Home Overgang Hoe Vind je de Beste Supplementen voor de Overgang?

Hoe Vind je de Beste Supplementen voor de Overgang?

by Frans
Published: Updated:

De overgang is een natuurlijk onderdeel van het leven van een volwassen vrouw. In plaats van iets waar je bang voor moet zijn, moet je de overgang zien als een ander stadium in het leven.

Vroeg of laat krijgt elke vrouw te maken met de gevolgen van een afnemend oestrogeengehalte. Met dat in gedachten is het belangrijk om te weten hoe je de beste natuurlijke supplementen voor de menopauze kunt vinden, zodat je je tijdens deze overgang je op je best blijft voelen in plaats van op je slechtst.

Er zijn veel verschillende manieren om de ongemakkelijke symptomen die gepaard gaan met de menopauze te verminderen of zelfs te elimineren door natuurlijke middelen te gebruiken en supplementen in te nemen met specifieke voedingsstoffen die speciaal voor dit doel bedoeld zijn.

Voordat je je gaat verdiepen in welke middelen je precies nodig hebt, zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden wanneer je ernaar op zoek gaat.

De meeste overgangsverschijnselen worden veroorzaakt door een afname van oestrogeen en progesteron. Naarmate we ouder worden, maakt ons lichaam van nature minder van deze hormonen aan. Dit verschilt per vrouw, maar voor de meeste vrouwen gebeurt het rond hun 50ste.

Een van de beste manieren om je klachten onder controle te houden is door je hormoonspiegels in de gaten te houden. Door je bloedwaardes goed in de gaten te houden, kun je zien hoe je hormoonspiegels in de loop van de tijd schommelen, waardoor je de effecten van de overgang op je lichaam kunt herkennen en daarnaar kunt handelen.

Wat te zoeken in supplementen

Als je op zoek bent naar supplementen om te helpen bij de symptomen van de overgang, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste wil je veilige en effectieve ingrediënten gebruiken.

Veiligheid is belangrijk omdat veel vrouwen negatieve effecten ondervinden van schommelende hormoonspiegels. Het is belangrijk om supplementen te kiezen die je lichaam ondersteunen zonder nog meer hormonen toe te voegen.

Ingrediënten waar je naar moet zoeken zijn vitamines en mineralen die je zenuwstelsel en gemoedstoestand helpen ondersteunen, zoals B-vitamines, magnesium en zink.

Ingrediënten die je moet vermijden zijn stimulerende middelen zoals cafeïne en synthetische ingrediënten.

Dosering is ook een belangrijke factor bij het kiezen van een supplement. Zorg ervoor dat de dosering correct is voor het specifieke supplement waar je naar zoekt.

Vitaminen en mineralen

Er zijn verschillende vitamines en mineralen die heel nuttig kunnen zijn bij het onder controle houden van overgangsverschijnselen.

  • Vitamine B6 en B12 werken samen om het zenuwstelsel te ondersteunen. Dit is vooral belangrijk tijdens de overgang wanneer de natuurlijke niveaus van deze vitamines in je lichaam afnemen.
  • Magnesium is een mineraal dat helpt bij veel verschillende aspecten van je gezondheid. Het kan helpen om je stemming in balans te houden en je slaap- en angstniveau onder controle te houden.
  • Zink is een ander mineraal dat helpt bij het beheersen van je stemming tijdens de overgang en bij het reguleren van je hormonen.
  • Vitamine D is een andere vitamine die meestal hand in hand gaat met de overgang. Vitamine D helpt bij een gezonde hormoonproductie en het beheersen van je gemoedstoestand.

Supplementen op basis van kruiden

Er zijn veel verschillende kruiden en plantaardige middelen die goed voor je zijn tijdens de overgang. Hier zijn enkele van de best werkzame kruiden waar je op moet letten bij het kiezen van een supplement.

Ashwagandha is een adaptogeen en natuurlijke stemmingsregelaar. Het is een goede keuze voor mensen met hormonale onevenwichtigheden.

Maca is een natuurlijke stemmings- en hormoonstabilisator. Het zit boordevol vitaminen, mineralen en aminozuren.

Black Cohosh is een klassiek kruid dat wordt gebruikt om de symptomen van de overgang te verlichten. Het helpt ook bij het reguleren van de menstruatiecyclus.

Rhodiola is een adaptogeen en stressverlichter dat helpt je hormonen in balans te brengen.

Het juiste supplement vinden

Nu je weet wat je moet zoeken in een supplement, hoe vind je dan het juiste voor jou? Er zijn een paar verschillende manieren om dat te doen, dus laten we dat even op een rijtje zetten.

Ten eerste wil je er zeker van zijn dat het supplement dat je op het oog hebt een betrouwbaar product is. Bekijk de beoordelingen van consumenten om te zien wat anderen te zeggen hebben over de effectiviteit van het supplement.

Zorg er vervolgens voor dat het iets is dat in je dagelijkse routine past. Je wilt consequent zijn met het gebruik van supplementen om het maximale eruit te halen.

Zorg er vervolgens voor dat er geen ingrediënten in zitten waar je allergisch of overgevoelig voor bent.

NuviaLab Meno – Ons aanbevolen voedingssupplement

NuviaLab Meno is een voedingssupplement met meerdere bestanddelen voor vrouwen in de overgang. Opvliegers, overmatig zweten, slecht slapen, extreme vermoeidheid, prikkelbaarheid, een verminderd libido en stemmingswisselingen zijn enkele van de meest voorkomende symptomen van de overgang.

Dit natuurlijke supplement combineert negen ingrediënten om te helpen bij deze problemen.

Waarom is de NuviaLab Meno formule zo uniek en effectief? Lees hier meer!

De kern van de zaak

De overgang is een natuurlijk onderdeel van het leven en iets om te vieren. Met de juiste supplementen kun je je symptomen onder controle krijgen en het beste maken van deze periode in je leven.

Houd in gedachten dat er geen “one size fits all” oplossing is. Je kunt andere behoeften hebben dan iemand anders. Met dat in gedachten is het belangrijk om je lichaam te begrijpen en wat het nodig heeft tijdens deze overgang. Van daaruit kun je de beste natuurlijke supplementen voor de overgang voor jou vinden en je beste leven leiden terwijl je dit nieuwe hoofdstuk ingaat.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie