Home Stress Stress Tips – Praktische Methoden om Stress te Bestrijden

Stress Tips – Praktische Methoden om Stress te Bestrijden

by Frans
Published: Updated:

In dit artikel vindt u een aantal praktische methoden om stress te bestrijden. Een stress-vrije levensstijl zou een wonder zijn en het elimineren van depressie bevorderen. Helaas is stress nooit helemaal te elimineren uit het leven, maar u kunt er wel beter mee omgaan. Vandaar dat er voor u een aantal handige stress tips zijn bedacht om stress te vermijden.

1. Gelukkig zijn

Stress tip nummer een, is eigenlijk een hele simpele. Gelukkig zijn. Lach hard en luid. Als u niet beschikt over een gevoel voor humor, probeer dan iemand te vinden die dat wel heeft. Iemand die u aan het lachen maakt, waarmee u gezellig kunt praten, lachen en waardoor u zelf ook losser wordt. Lachen, ook wel endorfine, zijn gelukkige chemicaliën van het lichaam, en het helpt je immuunsysteem positief te beïnvloeden. Dit is een van de beste stress tips, het houdt u scherp en immuun voor negatieve stress.

2. Indeling van tijd

U kunt veel beter omgaan met stress als u een goede grip op uw werk, relaties en andere activiteiten heeft. Wanneer u de touwtjes in handen heeft, bent nu meer geneigd om geconcentreerd en rustig te blijven. Plan uw tijd verstandig.

Vaak wordt er vergeten om ruimte te laten voor onverwachte gebeurtenissen, zowel positieve als negatieve. Enkele stress tips zijn bijvoorbeeld 15 minuten te vroeg opstaan in de ochtend, een extra 15 minuten inplannen naar alle afspraken. Hierdoor gunt u uw zelf een rustige agenda, zonder een extra last.

Vermijd het uitstellend van belangrijke of dringende zaken. Wat u ook moet doen, doe dat meteen. Een andere stress tip is, doe onaangename taken vroeg, zodat u zich de rest van de dag zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Een goede tip is, houd een afspraak- of logboek bij. Dan staat alles op papier en hoeft u niet alleen te vertrouwen op uw geheugen. Dit vermindert de stress.


Probeer een ding tegelijk te doen

Richt uw aandacht op de situatie waarin u zich verkeerd, of het nu de persoon is die tegen u praat of uw werktaak op dat moment. Dit helpt u fouten te voorkomen, en fouten leiden tot meer spanning en angst. Wees geduldig wanneer u ergens op moet wachten. Angst veroorzaakt door ongeduld kan uw bloeddruk verhogen.

Stress tips rondom tijdsplanning zijn belangrijk. Een andere belangrijke stress tip is het leren ‘nee’ zeggen op verzoeken die u niet kunt waarmaken. U moet niet vergeten dat u niet alles helemaal zelf hoeft te doen.

Een taak of een baan is vaak verdeelt in afzonderlijke taken, de afzonderlijke taken worden toegewezen aan mensen met geschikte vaardigheden. U hoeft zich dus niet in het zweet te werken, voor een taak die binnen uw bedrijf andere mensen met de juiste opleiding gemakkelijk kunnen waar maken.

3. Work Out

Welke work out u aanspreekt, dat moet u zelf uitzoeken. Maar neem in uw work out een streven, een doel. Bijvoorbeeld een gewone oefening zoals stevig wandelen, fietsen of zwemmen. Speel een sport waarin u altijd al geïnteresseerd bent geweest.

Aerobic oefeningen kunnen aanzienlijk de stress factor verminderen. Een goede stevige work out zorgt voor een verbetering van de slaap, het geeft u tijd om na te denken en daardoor kunt u zich even richten op andere dingen dan de dagelijkse bezigheden. Ook bevordert een work out een vrijlating van de natuurlijke rustgevende chemische stoffen in uw lichaam. Pas wel op dat een work out niet gaat leiden tot overmatige lichaamsbeweging, dit kan een nadelig effect hebben en tot depressie leiden.

4. Zoek ondersteuning

U bent veel beter in staat om stress te beheersen wanneer u omringd wordt door positieve mensen. Wist u dat getrouwde mensen en extraverte personen, aanzienlijk lage niveaus van stress in hun leven hebben?

Kies voor positieve, vrolijke vrienden die u kunnen helpen en ondersteunen. Vrienden die voortdurend somber praten over het leven, vergroten uw angst en stress. Nodig eens een goede vriend uit om u te helpen praten over uw problemen, zodat u het probleem van uw borst afkrijgt. Een oude vriend die op een verre afstand woont, kan een hele goede therapie oefening zijn.

Lees ook: Restilen de natuurlijke rustgever

Stress tips zijn vaak simpeler dan u denkt. Verwacht niet te veel van anderen, perfectionisme is niet het middel voor geluk. Probeert u zichzelf flexibel op te stellen, pas uw zelf aan uw omgeving. Dit kan u doen door duidelijk de communiceren met uw collega’s en baas. Wees eerlijk over uw mening en laat deze ook weerklinken. Wees eerlijk in uw omgang met anderen, liegen en bedriegen leidt tot stress en verhoging van uw bloeddruk.

Een andere stress tip is vragen stellen. Herhaal instructies die u gegeven worden. Verduidelijkingen rondom een onderwerp, een start van een project, kan er voor zorgen dat er geen misverstanden ontstaan tijdens het werk.

5. Adem diep en langzaam

Door uw ademhaling onder controle te houden, kalmeert u uw spieren, borst en buik. Adem langzaam. Doe het nog enkele malen. Volg je adem als het in en uit stroomt. Probeer niet de macht over uw ademhaling te krijgen, maar probeer uw ademhaling te volgen. Dit is een goede manier om te ontspannen in het midden van elke activiteit.

Maak gebruik van een yoga-techniek: adem langzaam, acht tellen achtereen. Adem uit door uw mond, nog langzamer, nu tellen tot zestien. Maak een zuchtend geluid wanneer u uitademt, voel de spanning op lossen… Dit herhaalt u tien keer.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie