Home Borstvergroting Natuurlijke Borstvergroting Pillen Gebruik En Veiligheid

Natuurlijke Borstvergroting Pillen Gebruik En Veiligheid

by Frans
Published: Updated:

Natuurlijke borstvergroting pillen worden geadverteerd op het internet, televisie en in vrouwenbladen. Sommige van de advertenties richten zich op de onzekerheden van vrouwen over hun borsten, vooral na de bevalling, gewichtsverlies en het verwijderen van borstimplantaten.

Vrouwen die op zoek zijn naar een alternatief voor een borstvergroting operatie kunnen in de verleiding komen om deze pillen uit te proberen, zonder te beseffen dat er weinig tot geen bewijs is betreffende de veiligheid van borstvergroting pillen. De meeste websites die natuurlijke borstvergroting pillen verkopen geven geen overzicht van potentiële risico’s.

Zouden natuurlijke borstvergroting pillen kunnen werken?

Natuurlijke borstvergroting pillen kunnen mogelijk invloed hebben op de grootte van de borsten, omdat sommige van hen kruiden bevatten die oestrogeenachtige effecten op het lichaam vertonen.

Anticonceptiepillen worden verondersteld tijdelijk de borstomvang te vergroten op eenzelfde manier als oestrogeen, waardoor vochtretentie in de borsten wordt veroorzaakt en een effect kan hebben op het borstweefsel.

Zijn borstvergroting pillen veilig?

Er is geen bewijs dat deze kruiden veilig zijn. Adriane Fugh-Berman, M.D., professor in complementaire en alternatieve geneeskunde aan de Georgetown University School of Medicine, zei in een artikel gepubliceerd in Verloskunde en Gynaecologie: “Het gebruik van borstvergroting producten moet worden ontmoedigd vanwege het gebrek aan bewijs voor de werkzaamheid en de veiligheid op lange termijn”.

Als borstvergroting pillen oestrogeenachtige effecten in het lichaam hebben, zijn er enkele problemen met de veiligheid. Oestrogeen op zich geeft een stimulans aan de groei van weefsel in de baarmoeder en wordt verondersteld om baarmoederkanker te bevorderen, daarom bevatten anticonceptiepillen en hormoonvervangingstherapie normaal gesproken progesteron om de invloed van oestrogeen op de baarmoeder tegen te gaan.

We weten niet zeker of natuurlijke borstvergrotende pillen de groei van het baarmoederweefsel stimuleren. Er is ook geen bewijs dat natuurlijke borstvergroting pillen de vruchtbaarheid, de menstruatie of de effectiviteit van de anticonceptiepillen verstoren.

Etnobotanist James A. Duke, pH. D., bespreekt kruiden voor borstvergroting in zijn boek The Green Pharmacy (Rodale, 1997). Veel van de kruiden waarover Duke spreekt, zoals fenegriek en venkel, hebben een eeuwenoude reputatie als borstvergroters. Er is echter weinig discussie over veiligheid en Duke gaat niet in op de veiligheidsrisico’s van het innemen van grote hoeveelheden van deze kruiden in pilvorm.

Kruiden die worden gebruikt in natuurlijke borstvergroting pillen

Hier zijn enkele van de meest voorkomende ingrediënten in natuurlijke borstvergroting pillen:

  • Gezegende distel: De kruidige gezegende distel is goedgekeurd door de Duitse Commissie E voor de behandeling van verlies van eetlust en indigestie. Het werd van oudsher gebruikt door borstvoedende vrouwen om de melkproductie te verhogen.
  • Dong Quai: Dong quai is een Chinees kruid dat voornamelijk gebruikt wordt om de symptomen van de menopauze te verlichten, zoals opvliegers, het verminderen van menstruatiekrampen en het reguleren van de menstruatiecyclus.
  • Venkelzaad: Venkel wordt al eeuwenlang gebruikt als voedsel en als medicijn. Het werd traditioneel gebruikt om de doorstroming van moedermelk bij vrouwen die borstvoeding geven te verhogen, het libido te verbeteren en de menstruatiestroom te verhogen. Er zijn geen gepubliceerde studies die het gebruik van venkelzaad voor borstvergroting bij de mens onderzoeken. In de jaren dertig van de vorige eeuw was er enige interesse in venkel in de ontwikkeling van synthetische oestrogenen, als gevolg van verbindingen genaamd dianethole en photoanethole.
  • Fenegriek: Hoewel er een niet bewezen veronderstelling is dat vrouwen in harems fenegriekzaden te eten kregen om hun borstomvang te vergroten, bevestigt geen enkel onderzoek dat fenegriek kan leiden tot een vergroting van de borsten.
  • Hop dat gebruikt wordt bij het brouwen van bier, bevat een krachtig fyto-oestrogeen, 8-prenylnaringenine genaamd dat 0,2-20% van de potentie van oestradiol, het belangrijkste menselijke oestrogeen, heeft. Hop is kalmerend en wordt gebruikt bij angst en slapeloosheid. Hop kan zorgen voor sufheid, dus mensen die gaan autorijden of op een andere manier alert moeten blijven, moeten voorzichtig zijn met het gebruik ervan. Hop dient niet gebruikt te worden door mensen met een depressie. Hop heeft invloed op de werking van voorgeschreven medicijnen zoals medicijnen voor allergieën, schimmelinfecties, kanker, hoog cholesterolgehalte of orale anticonceptiemiddelen.
  • Pueraria mirifica: Ook bekend als Kwao Krua, Pueraria mirifica is een plant die gevonden wordt in Thailand en Birma en wordt gebruikt door de inheemse bevolking uit de berggebieden. De plant bevat verbindingen genaamd miroestrol en deoxymiroestrol, die oestrogeen-achtige effecten blijken te hebben in het lichaam.
  • Saw palmetto: Saw palmetto (Serenoa repens) is een kruid dat vooral bekend is voor de behandeling van de symptomen van goedaardige prostaathypertrofie bij de mens. Men denkt dat het de binding van dit hormoon dihydrotestosteron (DHT) aan androgeenreceptoren voorkomt en het 5-alpha-reductase-enzym dat testosteron omzet in het meer krachtige DHT, blokkeert.
  • Wilde yamswortel: Wilde yamswortel blijkt een verscheidenheid aan plantaardige oestrogenen te hebben, zoals diosgenine. Het wordt aangeraden om de symptomen van menopauze te behandelen en het premenstrueel syndroom (PMS) te verlichten.
  • Bovine ovary extract: Er zijn geen gepubliceerde studies naar de veiligheid of effectiviteit van het extract van bovine ovary extract bij de mens. In tegenstelling tot de andere kruiden die hier worden besproken, zeggen websites die het product verkopen dat dit ingrediënt de hypofyse stimuleert, wat resulteert in een toename van het prolactinegehalte en het groeihormoon gehalte.

Gebruik van natuurlijke middelen

Als u na het lezen van dit artikel toch een natuurlijk borstvergroting product wilt proberen dan raden wij Probreast Plus aan. Dit is naar ons inzien een van de veiligste borstvergroting pillen op de markt vandaag de dag.

Houd er wel rekening mee dat de veiligheid van dit soort supplementen bij zwangere vrouwen, moeders die borstvoeding geven, kinderen en mensen met een medische aandoening of die medicijnen gebruiken, niet is vastgesteld. Als u het gebruik van een supplement of andere vormen van alternatieve geneeskunde overweegt, praat dan eerst met uw huisarts.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie