Home Algemene Gezondheid Nekklachten, Wat Kan Je Er Aan Doen?

Nekklachten, Wat Kan Je Er Aan Doen?

by Frans

Nekklachten, wat kan je nou doen aan dit vervelende probleem?

Nekklachten zijn problemen die goed te verhelpen zijn met het juiste advies en hulp. Eerst moet u kijken van waar het probleem vandaan komt? Hebt u slecht geslapen? hebt u een ongeluk gehad of heeft u een ongewone beweging gemaakt waardoor u nekklachten kreeg?

Whiplash

Als u een ongeluk hebt gehad door middel van een auto, simpele val of uitglijder dan kan dit een whiplash veroorzaken. Het proces wat er mis gaat is dat uw hoofd flink heen en weer wordt geslingerd en dus heel veel ongewone bewegingen maakt. Dit kan tot gevolg een whiplash veroorzaken. Als u een ongeluk(je) hebt gehad en u voelt veel pijn in uw nek of u heeft hoofdpijn dan zou ik u adviseren binnen 48 uur bij een dokter te zijn die zo snel mogelijk röntgen foto’s maakt zodat goed te zien is waar het probleem zit. U zult hierna verschillende pijnstillers krijgen en ook fysio hulp. Door de fysio hulp gaat uw nek zich weer de normale inspanningen herkennen en bij trainen zodat een volgende klap minder snel tot een whiplash veroorzaakt.

Verrekte nek

Hebt u last van een verrekte nek? Dit kan ontstaan door geen normale bewegingen te maken bij bijvoorbeeld het sporten. De nekspier kan worden overbelast omdat het deze beweging nog nooit zo vaak heeft gedaan en raken hierdoor verkrampt. Wat je hier aan kan doen is voldoende rust nemen en elke avond een warme handdoek om uw nek leggen zodat de spieren goed warm blijven. Zorg ook dat u genoeg kleren aan heeft in bed zodat de spieren geen kou vatten en de kramp periode kunnen verlengen

Goed hoofdkussen

Slapeloosheid is ook 1 van de grootste ergernissen die er zijn en het levert vaak ook nog nekklachten op. Een goede oplossing voor dit probleem is dat uw kussen zich niet aan past aan de slaap style die u hebt. U hebt dus een verkeerd hoofdkussen en u moet een ander hoofdkussen proberen en kijken of dit wel uw probleem kan oplossen. Lost dit nog niet het probleem op dan kan het zijn dat uw slaaphouding totaal verkeerd is.

Wat is een goed slaap style dan?

Een goede slaap style bestaat uit 3 manieren.

  • De rug style is het liggen op de rug in uw bed. Het grote voordeel van deze style is dat u uw hele lichaam verdeeld over uw eigen bed. De druk van uw lichaam wordt dus verdeeld en verspreid. Nekklachten worden dus ook via deze manier zoveel mogelijk verminderd. Nadeel van deze manier is dat alle luchtwegen compleet vrij zijn en er sneller gesnurkt wordt.
  • De buik style is het op de buik liggen in uw bed. Deze style wordt vaak verteld als een foute manier van liggen. Uw nek ligt hierdoor op een rare kromming en krijgt hierdoor maar 1 “stijve” positie verduren. Uw nek ligt dus constant krom en wil na een slaap van 8 uur wel eens een zeer gaan doen.
  • De zijde style zegt het ook wel en dat is het slapen op je zij. De beste manier hiervan is dat u uw knieën een beetje omhoog hebt en uw arm boven uw borst ligt. Dit is de beste en veiligste slaaphouding voor het voorkomen van nekklachten

Nekhernia

Als u een nekhernia krijgt of ondervind dat zit dat vaak aan 1 kant en zit het tussen de zesde of zevende nek zenuw wortel. Deze zenuw word geklemd en deze spier loopt naar je vingers toe. Je kunt dit gevoel vergelijken als met je telefoonbotje ergens tegen aan slaan. Om van dit probleem af te kunnen komen is het van groot belang bij een arts langs te gaan. De arts zal u een onderzoeken en vaak een halskraag meedoen die u ongeveer 4 a 5 dagen om moet hebben. Via deze halskraag worden de nekklachten minder en wanneer dit voltooid is moet er vaak nog fysiotherapie aan te pas komen en dat is goed om alle spieren in uw lichaam los te krijgen.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie