Home Bodybuilding Tips Om Spiermassa Op Te Bouwen

Tips Om Spiermassa Op Te Bouwen

by Frans
Published: Last Updated on

Weten hoe je moet beginnen met krachttraining? Zo werkt het.

Sneller spieren kweken is niet moeilijk, maar je moet er wel tijd in steken. Als je een mooi lichaam wilt opbouwen, is het belangrijk dat je weet hoe je een lichaam opbouwt precies werkt. Wie meer inzicht heeft in krachttraining, heeft namelijk meer handvatten om slim te trainen in de sportschool en sneller resultaat te zien. Ben jij ook benieuwd hoe de bouw van je lichaam ontstaat? Lees dan meer over de groei van je spierweefsel op deze pagina.

Hoe ontstaan spieren?

tips opbouwen spiermassaOm de groei goed te laten verlopen, moet je bestaande spierweefsel als het ware ‘kapot’ maken. Zo doe je specifieke krachtoefeningen in de sportschool, waarna er kleine scheurtjes in het belaste weefsel ontstaan. Om het lichaam voor te bereiden op de volgende inspanning, maakt je lijf automatisch en bijna direct extra massa aan.

Waarom moet je eiwitten eten als een fitness lichaam wilt opbouwen?

Eiwitten zijn belangrijke voedingsmiddelen die iedereen nodig heeft. Ben je bezig met krachttraining, dan is het belangrijk om nog meer voeding met eiwit te nuttigen. Dit komt, omdat eiwitten ervoor zorgen dat je spierweefsel sneller herstellen en bovendien sneller groeien, simpelweg door je spieren de kracht te geven om de scheurtjes in het weefsel snel en effectief te genezen. Ga je regelmatig naar de sportschool en eet je voor en na het trainen eiwitten voor de groei, dan kun je jouw doelen sneller bereiken in de sportschool.

Hoe moet je trainen?

Naast het eten van eiwitrijke voeding, is het uiteraard ook belangrijk dat je de juiste oefeningen doet in de sportschool. Enkele tips voor krachttraining die je kan raadplegen voor het doen van de juiste oefeningen, zijn de volgende:

  1. Train al je spieren apart, zo krijg je sneller resultaat.
  2. Zorg er altijd voor dat je jouw lichaam niet overbelast.
  3. Geef je lichaam voldoende rust, ook nog een dag na de training.

Hieronder een video met enkele tips voor het opbouwen van je spiermassa:

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie

Privacy & Cookies Policy