Home Afvallen Knoflook voor Gewichtsverlies

Knoflook voor Gewichtsverlies

by Frans
Published: Last Updated on

Neef van de ui en zus van de sjalot, knoflook is een klein, maar machtig ingrediënt dat in verband wordt gebracht met gewichtsverlies, en de voordelen voor de gezondheid wegen ruimschoots op tegen het risico van een slechte adem!

Wat de onderzoeken zeggen

Hoewel het bewijs nog steeds preliminair is, blijkt uit onderzoek bij mens en dier dat knoflook, of meer in het bijzonder de zwavelhoudende verbindingen ervan, mensen kunnen helpen om gewicht te verliezen. Een van de belangrijkste zwavelhoudende verbindingen in rauwe knoflook, allicine, blijkt mogelijk zwaarlijvigheid en daarmee samenhangende stofwisselingsstoornissen te voorkomen door het activeren van bruin vetweefsel of bruin vet.

Bruin Vet Verbrandt Calorieën

 

Ons lichaam bevat verschillende soorten vet, wit vetweefsel (wit vet) en bruin vetweefsel (bruin vet). Wit vet is wat wij als lichaamsvet beschouwen. In tegenstelling tot wit vet, dat calorieën opslaat en tot zwaarlijvigheid kan leiden, verbrandt bruin vet calorieën en heeft het potentieel om tot gewichtsverlies te leiden. Helaas hebben de meeste volwassenen maar weinig bruin vet.

 

Wanneer het lichaam koud wordt, verbrandt bruin vet calorieën om warmte te produceren, een proces dat bekend staat als thermogenese. In feite verbrandt bruin vet veel meer calorieën dan wit vet. Dit calorieverbrandingsproces kan ook in werking worden gesteld door de zwavelhoudende verbindingen die aanwezig zijn in rauwe knoflook.

Veel van deze onderzoeken hebben de effecten van knoflooksupplementen op dierlijke modellen van obesitas gepubliceerd. Een studie uit 2016 toonde aan dat orale toediening van gefermenteerde knoflookextracten gedurende acht weken anti-obesitaseffecten vertoonde door het verminderen van het lichaamsgewicht, vet, triglyceride en het totale cholesterolgehalte plus het tegengaan van de vorming van witte vetcellen bij zwaarlijvige muizen. Bron: https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/jmf.2016.3674

De gunstige effecten van knoflook op overgewicht zijn ook goed gedocumenteerd in klinische studies. Een meta-analyse gepubliceerd in The Journal of Nutrition suggereert dat knoflooksupplementen de omvang van de taille lijken te verminderen, maar niet het lichaamsgewicht en de lichaamsmassa-index (BMI).

Een ander onderzoek dat in 2016 werd gepubliceerd, toonde aan dat supplementen met knoflookpoeder leken te helpen bij het verminderen van het lichaamsgewicht en het vetgehalte bij mensen met een niet-alcoholische, vette leveraandoening. Bron: https://www.advbiores.net/article.asp?issn=2277-9175;year=2016;volume=5;issue=1;spage=2;epage=2;aulast=Soleimani

Knoflook, met name het gerijpte knoflookextract, kan zelfs leiden tot gewichtsverlies bij vrouwen na de menopauze. Deze studie van 2012, die werd gepubliceerd in Nutrition Research and Practice, vond dat postmenopauzale vrouwen die dagelijks gedurende drie maanden gerijpte knoflookextract innamen, meer gewicht verloren (gemeten in lichaamsvetpercentage en BMI) dan degenen die dat niet deden.

Knoflook Toevoegen aan je Dieet

Knoflook zal je niet op magische manier 10 pond doen verliezen, maar het zal je gewichtsverlies een smaakvolle boost geven en veel gezondheidsvoordelen opleveren. Bovendien is het ontzettend makkelijk te verwerken in uw dagelijkse maaltijden.

Hier zijn enkele dieetvriendelijke ideeën om te overwegen:

  • Voeg fijngehakte knoflook toe aan uw roerei of omelet.
  • Voeg fijngehakte knoflook toe aan saladedressings.
  • Voeg een paar teentjes knoflook toe aan uw guacamole om de romigheid ervan te doorbreken.
  • Zet wat knoflook citroenthee
  • Besprenkel wat gebakken groenten met fijngehakte knoflook.
  • Rooster een boterham met boter en strooi er rauwe knoflook overheen.
  • Gooi wat knoflook in een pan met wat groenten.

Het eten van rauwe knoflook is echt de beste manier om de gezondheidsvoordelen van deze kruidige groente te benutten. Als u het moet koken, probeer dan de knoflook te persen of fijn te hakken en laat het 10 tot 15 minuten intrekken voordat u het gaat opwarmen. Door dit te doen blijven veel van de voordelen van knoflook voor de gezondheid behouden.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie