Home Afvallen Eenvoudige Tips Om Vetopslag Te Minderen

Eenvoudige Tips Om Vetopslag Te Minderen

by Frans Nieuwenhuis
Tips Om Vetopslag Te Minderen

Een paar weetjes waarmee je opslag van vet kunt verminderen.

Ik ken iemand in mijn kennissen kring die altijd bezig is met haar gewicht. Zo gaat ze er helemaal voor om af te vallen en doet ze een paar weken achter elkaar haar uiterste best, maar dan uiteindelijk wordt haar enthousiasme minder en vervalt ze weer in haar oude eetgewoontes.

Herken je dit?

Misschien niet van jezelf, maar wellicht dat je iemand kent die met hetzelfde probleem worstelt.

Een keer was ik uit eten samen met wat vrienden. De ober complimenteerde ons om hoe goed wij eruit zagen. Wat een vlijend compliment, maar het kwam ook wel een beetje raar op ons over. Totdat we eigenlijk om ons heen keken en realiseerden dat wij het enige gezelschap waren dat er goed (lees: fit en slank) uit zag.

Het was dan misschien wel een beetje vreemd om te horen maar om een of andere reden werd ons na dat compliment duidelijk dat laten we zeggen zo’n 85% van de aanwezigen in het restaurant toch wel aardig wat overgewicht met zich mee droeg. Zonder te overdrijven. Maar wat ik eigenlijk nog het meest frappant vond, is dat ik dat niet eens had opgemerkt als die ober ons dat compliment niet had gemaakt.

Na dat voorval keek ik de hele dag bewuster om me heen en wat ik zag, is dat een meerderheid van mensen zichtbaar te zwaar was. Ondanks hun oversized kleding kon je evengoed zien dat zij last hadden van overgewicht. Wat ik ook nog ‘interessant’ vond om te zien is dat de meesten van hen bezig waren met iets te drinken of te eten en alles wat ik bij hen zag aan eten of drinken was calorierijk en rijk aan suikers.

Het is niet zo dat ik nu denk dat alle mensen met overgewicht slecht of te veel eten maar wat wordt er overal een hoop ongezond eten en drinken aangeboden zeg! Geen twijfel over mogelijk. Wat mij betreft, is de voedselindustrie de grote schuldige voor het vele overgewicht van de dag.

Stel nou dat je weet dat je in de dag ergens buiten eten of drinken gaat halen, kies dan zo gezond mogelijk (voor zover dat lukt).

Mocht je toch minder gezond of vetter eten dan eigenlijk je bedoeling is, gebruik dan de volgende drie tips die je zullen helpen vetopslag tegen te gaan:

  1. Doe een training in de ochtend voordat je de deur uit gaan (als je tijd hebt uiteraard). Een zeer intensieve training van 10-15 minuten zorgt ervoor dat je glycogeen voorraad in je lichaam (spieren en lever) wordt afgebroken. Dus, al zou je calorierijk voedsel nuttigen of drankjes met veel suiker drinken, dan wordt een deel van de binnengekregen suikers omgezet in glycogeen in plaats van in vet. Een groot deel van de suikers wordt daardoor dan niet omgezet in vetten.
  2. Drink gedurende de dag water met limoen/citroen. Dat helpt de honger te stillen en daarbij bevatten citroenen een natuurlijk pectine vezel dat oplosbaar is in water. De vezels zorgen ervoor dat je je niet uitgehongerd zult voelen waardoor je eventueel zou grijpen naar een ongezonde maaltijd.
  3. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar azijn is nogal een effectief middel tegen vetopslag. Het actieve ingrediënt in azijn (azijn zuur) helpt je eetlust iets te onderdrukken en voorkomt pieken in je bloedsuikerspiegel als je zetmeel producten of suikerhoudende dranken hebt genomen. Dit zorgt er een beetje voor dat een deel van van de suikers niet gemakkelijk wordt opgeslagen als vet. Meng eens twee eetlepels rodewijnazijn met mineraalwater en drink dat dan gedurende de dag.

Tot zover de eenvoudige tips.

Succes en blijf fit!

Related Articles