Home Afvallen Waarom Een Koolhydraten Dieet Zeer Effectief Is!

Waarom Een Koolhydraten Dieet Zeer Effectief Is!

by Frans
Published: Updated:

Werking van koolhydraten

Om te begrijpen waarom een koolhydratenarm dieet effectief is als je wilt afvallen, moeten we de werking van koolhydraten in ons lichaam kennen. De term koolhydraten wordt vaak gebruikt voor zetmeel en suikers. Die zijn bijvoorbeeld te vinden in aardappelen, vruchten, pasta en sommige groentes.

Het lichaam zet koolhydraten om in glucose. Glucose is de brandstof die we dagelijks nodig hebben, want het is onze brandstof. Glucose is de energie die we nodig hebben om onze dagelijkse activiteiten uit te voeren. Je zou denken dat je daar nooit genoeg van kunt hebben. Maar dat is niet waar.

Verschillende soorten koolhydraten

Er zijn namelijk verschillende soorten koolhydraten. Koolhydraten die eenvoudig en complex zijn. In snoep en andere voedingsmiddelen komen eenvoudige koolhydraten voor. Deze suikers zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel snel oploopt, maar net zo snel weer daalt, waardoor je weer snel een hongergevoel zult krijgen. Dit soort suikers worden zorgvuldig vermeden in een koolhydratenarm dieet.

Lees ook: Afvallen Op een Gezonde Manier

Wij hebben complexe koolhydraten nodig om te kunnen functioneren. Die zorgen voor de benodigde energie. De vertering van deze vorm van koolhydraten verloopt langzamer, waardoor de suikervoorraad gelijkmatiger in ons lichaam komt en we niet te maken krijgen met extreme pieken en dalen. In een koolhydraten dieet zul je deze producten met mate blijven eten.

Waarom is een koolhydraten dieet effectief voor afvallen?

Wanneer we te veel koolhydraten eten, worden deze omgezet in vet. In de vorm van een reserve. Wanneer we minder koolhydraten binnenkrijgen, verbrandt het lichaam het aanwezige lichaamsvet als een soort alternatieve energiebron. Dit is het mechanisme achter een koolhydraten dieet. Wanneer het lichaam meer vet verbrandt, zal het sneller afvallen.

Lees ook: Fast Burn Extreme

Verschillende dieet mogelijkheden

Wanneer je kiest voor een koolhydraten dieet, zijn er vele mogelijkheden. In beide gevallen zijn Atkins en South Beach bekende varianten. Wanneer je besluit definitief en blijvend af te vallen, probeer dit dan op een verantwoorde manier te doen. Zodat je eet- en leefpatroon ook echt gaat veranderen. Het is belangrijk dat je de benodigde bouwstoffen binnenkrijgt en vooral dat het resultaat blijvend is.

Het jojo effect wordt niet veroorzaakt door het afvallen, maar door het snel weer op het oude gewicht komen of nog erger. Het is niet zo eenvoudig om gewicht te verliezen als je wilt. Je kunt daar wel wat externe hulp bij gebruiken. Maar wat je ook doet, doe het niet op basis van een plan. Zorg ervoor dat je de juiste (en lekkere) recepten krijgt, zodat je alle benodigde bouwstoffen binnen krijgt, maar bijvoorbeeld ook bewegingsadviezen en heel belangrijk, mentale ondersteuning!

Wanneer je een goed koolhydraten dieet volgt, waarin je op een verantwoorde manier voldoende stoffen binnenkrijgt, kan dit snel en blijvend tot succes leiden. Op een manier die niet moeilijk is om vol te houden. Dit voorkomt het bekende jojo-effect.

Wens ik je succes en blijf denken aan het volgende: Als je het echt wilt, lukt het ook.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie