Home Stress Is Chronische Stress Slecht Voor Je Gezondheid?

Is Chronische Stress Slecht Voor Je Gezondheid?

by Frans
Published: Updated:

Stress is een aandoening die vaak voorkomt. Is het slecht voor je? Is het slecht voor je gezondheid? Wanneer je chronische stress hebt, val je niet meer af. Dit artikel helpt je het beter te begrijpen. De geheimen van chronische stress ontdek je hier!

Chronische stress is een groot probleem. De meeste mensen (ikzelf inbegrepen) nemen veel te veel hooi op hun vork dan goed voor hen is.

We proberen onze verantwoordelijkheden zo hoog mogelijk te houden; een carrière, gezin, thuis, sociale activiteiten en meer.

De gewoonte is ontstaan dat we zonder er bij na te denken onze dagen vol stress en met te veel bezigheden invullen.

Er is maar een klein aantal mensen dat zich echt bewust is van wat dat kan doen met onze gezondheid.

De onderzoekers van UC San Francisco hebben een onderzoek gedaan naar de gevolgen van stress op de levensduur en hun conclusies zijn zorgwekkend.

Chronische Stress verhoogt de hormoonspiegels in het lichaam

De hormonen die je hebt, hebben een grote invloed op je gezondheid en welzijn. Als je hormoonspiegels negatief worden beïnvloed, kan dat een negatief effect hebben op je lichaam.

Onderzoekers hebben ontdekt dat vrouwen die chronische stress hebben, lagere niveaus van het hormoon klotho hebben. Dit hormoon verbetert de cognitie (waardoor je slimmer wordt) en vertraagt de veroudering. Er zijn aanwijzingen dat chronische lage klotho niveaus kunnen leiden tot vroegtijdige ziekte en zelfs de dood. Er is meer onderzoek nodig, maar de eerste bevindingen wijzen erop dat chronische stress de algehele gezondheid kan verminderen.

Hoe Klotho de algehele gezondheid en het welzijn beïnvloedt

De hypothese is dat een hoge mate van stress de hormoonspiegels beïnvloedt. Wanneer de klotho niveaus beginnen te dalen, kan een persoon mogelijk gezondheidsproblemen ervaren, zoals: ziekte van Alzheimer, hart- en vaatziekten, depressie en nog veel meer!

Een verstoord niveau van klotho kan leiden tot afname van botten en spieren, verharding van de slagaders, en andere symptomen van veroudering. Onderzoek heeft aangetoond dat hoge niveaus van klotho kunnen leiden tot een betere cognitieve functie en een afname van ouderdomsgerelateerde ziekten en aandoeningen.

Het onderzoek bestudeert de waarnemingen

In dit onderzoek werden 90 mensen met hoge stress waargenomen, evenals 88 mensen met een lager stress niveau en verder gezonde mensen. Klotho is van nature lager bij hogere leeftijd, maar de onderzoekers wilden achterhalen of de achteruitgang van klotho eerder plaatsvindt als gevolg van chronische stress.

In deze groep van vrouwen waren de deelnemers tussen de 30 en 40. Er werd vastgesteld dat de hoge stress vrouwen een eerdere daling van de klotho hadden, en dat bij de lage stress vrouwen geen tekenen van deze daling te zien waren.

Hoe kun je je Klotho niveaus op natuurlijke wijze verhogen om je hersenen te verbeteren en ouderdom te vertragen?

De beste manier om je stress te beheersen is door het vinden van manieren om je stress te beheersen. Zelfs kleine veranderingen in je dagelijkse gewoonten kunnen een groot effect hebben op stressniveaus. Dagelijks mediteren kan echt helpen om meer bewust te worden van alles en kan stress verminderen. Als stress minder snel toeneemt, zal het klotho niveau ook minder snel dalen.

In recente studies is ook aangetoond dat beweging het klotho niveau verhoogt. De studie was niet duidelijk over welk soort beweging er was. Het is goed om te bewegen. Een specifieke oefening zou de klotho niveaus sneller doen stijgen dan andere oefeningen.

Er zijn twee soorten oefeningen die hetzelfde effect hebben: korte hoge intensiteit oefeningen of lange eenvoudige bewegingen, zoals wandelen.

Vitamine D is ook aangetoond dat het de klotho niveaus verhoogt. Vitamine B supplementen zijn niet hetzelfde als het over the counter supplement. Dit recept is bedoeld voor mensen met een chronische nierziekte, en wordt vaak voorgeschreven. Er zijn aanwijzingen dat de combinatie van reguliere vitamine D met resveratrol de klotho niveaus kan verbeteren.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie