Home Beauty 8 Tips voor sprekende, mooie ogen

8 Tips voor sprekende, mooie ogen

by Frans
Published: Updated:

Ogen als blikvangers? Met de juiste tips & tricks is het niet moeilijk er uitgeslapen uit te zien. Dit artikel bewijst dat daar geen uitgebreid stappenplan voor nodig is.

1. Oogcrème voor een wakkere blik

Het creëren van sprekende ogen begint vóórdat je aan de slag gaat met make-up. Breng – na het reinigen ’s ochtends – een oogserum of oogcrème aan rondom de ogen. Een oogcrème is mild voor de tere huid rondom de ogen en zorgt ervoor dat de dunne huid extra wordt verzorgd.

Breng oogcrème met de ringvinger aan, terwijl je ‘m zachtjes in de huid klopt. Veeg niet te hard: dit kan de huid beschadigen. Op zoek naar een goede oogcrème? Check op het etiket of er hyaluronzuur of collageen in zit.

2. Concealer tegen donkere kringen

Vervaag tekenen van vermoeidheid met concealer. Een goede concealer heeft dezelfde kleur als je huidskleur of is een tintje lichter. Breng de concealer in drie of vier stippen aan rondom de ogen en dep het product in de huid. Gebruik je vingers, een kwastje of een sponsje.

Poeder de concealer af met een huidkleurig of transparant poeder, zodat de concealer wordt gefixeerd en de hele dag blijft zitten.

3. Wallen of kringen?

Wist je trouwens dat concealer alleen helpt tegen donkere kringen en niet tegen wallen? Wallen zijn vochtophopingen onder de ogen, die vaak te wijten zijn aan te weinig slaap. Helaas helpt make-up niet tegen wallen – die vaak ten onrechte worden verward met donkere kringen.

Wanneer je (definitief) van je wallen af wil, is een onderooglidcorrectie een optie. Deze ingreep helpt je af van vet, vocht en overtollig huidweefsel onder de ogen.

Zie ook: Wallen onder de ogen wegwerken en voorkomen

4. Mascara & eyeliner

Het geheime wapen voor een open blik? Mascara. Breng een dun laagje aan op je schone wimpers en vervolg indien gewenst met een tweede laag. Ga voor zwart wanneer je een intense look wil, of kies bruin voor een iets zachter, natuurlijker resultaat. Neem ook de onderste wimpers mee; dit zorgt voor een mooie, open blik.

En wil je het nog intenser? Denk dan eens aan een dun streepje eyeliner op de bovenste wimperrand. Doe dit alleen als je van jezelf niet al te kleine ogen hebt, want eyeliner maakt je ogen optisch kleiner. Ook bij eyeliner kun je kiezer voor andere kleuren dan zwart. Grijze, donkerblauwe of zelfs groene eyeliner is ook erg mooi.

5. Lichte tinten oogschaduw

Sprekende ogen en een uitgeslapen blik krijg je door met lichte tinten te werken. Laat donkere kleuren oogschaduw liever voor wat ze zijn en ga voor zilver, ivoor of crème. Breng een lichte, mattekleur oogschaduw aan op je bewegende ooglid en werk zorgvuldig uit.

Voor meer diepte breng je een iets donkerdere kleur – beige, bruin – aan in je arcadeboog. Werk uit met een kwastje, net zolang tot je geen harde lijnen meer ziet. Een wakkere look krijg je vervolgens door een kleine hoeveelheid lichte, glimmende oogschaduw in je binnenste ooghoekje aan te brengen.

6. Wenkbrauwen in model

Ook onderdeel van sprekende ogen: verzorgde wenkbrauwen. Perfect geëpileerd is geen must, maar kam ze wel netjes in model voor een mooie, sprekende uitstraling. Gebruik een transparante wenkbrauwgel of ga voor een kleurtje door ze te fixeren met een wenkbrauwgel in de kleur van je wenkbrauwen. Een beetje glanzende, lichte oogschaduw net onder je wenkbrauwen – op het wenkbrauwbot – zorgt voor een frisse uitstraling.

7. Hangende oogleden?

Sprekende ogen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een open blik kan worden belemmerd door bijvoorbeeld hangende oogleden, een veelvoorkomend probleem. Hangende oogleden kunnen je een sombere of vermoeide blik geven en kunnen zelfs het zicht belemmeren. Een ooglidcorrectie kan hier een einde aan maken.

8. Kraaienpootjes behandelen

Een mooie, sprekende oogopslag kan worden belemmerd door ontsierende kraaienpootjes rondom de ogen. Zeker wanneer de rimpels rondom de ogen te diep worden, kan het zijn dat je je gaat storen aan deze (lach)rimpels. Gelukkig zijn kraaienpootjes goed te behandelen met botox. Met een dunne naald wordt de botox in de spieren rondom de ogen gespoten, wat de spieren verlamd en de rimpels tijdelijk doet verdwijnen.

Tot slot

Mooie, sprekende ogen creëer je door enerzijds de huid goed te verzorgen met een voedende oogcrème en anderzijds de juiste make-uptips toe te passen. Breng oogcrème met kloppende bewegingen aan en wrijf niet te hard; dit kan de tere huid rondom de ogen beschadigen. Zoek bij voorkeur naar oogcrèmes met hyaluronzuur of collageen.

Een wakkere blik krijg je door te werken met concealer in dezelfde kleur als je huidskleur – of een tintje lichter. Poeder af om de concealer te fixeren en breng vervolgens een laagje zwarte of bruine mascara aan. Ga je voor iets meer make-up? Lichte kleuren oogschaduw geven een wakkere blik.

Voor een uitgeslapen look breng je een kleine hoeveelheid lichte, glimmende oogschaduw aan in het binnenste ooghoekje. Ook verzorgde wenkbrauwen en een beetje lichte oogschaduw onder de wenkbrauwen dragen bij aan een mooie, sprekende oogopslag.

Er zijn factoren die een mooie oogopslag verstoren, zoals wallen, hangende oogleden of kraaienpootjes rondom de ogen. Wallen zijn aan te pakken met een onderooglidcorrectie, voor hangende oogleden kan een ooglidcorrectie de oplossing zijn en kraaienpootjes kunnen worden verholpen met botox.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie