Home Algemene Gezondheid Zijn Schimmels In Je Badkamer Gevaarlijk?

Zijn Schimmels In Je Badkamer Gevaarlijk?

by Frans
Published: Updated:

Iedereen heeft weleens last van schimmels in de badkamer. Een logisch gevolg zijn de vele vragen die schimmels in de badkamer oproepen. Zijn ze gevaarlijk? En hoe komen de schimmels in mijn badkamer? Maar nog belangrijker: hoe los je dit vervelende probleem op?

Wat zijn schimmels eigenlijk?

Schimmels zijn eigenlijk een soort paddenstoelen. Ze zijn essentieel voor de wereld om ons heen. Bijvoorbeeld voor het afbreken van plantaardig materiaal. Ze ruimen veel ‘afval’ op en de natuur kan niet zonder deze schimmels. Echter is het niet fijn om schimmels in je huis te hebben. Ze verspreiden zich namelijk door middel van sporen die in de lucht rondzweven. Elk huis heeft duizenden schimmelsporen, maar om echt schimmelvorming te krijgen is de juiste ondergrond, temperatuur en luchtvochtigheid nodig.

Zijn schimmels slecht voor de gezondheid

Wanneer je in huis wordt blootgesteld aan schimmels kan dit nadelige effecten hebben voor de gezondheid. Vooral jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met luchtwegproblemen en een verzwakt immuunsysteem zijn er extra gevoelig voor. Vooral de rode schimmel (serratia marcescens) is erg slecht en moet gelijk verwijderd worden!

Schimmels in de badkamer

Schimmels doen het goed in een vochtige omgeving. Het is dus niet zo raar dat je schimmels vaak in de badkamer tegenkomt. Vooral de vochtige lucht zorgt ervoor dat schimmel op lastige plekken terecht komt. Bijvoorbeeld tussen de voegen en naden van de tegels en op het plafond. Heb je schimmels in je badkamer? Dan is het zaak om die te verwijderen. Zorg er daarnaast voor dat je het vochtprobleem achterhaalt en aanpakt. Anders komen de schimmels gewoon weer terug nadat je ze verwijderd hebt!

Hoe voorkom ik schimmels?

Om schimmels te voorkomen is het belangrijk dat de ruimte goed geventileerd wordt. Alleen een raam openzetten is vaak niet genoeg om te voorkomen dat de grote hoeveelheid vochtige lucht in de badkamer blijft hangen. Met een badkamerventilator zorg je voor een constante stroom van frisse lucht. Zo kunnen schimmels zich niet manifesteren in jouw badkamer!

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie