Home Afvallen Meten is Weten! Overgewicht Berekenen

Meten is Weten! Overgewicht Berekenen

by Frans

Voordat je kan beginnen met afvallen is het belangrijk om te weten dat je overgewicht hebt. Soms lijkt een buikje overgewicht, maar is dit niet het geval. De grens van overgewicht licht hoger dan je eigen schoonheidsideaal. Een klein beetje overgewicht is namelijk gezond voor ons lichaam. Het helpt onze weerstand te vergroten. Je kunt het overgewicht op verschillende manieren berekenen.

  • Je kunt je BMI berekenen.
  • of je vetpercentage berekenen. Het vetpercentage berekenen kan alleen met speciale weegschalen.

Maar er zijn ook methodes waarmee je het ongeveer kunt meten.

Vetpercentage berekenen

Overgewicht berekenen

Een vrouw tussen de 18 en 30 jaar oud mag 25% vet hebben. Een man mag slechts 15% vet hebben. Vrouwen tussen de 31 en 40 jaar mogen 27% vet hebben en mannen 17% vet. Als je ouder bent dan 41 jaar dan mag je als man 20% vet hebben en als vrouw 30% vet. Het vet percentage berekenen kan bij mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. Onder de 18 jaar is het niet mogelijk om zelf een vet percentage te berekenen.

Huidplooimeter

Als je zelf je vet percentage wilt meten dan heb je een huidplooimeter nodig. Je meet de huidplooi bij je Biceps, Triceps, Subscapulaire plooi en de Supra iliacale plooi. Dit gebeurt in millimeters. Alle plooien worden bij elkaar opgeteld en vervolgens kan het vetpercentage aan de hand van een tabel worden afgelezen. De tabellen zijn op het internet te vinden. Als je een huidplooimeter wilt aanschaffen dan kan je natuurlijk ook net zo goed een weegschaal met vetpercentage meter aanschaffen.

Overgewicht berekenen met BMI

Een handige manier om overgewicht te berekenen is met behulp van BMI. Een BMI percentage tussen de 20 en 25 is normaal, 25 – 30 licht overgewicht en 30 overgewicht. Bij 30 wordt het altijd aangeraden om te gaan afvallen. De BMI kan je berekenen door het gewicht in KG te delen door de lengte in het kwadraat. Stel je weegt 75 kilo en je bent 1.80 m lang. Dan doe je 75:1.80² = 23,14. Dit betekent een BMI van 23. Met een BMI van 23 behoor je tot normaal.

Op deze manier kan je eenvoudig je overgewicht berekenen en bepalen of je hier iets mee wilt doen. Door bijvoorbeeld af te vallen met natuurlijke supplementen zoals Piperinox of Probiosin Plus, of met een gezond dieet.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie