Home Afvallen Is Een Dieet Noodzakelijk Om Af Te Vallen?

Is Een Dieet Noodzakelijk Om Af Te Vallen?

by Frans Nieuwenhuis
afvallen zonder dieet

Nee, het is niet noodzakelijk. Het is zelfs beter als je geen dieet volgt, maar zelf de verantwoordelijkheid in handen neemt. Het kost enige tijd en moeite om jezelf een gezonde levensstijl en voedingspatroon aan te leren. Op de lange termijn kost het zelfs veel moeite en doorzettingsvermogen om je levenswijze blijvend te veranderen. Een dieet zorgt voor het hongergevoel in je lichaam. Als gevolg hiervan zal het lichaam steeds economischer omgaan met de voeding die het nog wel binnen krijgt.

Enkele tips voor afvallen zonder dieet

1. Sport en beweging

Als u af wilt vallen zal extra beweging of sport goed een alternatief zijn. Zwemmen, fietsen of hardlopen zijn enkele sporten waarvan is bewezen dat ze zorgen voor een extra snelle verbranding.

2. Eet niet te weinig

Vroeger werd gedacht dat u het best kon afvallen door zo min mogelijk te eten. Deze theorie is gelukkig achterhaald en niet meer van deze tijd. Het is niet effectief. Dit komt, omdat uw lichaam de stofwisseling vertraagd als u weinig eet. Dat zou inhouden dat u steeds kleinere porties moeten eten om af te vallen. Het grootste nadeel komt pas als u met deze methode stopt, het nadelige gevolg is dat het lichaam twee keer zoveel vetten opslaat waardoor u na een lijnperiode binnen de kortste keren het oude gewicht weer heeft bereikt.

3. Ontbijt altijd

Ontbijten is een hoofdmaaltijd en daarom zeer belangrijk bij het lijnen. Een goed ontbijt brengt de stofwisseling op gang. Als een ontbijt wordt overgeslagen dan begint de stofwisseling later met werken wat dus inhoudt dat het lichaam geen stoffen afbreekt maar opslaat.

4. Let op het soort vet

Natuurlijke vetzuren hebben een positieve invloed op de stofwisseling. Deze verhogen de stofwisseling. Daarom wordt aangeraden in vloeibare vetten zoals olijfolie te koken in plaats, van vaste braadboter. Noten en vis werken ook in het voordeel.

5. Drinken van water

Drink voldoende water, in ieder geval  2 liter per dag. Het water zorgt er voor dat de afvalstoffen goed afgevoerd worden. Het lichaam kan hierdoor sneller vet verbranden. Nog een bijkomend voordeel van het drinken van water, is dat de huid mooier wordt en er knaagt minder snel een hongergevoel.

Related Articles