Home Bodybuilding De Juiste Voeding Voor Een Optimale Spiergroei

De Juiste Voeding Voor Een Optimale Spiergroei

by Frans
Published: Last Updated on

Eiwitrijke voeding is voor mensen die in een korte tijd veel spiermassa op wil bouwen, heeft meer nodig dan een streng trainingsschema met uiteenlopende oefeningen. Zo is het niet alleen erg belangrijk dat je de juiste oefeningen doet in de sportschool, maar ook buiten de sportschool de juiste leefstijl aanhoudt. Een belangrijk deel van deze leefstijl betreft het eten.

Waarom is je voeding zo belangrijk tijdens je work-out?

De juiste producten zijn belangrijk voor het lichaam. Zo zorgen eiwitten er ten eerste voor dat het immuunsysteem sterk blijft en je dus minder snel ziek wordt, maar zorgen de voedingsstoffen er ook voor dat de spieren sneller herstellen en sneller groeien. Wil je spieren opbouwen, dan is het belangrijk om goed op je eten te letten. Dit betekent dat je producten zoals ei, kwart, tonijn, brood, rijst, peulvruchten, moet eten voor en na je training, zodat je jouw lichaam zo goed mogelijk ondersteunt bij het nastreven van je sportieve doelen.

In welke voedingsmiddelen zitten veel stoffen die je als sporter goed kan gebruiken om een snellere spiergroei te bevorderen?

Je kunt het voedsel los eten maar ook als een recept. Op deze manier combineer je alle goede ingrediënten en producten voor een optimaal spiergroei effect. Vindt hieronder een lijst met enkele voorbeelden van producen met eiwitten voor spieropbouw, zijn de volgende:

  • Brood.
  • Granen, zoals je bijvoorbeeld vindt in rijst en pasta.
  • Peulvruchten zoals bonen en linzen.
  • Noten en zaden.
  • Paddenstoelen en producten die van paddenstoelen gemaakt zijn.
  • Diverse vleessoorten.
  • Diverse vissoorten.
  • Gevogelte, zoals onder andere kip en kalkoen.
  • Melkproducten, zoals melk, yoghurt en kwark.
  • Eieren.

Eet je voldoende in de vorm van een gezond schema, dan kun je jouw doelen in de sportschool sneller bereiken.

Hoeveel eiwitten heb ik per dag nodig?

Als je krachttraining doet, heb je meer nodig dan mensen die zich niet bezig houden met deze vorm van training. Ook heb je de juiste krachttraining tips nodig om een begin te maken aan je oefeningenschema. Dit komt, omdat bodybuilders meer energie verbruiken en bovendien actief bezig zijn met het trainen van de spieren, waardoor de spieren meer stoffen voor spier opbouw nodig hebben. Dit wil niet zeggen dat je een bodybuilder moet worden.

Ook voor mensen die graag een fitness lichaam willen hebben moeten net zo goed spieren kweken. Iemand die niet of nauwelijks sport, heeft ongeveer 0,8 gram eiwit nodig per kilogram lichaamsgewicht. Houd je je bezig met krachttraining, dan heb je het dubbele aantal nodig voor een optimale spiergroei. Dit betekent dat je niet voldoende hebt aan 0,8 gram eiwit per kilogram, maar in ieder geval 1,6 (en het liefst 2,0) gram eiwit per kilogram binnen moet krijgen.

Om ervoor te zorgen dat je voldoende binnen krijgt, is het belangrijk dat je jouw eetpatroon verandert. Eet je nu niet bewust meer dan een niet-sporter, dan is het belangrijk om je eetpatroon dusdanig aan te passen, zodat dit wel het geval is. Je hebt simpelweg meer voedsel nodig, dus het is belangrijk dat je voldoende voedsel voor spieren binnenkrijgt in jouw dagelijkse eetpatroon.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie