Home Bodybuilding Krachttraining Tips

Krachttraining Tips

by Frans
Published: Last Updated on

Ben je regelmatig in de sportschool te vinden, maar vind je dat je niet voldoende resultaat ziet van jouw zware work-outs? Lees dan in dit artikel welke krachttraining tips je kan raadplegen om het kweken van spiermassa te bevorderen met het gebruiken van gewichten om en welke tips je kan opvolgen voor de beste manier van trainen en maak jouw zware trainingen in de sportschool direct effectiever uit te oefenen.

Tips voor trainen met gewichten en aankomen van spiermassa.

Trainen met gewichten is een goede manier om snel spieren op te bouwen en dus aan te komen in spiermassa. Enkele tips om snel in spiermassa aan te komen en die je kan raadplegen voor een goede krachttraining met gewichten, zijn de volgende:

  1. Start altijd met een goede warming-up.
  2. Probeer jezelf altijd te pushen om door te gaan, maar zorg ervoor dat je jouw lichaam niet te veel belast en op deze manier beschadigt.
  3. Houd je houding goed in de gaten tijdens het liften van gewichten. Eén keer een kromme rug tijdens het liften kan al flinke rugklachten opleveren.
  4. Eindig altijd met een goede cooling-down.

Tips voor de beste oefeningen in gewichtheffen.

Wil je de beste workout volgen, zodat je zo snel mogelijk resultaat ziet in de sportschool? Lees dan deze tips:

  1. Herhaal oefeningen maximaal acht keer. Je gebruikt een zwaar gewicht, dus het is belangrijk om je lichaam niet te veel te belasten.
  2. Het gewicht van een apparaat moet zo zwaar zijn dat de laatste twee herhalingen van een set nog net moeten lukken.
  3. Houd tussen iedere set herhalingen een pauze van 30 tot 90 seconden, afhankelijk van het gewicht dat je hebt gebruikt.

Het is voor jouw als krachtsporter erg belangrijk deze tips op te volgen. Ook is het erg verstandig om een schema op te zetten of op te laten zetten door een sportschool of een personal trainer. Zodat je het uiterste uit je spieren oefeningen haalt, zodat je sneller aankomt in spiermassa. Gebruik deze tips goed!

Filmpje met krachttraining tips

Wil je nu meer tips hebben om jouw resultaat te verbeteren? Dan is het handig om ook het filmpje beneden te bekijken. Hier word namelijk het verschil uitgelegd tussen een persoon die zwaar traint en niet veel in spiermassa aankomt en iemand die hetzelfde gewicht tilt en veel in spiermassa aankomt.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie

Privacy & Cookies Policy