Home Afvallen Kun Je Afvallen Met Acupunctuur?

Kun Je Afvallen Met Acupunctuur?

by Frans

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze, die in het westen voornamelijk als aanvulling op de reguliere geneeskunde wordt gebruikt. Volgens oeroude Chinese kennis circuleert de energie in het lichaam via zogenaamde meridianen. Dit zijn energiebanen die onzichtbaar onder de huid lopen (acupunctuurpunten) Het menselijk lichaam heeft 227 acupunctuurpunten.

Een acupuncturist gebruikt hele dunne naalden om een bepaalde combinatie van acupunctuurpunten te stimuleren. Via deze dunne naalden wordt essentiele energie die via de meridianen door het lichaam stroomt, gemanipuleerd. Er ontstaat een chemische reactie die zorgt voor biochemische veranderingen in het lichaam. De verandering zorgen voor een vermindering van pijnklachten, een bevorderde spijsvertering of versnelde heling.

Afvallen en acupunctuur

Acupunctuur kan ervoor zorgen dat je makkelijker en sneller afvalt. Door specifieke punten aan te prikken oefen je een positieve invloed uit op de organen gewrichten en mechanismen die die de stofwisseling stimuleren.

Allereerst wordt een aantal acupunctuur punten behandeld die invloed hebben op de vermindering van het hongergevoel. De twee punten corresponderen met bepaalde gebieden in de hersenen en door die aan te prikken is de eetlust minder.

Vervolgens worden de orgaansystemen behandeld die te maken hebben met de productie van vetweefsel. Door de naaldjes reageren de organen niet meer zo overprikkeld op koolhydraten waardoor de vetverbranding sneller op gang komt. Acupunctuur zorgt dus dat organen als de lever, alvleeskleer en de bijnieren samen werken voor een voortdurende stimulans van de vetverbranding

Afvallen met acupunctuur is blijvend!

Acupunctuur brengt een goede samenwerking tot stand tussen de organen. Je hoeft niet je hele leven acupunctuur te gebruiken om op gewicht te blijven. Het lichaam raakt uiteindelijk gewend aan de hoge vetverbranding. Wel is het belangrijk om na een acupunctuur behandeling een gezonde leefstijl er op na te houden. Voedingsadvies is dus geen overbodige luxe! Het is daarom belangrijk een dieet te volgen die het effect van acupunctuur versterkt.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie