Home Voor Hem Testosteron Tekort Aanvullen

Testosteron Tekort Aanvullen

by Frans
Published: Updated:

Testosteron tekort aanvullen… Hoe beïnvloedt een tekort jou?

Testosteron is wat mannen maakt wat ze zijn. Het is onmogelijk om mannen voor te stellen zonder dit hormoon. Het helpt:

 • In de ontwikkeling van mannelijke genitaliën.
 • Groei van baard, torso en schaamhaar.
 • Voedt de spiergroei en houdt de botdichtheid op peil.
 • Regelt de seksuele drang en de erectiele functie enz.

Niet alleen dit, het beïnvloedt ook je gemoedstoestand, gevoelens en nog veel meer.

Een tekort in de productie van testosteron beïnvloedt dus je hele lichaam en je psychische gesteldheid.

De productie van testosteron begint af te nemen naarmate men ouder wordt, met ongeveer 1% per jaar vanaf de leeftijd van 30 jaar. Dit brengt veel lichaamsveranderingen met zich mee zoals:

 • Veranderingen in de lichaamssamenstelling die gekenmerkt worden door een vermindering van de spiermassa en een toename van het lichaamsvet.
 • Verminderde botdichtheid.
 • Laag libido en erectiestoornissen.
 • Stemmingswisselingen en prikkelbaar gedrag.
 • Lage energieniveaus enz.

Er is nauwelijks een aspect van je lichaam dat onaangetast blijft met een daling van het testosterongehalte. Naast de leeftijd zijn er enkele andere factoren die een testosteron tekort in van je lichaam kunnen veroorzaken.

Hier zijn enkele van dergelijke factoren:

 • Toenemende stressniveaus.
 • Verkeerde voeding.
 • Gebrek aan lichaamsbeweging.
 • Slaaptekort enz.

Het stimuleren van de aanmaak van testosteron is niet alleen mogelijk met behulp van hormoontherapie. Er zijn enkele natuurlijke manieren om het tekort van testosteron aan te vullen.

Hoe kun je een testosteron tekort aanvullen?

Eenvoudige veranderingen in je voedingspatroon en levensstijl kunnen al een groot verschil maken. Er zijn sommige voedingsmiddelen die het testosterongehalte kunnen verhogen en ze hebben al lang de reputatie dat ze afrodisiaca zijn. Deze voedingsmiddelen zijn rijke bronnen van zink en overvloedig aanwezig in eiwitten. Een van de beste voorbeelden zijn schelpdieren zoals oesters.

Lees ook: Voeding om je testosteronniveau te verhogen

Bovendien moet je beseffen dat een sedentaire levensstijl slecht voor je is en deze androgeen kan verlagen. Als zodanig kan regelmatige lichaamsbeweging een grote bijdrage leveren. Het zijn vooral gewicht dragende oefeningen die helpen om de productie van testosteron te stimuleren. Enkele voorbeelden hiervan zijn squats, bankdrukken, chin-ups, rows en andere oefeningen.

Echter, een teveel aan lichaamsbeweging heeft ook invloed op de testosteron niveaus. Als je meer dan 60 minuten traint in één enkele sessie, verhoogt je lichaam de productie van cortisol, wat de productie van testosteron afremt en vermindert.

Er zijn enkele natuurlijke supplementen die kunnen helpen om op een natuurlijke manier je testosterongehalte te verhogen. Deze supplementen zijn een mix van eeuwenoude kruiden en andere ingrediënten die niet alleen het testosteron tekort aanvullen maar ook een impuls geven aan de bloedsomloop. Dit is niet alleen van vitaal belang is voor een gezonde seksdrive, maar ook voor je algehele welzijn.

Meer informatie over de meest geprezen supplement voor mannen wat duizenden mannen heeft geholpen om hun libido en testosteron te verhogen zonder enige bijwerkingen kun je lezen in onze uitgebreide Testolan Review.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie