Home Stress Stress Klachten – De Effecten van Stress op het Lichaam

Stress Klachten – De Effecten van Stress op het Lichaam

by Frans
Published: Updated:

Stress klachten ziet u snel terug in een lichamelijke vorm. Stress is een reactie op het lichaam, door een verandering in het leven krijgt u last van deze klachten. Het lichaam reageert namelijk met een fysieke, mentale en emotionele reactie op deze veranderingen.

Stress is een normaal onderdeel van het leven. U bent niet de enige met klachten. Veel gebeurtenissen die u meemaakt, dingen die u onderneemt, kunnen stress zetten op uw lichaam. U kunt stress ervaren vanuit uw omgeving, uw lichaam en uw gedachten.

Welke invloed heeft stress op uw gezondheid?

Het menselijk lichaam is ontworpen om stress te ervaren en er op te reageren. Stress kan positief zijn, het houdt ons alert en klaar om gevaar te vermijden. Op het moment dat u klachten krijgt is wanneer stress van positief naar negatief wordt omgedraaid. Op het moment dat u continu voor uitdagingen staat zonder reliëf of ontspanning tussen door, krijgt u last van stress klachten. Het gevolg hiervan is dat u overwerkt kunt raken of overspannen.

Wanneer de stress blijft aanhouden zonder enige ontspanning of opluchting tussendoor, kunt u spreken van een negatieve stress reactie. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten zoals nekpijn, hoofdpijn, maagklachten, verhoogde bloeddruk, pijn op de borst en slaapproblemen. Onderzoek heeft bewezen dat stress er voor kan zorgen dat bepaalde symptomen of ziektes in uw lichaam zich verergeren.

Lees ook: Restilen tegen Stress & Angst

Sommige klachten kunnen soms zo erg worden dat mensen proberen hun stress te verlichten door middel van alcohol, sigaretten of drugs te gaan gebruiken. Maar de klachten zullen hierdoor niet verdwijnen. In plaats van het verlichten van de stress en het lichaam de laten ontspannen zorgen deze activiteiten voor een negatieve reactie. Deze stoffen hebben de neiging om het lichaam in een overspannen toestand te houden en dit zal zorgen voor meer problemen.

Feiten rondom stress klachten

  • 43% van alle volwassenen lijdt aan nadelige gezondheidseffecten van stress.
  • 75 – 90 % van de doktersbezoeken van een kantoor zijn voor stress klachten en kwalen.
  • 
Stress kan een rol spelen bij problemen zoals hoofdpijn, nekpijn, hoge bloeddruk, hartproblemen, diabetes, huidaandoeningen, astma, artritis, depressie en angst.
  • Stress klachten gaan vaak samen met hoofdpijn en slaapgebrek.
  • De prevalentie van een emotionele stoornis is meer dan 50%, vaak als gevolg van een chronische, onbehandelde stressreactie.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie