Home Afvallen Waarom Een Koolhydraten Dieet Zeer Effectief Is!

Waarom Een Koolhydraten Dieet Zeer Effectief Is!

by Frans
Published: Last Updated on

Werking van koolhydraten

Om te begrijpen waarom een koolhydratenarm dieet effectief is als je wilt afvallen moeten we iets van de werking van de koolhydraten in ons lichaam weten. Koolhydraten zijn kort gezegd een verzamelnaam voor zetmeel en suikers. Die zitten bijvoorbeeld volop in aardappels, vruchten, pasta’s en sommige groentes. De koolhydraten worden door ons lichaam omgezet in glucose. Glucose hebben we dagelijks nodig, want dat is onze brandstof. Glucose is de energie die we nodig hebben om dingen te kunnen doen. Daar kun je dus nooit teveel van hebben, zou je denken. Maar dat is toch niet waar.

Verschillende soorten koolhydraten

Er bestaan namelijk verschillende soorten koolhydraten. Simpele en complexe koolhydraten. Simpele koolhydraten zitten bijvoorbeeld veel in snoep e.d. Deze suikers zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel snel oploopt, maar net zo snel ook weer daalt, waardoor je weer snel een hongergevoel zult krijgen. Deze suikers worden in een koolhydratenarm dieet zorgvuldig vermeden. De complexe koolhydraten heeft ons lichaam we wel nodig. Die zorgen voor de broodnodige energie. Deze vorm van koolhydraten verteren langzamer, waardoor de suikervoorraad gelijkmatiger in ons lichaam komt en we niet te maken krijgen met extreme pieken en dalen. In een koolhydraten dieet zul je deze producten altijd met mate blijven eten.

Waarom is een koolhydraten dieet effectief voor afvallen?

Wanneer we te veel koolhydraten eten worden deze door het lichaam omgezet in vet. Als een soort reserve. Op het moment dat we minder koolhydraten binnen krijgen gaat het lichaam het aanwezige lichaamsvet verbranden als een soort alternatieve energiebron. Dat is heel in het kort het mechanisme achter een koolhydraten dieet. Dan gaat het lichaam meer vet verbranden en zul je al snel gaan afvallen.

Verschillende dieet mogelijkheden

Als je kiest voor een koolhydraten dieet zijn er veel mogelijkheden. Atkins en South Beach zijn hele bekende varianten. Wanneer je besluit definitief en blijvend af te gaan vallen probeer dit dan op een verantwoorde wijze doen. Zodanig dat je eet- en leefpatroon ook echt gaat veranderen. Dat je wel de benodigde bouwstoffen binnen krijgt en vooral dat het resultaat blijvend is. Dat afvallen niet het bekende jojo effect wordt zodat je snel daarna weer op het oude gewicht bent of nog erger. Blijvend afvallen is niet zo eenvoudig. Daar kun je best wat externe hulp bij gebruiken. Maar wat je ook doet, doe het op basis van een plan. Heb nagedacht over wat je wel en wat je niet wil doen en laat je ondersteunen door professionals, waardoor je niet alleen de juiste (en lekkere) recepten krijgt, zodat je wel alle benodigde bouwstoffen binnen krijgt, maar bijvoorbeeld ook bewegingsadviezen en heel belangrijk, mentale ondersteuning!

Gecombineerd met een goed koolhydraten dieet, waarin je wel op een verantwoorde wijze voldoende stoffen binnen krijgt kan dit snel en blijvend tot succes leiden. Op een manier die vol te houden is. Daarmee ontkom je aan het bekende jojo effect.

Succes gewenst en blijf denken aan het volgende: Als je het echt wilt, lukt het ook!

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie

Privacy & Cookies Policy