Home Algemene Gezondheid Hoe Verwijder Je Mee-eters Op Je Gezicht?

Hoe Verwijder Je Mee-eters Op Je Gezicht?

by Frans

Mee-eters (vorm van acne) ontstaan als de huidporie verstopt raakt. Bijvoorbeeld door een verhoogde talgproductie of wanneer het laagje dode huidcellen te dik is en zo de porie blokkeert.

Hoe kan je mee-eters voorkomen?

Door het verlagen van de talgproductie en het regelmatig verwijderen van dode huidcellen.

Hoe verlaag ik mijn talgproductie?

  • Je talgproductie staat in verband met je hormonen, dus het kan goed zijn dat jij hier momenteel echt niets aan kunt doen. Mee-eters komen vaker voor in de pubertijd, omdat de talgklieren dan groter en actiever zijn.
  • Studies tonen aan dat het drinken van koeienmelk (waar ook hormonen in kunnen zitten) de talgproductie kan bevorderen. Dus probeer eens een tijdje geen melkproducten te nuttigen (chocola, kaas, yoghurt). En kijk of dit effect heeft.
  • Verder is vitamine A erg goed wanneer je last hebt van mee-eters, want vitamine A reguleert de talgklier. Vitamine E stimuleert de opname van vitamine A, dus de combinatie van vitamine A en E is een aanrader.
  • Als laatste is zink een belangrijk element die de talgklier reguleert. Probeer 20mg zink per dag binnen te krijgen.

Een voedingssupplement die al deze ingrediënten bevat is Nonacne. Een uitgebreid review van dit product kun je op onze website lezen.

Bovenstaande zaken hebben vooral betrekking op je voeding. Maar er zijn ook huidproducten met vitamine A (retinol) en E op de markt die je zou kunnen proberen.

Daarnaast is het erg belangrijk om je gezicht twee keer per dag te reinigen. Alleen met een milde reiniger zonder alcohol. Wanneer je te agressief reiningt gaat je huid alleen maar meer talg aanmaken! Om dode huidcellen te verwijderen is het goed om je huid 1x per week te behandelen met producten die AHA (fruitzuren) of BHA (beta-hydroxy-acids) bevatten zoals (Acetyl)salicylzuur. Deze lossen dode huidcellen op waardoor de porieen open blijven.

Ik hoop dat deze tips je helpen om je acne te verminderen. Laat het ons weten, ook als jezelf andere tips hebt!

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie