Home Huidverzorging Laserbehandeling van de bikinilijn

Laserbehandeling van de bikinilijn

by Frans

De meeste volwassen personen doen wel aan één of meerdere vormen van lichaamsontharing. Zoals bijvoorbeeld het knippen, scheren of epileren van ongewenst haar. Deze handelingen tegen ongewenst lichaamshaar kun je zelf thuis doen, maar hebben als nadeel dat je ze vaak moet herhalen. Als je voorgoed afscheid wilt nemen van ongewenst lichaamshaar dan is een laserbehandeling je beste optie. In dit artikel gaan we in op het laseren van de bikinilijn.

Waarom kiezen vrouwen voor het laseren van de bikinilijn?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een definitieve ontharing van de bikinilijn met behulp van een laserbehandeling. Voorop staat natuurlijk dat je je stoort aan de beharing, maar de keuze voor een laserbehandeling boven andere behandelingen heeft ook zijn redenen. Sommige vrouwen kiezen bijvoorbeeld voor een laserbehandeling omdat zij een rode, geïrriteerde huid krijgen van ontharen met een scheermesje of epilator. Andere vrouwen zijn het simpelweg zat om steeds opnieuw de bikinilijn te moeten ontharen.

Hoe ziet een laserbehandeling van de bikinilijn er uit? En waar moet je op letten?

Voorafgaand aan de laserbehandeling zal er een afspraak zijn met de huidtherapeut. Hij zal uitleggen wat je precies kunt verwachten van de behandeling. Afhankelijk van je haarkleur, de hoeveelheid haar en huidtype zal er gekeken worden welke lasertechniek het beste bij je past. Ook zul je dan meer informatie krijgen over de hoeveelheid benodigde behandelingen.

Een laserbehandeling doet geen pijn, maar sommige vrouwen omschrijven het gevoel als ‘prikkelend’. Voor de behandeling zou er eventueel een verdovende zalf op het te behandelen gebied kunnen worden aangebracht. Het wordt afgeraden om vóór de behandeling de haren bij de bikinilijn te waxen of te epileren. Ook moeten de haren niet worden gebleekt voor de behandeling. De haren mogen wel worden geschoren.

Er bestaan verschillende lasertechnieken voor het permanent ontharen van de bikinilijn. Om te begrijpen hoe een laserbehandeling werkt, moet je weten dat een laser-lichtstraal een specifieke golflengte heeft. Als deze golflengte overeenkomt met de golflengte in een kleurdeeltje in de haarcel, dan wordt het licht hierin opgenomen. Als het licht in de cel wordt opgenomen, wordt het omgezet in warmte. Hierdoor wordt de haarwortel vernietigd. Dit zorgt voor permanente haarverwijdering.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor een optimaal resultaat?

Er zullen verschillende laserbehandelingen moeten plaatsvinden voordat het haar definitief is verwijderd. Dit is omdat niet alle haren tegelijkertijd in dezelfde groeifase zitten. Alleen op een bepaald punt in de groeifase zijn de haren gevoelig voor de laserbehandeling. Gemiddeld genomen zijn er 6 behandelingen nodig. Een donkere haarkleur neemt de lichtgolven van de laser beter op. Daarom worden donkere haartjes beter verwijderd dan lichte haartjes.

Zal al mijn haar weg zijn na de laserbehandelingen?

Laseren van het haar zorgt zelden voor een totale verwijdering van het haar. Het is realistischer om minder haar, lichter haar en dunnere haargroei te verwachten. Het meeste effect wordt gezien bij donker haar. Ondanks dat niet al het haar helemaal verdwijnt, zijn de meeste vrouwen zeer tevreden met het resultaat.

Moet ik herstellen van een laserbehandeling?

Na de ontharingsbehandeling hoef je geen rust te nemen. Je kan doorgaan met al je activiteiten. Wat wel belangrijk is, is dat de bikinilijn ten minste 2 weken uit de zon blijft. Soms kan de huid een beetje rood of gevoelig zijn, maar dit zal vanzelf weer wegtrekken.

Wat zijn de nadelen van een laserbehandeling?

Een laserbehandeling van de bikinilijn biedt diverse voordelen, zoals nooit meer hoeven scheren. Maar er kleven ook nadelen aan een laserbehandeling.

Een groot nadeel van de laserontharing is dat licht gekleurde haartjes moeilijker permanent te verwijderen zijn. Gelukkig wordt de techniek steeds beter, en kunnen ook vrouwen met lichter of grijs haar steeds beter behandeld worden.

Een ander nadeel van een laserbehandeling is dat bij sommige mensen sproeten ontstaan na de behandeling. Deze sproeten zullen vanzelf verdwijnen.

Verder is het belangrijk om je te realiseren dat het resultaat van een laserbehandeling onomkeerbaar is. De bikinilijn zal nooit meer dezelfde dichte beharing krijgen.

Wanneer zie ik resultaat van de behandeling?

Na de eerste behandeling zal er vaak al een resultaat te zien zijn. Er zullen echter meerdere behandelingen nodig zijn om een optimaal resultaat te bereiken.

De huid moet eerst herstellen voordat een volgende laserbehandeling kan plaats vinden. Over het algemeen genomen zitten er 6 weken tussen 2 behandelingen. Als er dus 6 behandelingen nodig zijn dan zie je pas het eindresultaat na 30 weken.

Afhankelijk van je huidskleur en de hoeveelheid haar kun je uitgaan van een vermindering van 70 tot 90 procent van het haar. De haarzakjes die kapot zijn gegaan tijdens de behandeling, zullen nooit meer terugkomen.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie