Home Producten Latisse – wondermiddel voor vollere en langere wimpers?

Latisse – wondermiddel voor vollere en langere wimpers?

by Frans Nieuwenhuis
Latisse

Een serum dat je dagelijks op je wimpers moet smeren, zodat ze donkerder, voller en langer worden. De naam van het magische product dat dit belooft te realiseren, draagt de naam Latisse. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch gebruiken in Amerika al veel vrouwen het. In dit artikel wordt uitgelegd wat Latisse is, of het echt werkt, waar het te verkrijgen is en welke risico’s het met zich meedraagt.

Latisse

Wat is Latisse?

Latisse is in eerste instantie op de internationale markt gebracht als oogdruppel onder de naam Lumigan. Het werd voorgeschreven aan mensen die last hadden van een overmatige oogboldruk. Er werd toen per toeval ontdekt dat mensen die deze oogdruppels gebruikten, donkerdere, vollere en langere wimpers kregen. Natuurlijk zag men dat er een gat in de markt was en werd er van dit geneesmiddel een cosmetisch product gemaakt. Latisse is het enige FDA-goedgekeurde (Amerikaanse Food and Drug Administration) wimpergroeimiddel dat op de internationale markt verkrijgbaar is.

Hoe gebruik je Latisse?

Voordat je het Latisse serum gebruikt, moet je eerst je gezicht reinigen. Het serum breng je aan met een dun kwastje en voor het slapengaan op je bovenste wimperrand. Wees voorzichtig, want het mag niet in je oog komen, dan kan het gaan irriteren. Het lijkt enigszins op het aanbrengen van mascara. Opmerking: Het serum mag ook niet op je onderste wimpers aangebracht worden. Het kwastje dient na ieder gebruik direct schoongemaakt te worden.

Lees ook: ProBreast Plus

Werkt het?

Na ongeveer 4 weken zou je resultaat moeten zien en na 16 weken zou het maximale effect bereikt moeten zijn. Het is van belang om Latisse nog steeds dagelijks aan te brengen om het effect te behouden. Wanneer je ermee stopt, zullen je wimpers geleidelijk aan hun oorspronkelijke vorm terugkrijgen.

De fabrikant heeft op de website aangegeven dat het product klinisch getest en bewezen is. Na 16 weken zouden bijna 80% van de gebruikers een duidelijk effect zien in de dikte, lengte en kleur van de wimpers. Uit klinische resultaten is ook gebleken dat wimpers tot 25% langer kunnen worden, tot 106% voller en tot 18% donkerder. Op internet zijn er vele reviews te vinden van vrouwen die Latisse hebben uitgeprobeerd. RealSelf.com is een onafhankelijke Amerikaanse website die zich richt op cosmetische ingrepen. 83% van de vrouwen die het middel hebben geprobeerd, hebben daar aangegeven dat het de moeite waard is om het te proberen.

Ook interessant: Wat te doen tegen pluizig haar?

Wat zijn de risico’s?

Er is een risico verbonden aan het gebruik van Latisse. Sommige mensen kunnen last krijgen van bijwerkingen, zoals wildgroei van de wimpers, hyperpigmentatie, jeuk en roodheid en van de huid waar het is aangebracht. Een minder voor de hand liggend nadeel is dat er ongewenste haargroei kan ontstaan wanneer Latisse per ongeluk op andere delen van het gezicht komt. Deze bijwerkingen zijn gelukkig slechts tijdelijk. Wanneer je het product niet meer gebruikt, zullen de meeste bijwerkingen vanzelf weer verdwijnen. Er is echter ook een klein risico op hoornvliesontsteking, wat kan leiden tot blindheid.

Waar kan je Latisse kopen?

Latisse is op dit moment alleen nog verkrijgbaar in Amerika en Engeland. Latisse wordt alleen online en bij sommige schoonheidsklinieken aangeboden. Echter in verband met de kans op verschillende bijwerkingen wordt het afgeraden het product te gebruiken, zonder eerst met een arts te overleggen.

Het serum is verpakt in een flesje van 3 ml en kost ongeveer 125 dollar. Een dergelijk flesje kan ongeveer een maand meegaan. Als je Latisse te prijzig vindt, kun je ook het alternatief Careprost proberen. Dit is hetzelfde middel, maar dan zonder merknaam (generiek). Careprost is in Nederland verkrijgbaar. Een flesje kost ongeveer 50 euro.

Related Articles