zijn:

 • Fietsen
 • Joggen
 • Teamsport
 • Wandelen
 • Hardlopen
 • Intervaltraining met hoge intensiteit
 • Zwemmen

Volgens betrouwbare informatie zou een volwassene per week 150-300 minuten matig intensieve lichamelijke activiteit of 75-150 minuten intensieve lichamelijke activiteit moeten beoefenen.

Om spieren te kweken, moet het uitdagend aanvoelen, zodat het lichaam in reactie daarop werkt aan de opbouw van kracht.

Hoewel iemand misschien niet afvalt in een specifiek lichaamsdeel, kunnen gerichte borstspieroefeningen helpen om meer spiermassa te krijgen in de borst, waardoor het borstweefsel minder zichtbaar wordt.

Als iemand lid is van een sportschool, kan hij verschillende apparaten gebruiken die gericht zijn op de borstspieren. Een trainer kan je echter begeleiden bij het gebruik van elk apparaat, zodat je er maximaal profijt uithaalt en de kans op blessures kleiner wordt.

Voordat je aan een nieuwe trainingsroutine begint, kun je het beste een arts raadplegen om te bepalen wat veilig en geschikt is voor iemands behoeften en vaardigheden.

Het Supplement Gynetrex

Gynetrex is een voedingssupplement dat ontwikkeld is om mannen te helpen bij het effectief en natuurlijk verminderen van vergrote mannelijke borsten, beter bekend als gynaecomastie of man boobs. Het combineert drie essentiële elementen: gerichte lichaamsbeweging, een vetverbrandend dieet en een krachtig supplement.

Door deze aanpak in drie stappen te volgen, kunnen mensen overtollig borstvet verbranden, hun borstspieren modelleren en definiëren en een strakkere en mannelijkere borst krijgen.

Dit unieke systeem pakt de uitdagingen aan die gepaard gaan met gynaecomastie, een aandoening die wordt veroorzaakt door factoren als erfelijkheid, ongezonde voeding en gebrek aan lichaamsbeweging. Het supplement van Gynetrex bevat een mix van natuurlijke ingrediënten, waaronder Griffonia 5-HTP, Guarana, Bittere Sinaasappel, Garcinia Cambogia en vitaminen die samenwerken om overtollige vetcellen in de borststreek te elimineren.

Daarnaast verbetert dit systeem de algehele spiertonus, het uithoudingsvermogen en de kracht, terwijl het hongergevoel en het energieniveau worden beteugeld. Door Gynetrex op te nemen in een uitgebalanceerde routine van lichaamsbeweging, een gezond dieet en supplementen, kun je een aanzienlijke vetvermindering, een mooier uiterlijk van je borsten en meer zelfvertrouwen ervaren.

Gynetrex biedt een veilige en effectieve oplossing voor mannen die hun man boobs willen verwijderen en stevigere, meer vormgegeven borsten willen hebben.

Het supplement is te koop bij https://gynetrex.com

Samenvatting

Alle mannen hebben wat borstweefsel. Sommige medische aandoeningen, medicijnen en hormonale veranderingen kunnen er echter voor zorgen dat mannelijke borsten groter worden dan normaal.

In andere gevallen kan overgewicht in het gebied ervoor zorgen dat het lijkt alsof het borstweefsel is toegenomen. Mensen komen op verschillende plekken aan en sommige mensen komen het eerst aan in hun borstgebied.

Als vergrote mannelijke borsten niet verminderen door veranderingen in het dieet, lichaamsbeweging of andere behandelingen, kan iemand een operatie overwegen om het uiterlijk te verminderen.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie