Home Afvallen Eco-Atkins: Het Eiwit Dieet Voor Vegetariërs

Eco-Atkins: Het Eiwit Dieet Voor Vegetariërs

by Frans
Published: Last Updated on

In de jaren 70 zorgde Robert Coleman Atkins  voor heel wat opschudding met zijn boek Dr. Atkins Dieetrevolutie. Calorieën tellen hoefde niet meer en vet vlees mocht weer op het menu. In plaats daarvan werd het aantal koolhydraten belangrijk en werd suiker uit het dieet geschrapt.

Het ontstaan van Eco-Atkins

Het Atkins-dieet is een hele nieuwe manier van afvallen geworden. Veel mensen die wilden afslanken, maar daar door caloriebeperking niet in slaagden, lukten dat met dit eiwit dieet wel. Je kunt namelijk zoveel eten als je wilt, mits je maar op de koolhydraten let. Voor vleeseters is dit proteïne dieet een uitkomst, maar voor vegetariërs is het moeilijker vol te houden.

Het Atkins-dieet dat uit vier fases bestaat, is vooral in de eerste fase een struikelblok, omdat daar een minimum aan koolhydraten kan worden gegeten. Iets wat onderzoekers van het St. Michaels’s Hospital in Toronto aanspoorde om onderzoek te doen naar een vegetarische variant van het Atkins-dieet.

Dankzij succesvolle resultaten is hieruit het Eco-Atkins-dieet ontstaan: een proteïne dieet voor vegetariërs.

Wat kunnen vegetariërs eten bij een eiwit dieet?

Bij het Eco-Atkins staat er geen vlees of vis op het menu, maar wel eieren, tofu, kaas en zaden. Verder spelen ook olijven, plantaardige oliën en groentes een grote rol. Volgens de richtlijnen van dit proteïne dieet zou 31 procent van je dagelijkse voedselinname uit plantaardige eiwitten moeten bestaan, 43 procent plantaardige vetten en 26 procent uit koolhydraten.

Voordelen van een vegetarisch eiwit dieet.

Net als bij het Atkins-dieet blijkt uit onderzoek dat je er flink van kunt afvallen. Wanneer je het plantaardige eiwit dieet volgt, zou je gemiddeld een kilo per week kunnen verliezen. En er is nog meer goed nieuws voor vegetariërs die een proteïne dieet willen volgen. Eco-Atkins zou volgens de onderzoekers ook een betere uitwerking hebben op je cholesterolwaarden dan het originele Atkins-dieet.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie

Privacy & Cookies Policy