Home Afvallen Richtlijnen Van Het Eiwitdieet

Richtlijnen Van Het Eiwitdieet

by Frans
Published: Last Updated on

Het eiwitdieet is misschien wel de meest gekozen manier van afvallen in de afgelopen jaren. Dat is niet verwonderlijk: het eiwitdieet helpt je om in korte tijd aanzienlijk veel gewicht te verliezen. Daarbij is de ervaring dat je geen honger hoeft te lijden en nog lekker kunt eten. Ideaal voor mensen die wel af willen vallen, maar niet af willen zien.

Maar wat zijn nu de richtlijnen van het eiwitdieet?

Duur dieet kopen of richtlijnen volgen?

Er zijn veel verschillende aanbieders van het eiwitdieet. Zo kun je afvallen met Dukan, Atkins en dichter bij huis Sanaslank en Dr. Frank van Berkum. Het nadeel van deze diëten is dat ze je geld kosten.

Is het dan niet mogelijk om het eiwitdieet gratis en voor niets te volgen? Jazeker. Als je onderstaande richtlijnen aanhoudt kom je al heel ver!

Focus je op eiwitrijke voeding

Als je een eiwitdieet gaat volgen, leg je eigenlijk de focus van je voeding op eiwitten. Ga dus op zoek naar voeding die veel eiwit bevat. We helpen je een handje met onderstaande lijst. Deze producten zijn eiwitrijk en dus prima te gebruiken als basis voor een eiwitrijke maaltijd:

  • Vlees (ook gevogelte);
  • Vis (ook zeevruchten);
  • Noten en zaden.

Dit zijn de meest eiwitrijke producten denkbaar. Je vindt ze in elke supermarkt en ze kunnen perfect dienen als basis voor een eiwitrijke maaltijd en dus als manier om middels een eiwitdieet gewicht te gaan verliezen.

Vergeet koolhydraten (lijst met producten die je niet meer moet eten!)

Wist je dat een eiwitdieet eigenlijk hetzelfde inhoudt als een koolhydraatarm dieet? Bij een koolhydraatarm dieet ga je ook op zoek naar eiwitrijke producten. Net als bij een koolhydraatarm dieet kun je dus bij een eiwitdieet ook de koolhydraten opzij schuiven. Vergeet ze! Ze zorgen namelijk dat je niet afvalt en eerder aan zal komen.

Deze producten zijn bijzonder rijk aan koolhydraten (en bevatten nauwelijks eiwitten!). Je kunt ze dus beter laten staan:

  • Pasta, rijst en brood;
  • Aardappelen;
  • Vrijwel alles waar suikers aan zijn toegevoegd (denk aan sausjes, maar ook aan vruchtensappen uit de supermarkt).

De complete lijst met koolhydraatrijke producten is nog veel groter. Maar als jij ervoor zorgt dat je de genoemde drie categorieën niet meer op tafel zet, kom je al een heel eind.

Recepten

Eiwitrijke recepten vind je in grote hoeveelheden op het internet. Daar zit echter wel een addertje onder het gras: maar al te vaak worden recepten ten onrechte eiwitrijk genoemd. Er zitten dan nauwelijks eiwitten in. Ook komt het voor dat eiwitrijke recepten op het internet veel koolhydraten bevatten. Dan is het effect van al die eiwitten feitelijk voor niets.

Wil je op safe spelen en zeker weten dat je iets goeds in huis haalt? Schaf dan een kookboek aan met eiwitrijke recepten. Een bekend voorbeeld is het boek FitChef van Mark van Oosterwijck. In dit boek staan meer dan 100 eiwitrijke recepten die je gegarandeerd zullen helpen afvallen. Ook ideaal voor mensen die juist aan willen komen in spiermassa door het eten van eiwitten.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie

Privacy & Cookies Policy