Home Snurken Hoe Snurken te Voorkomen?

Hoe Snurken te Voorkomen?

by Frans
Published: Last Updated on

We kennen allemaal wel iemand die snurkt (misschien jij wel), het is een wijdverbreid probleem. In feite zullen de meeste volwassenen op een bepaald moment in hun leven gaan snurken, wat heel normaal is, zolang het maar zelden voorkomt. Die ene persoon zijn die consequent in het gezin snurkt, kan zwaar zijn, vooral wanneer je partner en de rest van het gezin moe en chagrijnig wakker worden omdat je ze de hele nacht wakker hebt gehouden!

De meeste mensen die aan chronisch snurken lijden, hebben slaapapneu, wat levensbedreigend kan zijn, omdat dit kan leiden tot een hartaanval en andere zenuwproblemen. De zware trillingen die het snurken veroorzaakt, zijn gevaarlijk voor de gezondheid van aderen en de bloedstroom in het lichaam.

Vanwege deze ernstige gezondheidsproblemen, is het het beste om medisch advies in te winnen voordat je probeert om snurken te behandelen, zodat je eerst de oorzaak begrijpt. Als je echter wanhopig op zoek bent om het snurkende monster onmiddellijk te temmen, zijn hier enkele preventieve maatregelen die kunnen helpen het snurken nu te stoppen …

Natuurlijke remedies om snurken te voorkomen

Gewichtsverlies

Als je nooit gesnurkt hebt wanneer je een normaal lichaamsgewicht had, dan is de kans groot dat je snurken het resultaat is van gewichtstoename. Gewichtstoename zorgt ervoor dat het nekweefsel groeit en uitzet, waardoor de luchtpassage in het bovenste ademhalingssysteem wordt geblokkeerd. Mensen merken vaak een verschil in hun snurken als ze afvallen.

Nachtelijke routines

Het onderhouden van een nachtelijke routine zal je lichaam helpen ontspannen en om in de slaapmodus te komen. Druk bezig blijven zijn tot je naar bed gaat kan vermoeidheid veroorzaken, omdat je geest geen tijd heeft gehad om te ontspannen. Zorg voor een gezonde slaaphygiëne door tv en andere schermapparatuur, alcohol, roken en eten te vermijden voor het slapen gaan.

Creëer een spa-achtig gevoel door te kiezen voor een ontspannende thee zoals kamille en gebruik een diffuser om je neusholte schoon te houden. Zodra je lichaam gaat wennen aan het op een bepaald moment slapen gaan en voldoende rust krijgt, is de kans op snurken kleiner.

Drink geen alcohol

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat alcohol de oorzaak is van snurken, zelfs bij personen die normaal niet snurken. Met een bijna verdovend effect dat de nekspieren ontspant buiten hun vereiste, belemmert alcohol de vlotte doorgang van lucht, wat leidt tot snurken.

Sommige onderzoeken tonen aan dat het drinken van alcohol 5 of 6 uur voor het naar bed gaan ook kan leiden tot snurken.

Luchtbevochtiging

Degene die de diffuser heeft uitgevonden, was een genie! Het helpt niet alleen de luchtvochtigheid in stand te houden, maar het helpt ook bij het opruimen van blokkades in de neus, wat de oorzaak kan zijn van zwaar piepen en snurken. Probeer kruidnagelolie of Clary Sage(salie) olie toe te voegen aan de diffuser voor het slapen gaan om de luchtdoorgang vrij te houden en een gezonde ongestoorde slaapcyclus te bereiken.

Gebruik een voedingssupplement

Probeer eens Snoran Plus. Dit een voedingssupplement speciaal gemaakt voor mensen met snurkproblemen. Een review van dit product kun je hier lezen.

Vermijd spierverslappers

Een van de belangrijkste oorzaken, waarom volwassenen beginnen te snurken, is het gebruik van spierverslappers, omdat ze de weefsels in de nek kunnen vergroten. Als je de gewoonte hebt om spierverslappers te nemen, probeer dan een lange hete douche te nemen of voeg Epsom zout aan het bad toe om de spieren op natuurlijke manier te laten weken en te ontspannen. Voeg daar dan ook een paar druppels essentiële oliën aan toe om de sinussen op te schonen — en ontspan gewoon.

Hydratatie

Hydratatie wordt ongelooflijk onderschat en de meeste mensen drinken niet genoeg water per dag! Het is de sleutel om veel ziekten te vermijden; het bevordert de circulatie van bloed en voedingsstoffen en ontdoet het lichaam van gifstoffen. Het helpt ook bij het verwijderen van het slijm van een verstopte neus en zachte gehemelte die blokkades in de luchtkanalen veroorzaakt.

Slaaphouding

De manier waarop je slaapt, heeft invloed op de ademhaling. Liggen op je rug kan ervoor zorgen dat de basis van je tong en zachte gehemelte in elkaar klapt, wat leidt tot een trilling dat geluid maakt. Slapen op je zij kan een groot verschil maken, omdat het de druk tussen de tong en het zachte gehemelte verlicht voor een soepele luchtstroom. Probeer een lichaamskussen te gebruiken om je ’s nachts op je zij te houden. De meeste artsen raden aan op de linkerzij te slapen.

Verminder of stop met roken

Roken is een gewoonte dat wordt geassocieerd met een reeks gezondheidsproblemen, die de bloedvaten en het hart beschadigen. Ook kan het ernstige ziekten veroorzaken zoals longkanker en tuberculose. Het belemmert ook de luchtwegen door vuil in de bovenste luchtwegen af te zetten. Vlak voor het slapen gaan nog roken kan het snurken nog verder verergeren. Het verminderen of stoppen van roken zal zeker helpen bij het stoppen van het snurken.

Probeer een of meerdere van deze natuurlijke remedies om het snurken te verminderen of te voorkomen.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie

Privacy & Cookies Policy