Home Voeding Is Zwarte Thee Gezond?

Is Zwarte Thee Gezond?

by Frans

Zwarte thee is voor vele mensen lekker, maar je hebt ook een groepje dat zwarte thee niet lekker vindt. Zwarte thee is gemaakt van de bladeren genaamd camellia sinensis. Door de gisting van de theebladeren, wordt de kleur van de thee zwart. Door dit proces bevat zwarte thee geen looizuur en minder antioxidanten dan andere theesoorten. Het smaakt wat sterker en bevat ook meer cafeϊne dan de wat slappere theesoorten. Zwarte thee is een van de populairste theesoorten op de wereld.

Is zwarte thee gezond?

Zwarte thee heeft veel goede eigenschappen. Een onderzoek heeft bewezen dat zwarte thee flavonoïden bevat die de kans op een CVA, hoge cholesterol of hart-en vaatziekten verlagen. Daarnaast zorgen de fluoriden ervoor dat zwarte thee één van de beste middelen is tegen tandbederf en gaatjes. Door de aanwezigheid van vitamine E en catechinen wordt tandbederf voorkomen. Tevens is de weerstand tegen zuuraanvallen en tandplak erg versterkt, waardoor de groei van schadelijke bacteriën wordt afgeremd.

De antioxidanten beschermen ons lichaam tegen schadelijke stoffen die je ziek maken. De minst bewerkte theesoorten bevatten de hoogste concentraties antioxidanten. Zwarte thee is rijk aan vitamine B1, B2, B3 en B5, C en E. Al deze vitaminen bevorderen de werking van het zenuwstelsel en het spijsverteringstelsel. Bovenal versterken ze je weerstand. Wist jij wel dat zwarte thee jouw botten sterk houdt? Wel! Dan is het nu bekend! Zwarte thee is zeer gezond voor de botten en zorgt ervoor dat de botten lang sterk blijven. Dat maakt dat zwarte thee wel gezond is.

Nadelen zwarte thee

Behalve de goede eigenschappen van zwarte thee, heeft het ook zijn nadelen. Voor personen die allergisch zijn voor zwarte thee gelden de goede eigenschappen van zwarte thee helemaal niet. Zwarte thee kan trouwens ook een ongeboren kind schaden, vandaar er geadviseerd wordt dat zwangere vrouwen niet te sterke thee drinken. De meeste mensen vergeten om thee te drinken in de avond, dus drinken zij het in de ochtend. Dit is een grote fout, want juist in de nacht vermenigvuldigen bacteriën zich snel. Dus liever zwarte thee in de avond drinken en in de ochtend, maar niet alleen in de ochtend.

Wat maakt zwarte thee zo nuttig voor ons lichaam?

Per 100 gram bevat zwarte thee 3 mg natrium, 37 mg kalium, 0,3 gram koolhydraten, 20 mg cafeïne en 3 mg magnesium. Door de kleine hoeveelheid aan koolhydraten komt zwarte thee heel goed van pas bij het afslanken. Door 3 mg natrium is het ook wel mogelijk een goede bloeddruk in stand te houden, bovendien verlaagt het de kans op hart-en vaatziekten. Zwarte thee bestaat uiteraard voor een kwart van het geheel uit cafeїne. Daarop moet er dus gelet worden. Indien je complicaties merkt, geef je het dan spoedig door aan je huisarts. Het kan natuurlijk zo zijn dat je allergisch bent. Dat is normaal. Kalium komt ook in een grote hoeveelheid voor, dus is zwarte thee wel een goed advies voor mensen die een tekort hebben aan kalium.

Bestaat er alleen zwarte thee?

Er zijn ook andere theesoorten op de markt. Er is groene thee die wel bekend staat onder de chinezen. Verder is er nog witte thee en gemberthee.

Thee kan op verschillende manieren gedronken worden. Het kan gedronken worden met honing of met suiker, met melk of zonder melk, met een limoen erin of een sinaasappel of gewoon zonder suiker als water. Zolang uw bakje thee naar uw eigen smaak is, is het prima. Er zijn theeliefhebbers in soorten!

Advies: Drink 4 kopjes thee per dag en er zullen grote veranderingen komen aan uw lichaam! Uw huid zal soepeler worden, uw stoelgang zal gemakkelijker zijn en indien u wat kilootjes eraf wenst te hebben is thee de beste keus!

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie