Home Producten Melatrol Review

Melatrol Review

by Frans
Published: Updated:
Review van: Melatrol
Prijs: $39.95
Beoordeeld door: Frans
Laats bijgewerkt: augustus 2, 2019

Samenvatting:

Melatrol is een slaapmiddel dat op een natuurlijke en snelle manier helpt om in slaap te komen. Het bevat een unieke, volledig natuurlijke, plantaardige formule met ingrediënten die van nature in het lichaam aanwezig zijn.

Beoordeling

melatrolWeinig dingen zijn frustrerender dan niet in slaap kunnen vallen. Voor die nachten dat je niet in slaap kunt komen, is het een goed idee om een back-up plan te hebben. Soms kan thee of een warme douche je helpen om in slaap te vallen, maar het juiste supplement voor de slaap kan nog effectiever zijn.

In dit review zullen we kijken naar Melatrol, een populaire aanvulling op de nacht.

Ik heb veel online reviews  gelezen die je niet echt veel vertellen over het product zelf. Dus in dit review zal ik proberen de belangrijkste vragen over dit supplement te beantwoorden.

Maar hier eerst wat achtergrond informatie over het product op basis van mijn onderzoek.

Wat is Melatrol?

Melatrol is zowel de naam van het supplement als de naam van het bedrijf dat het supplement maakt. Volgens de website van het bedrijf maken ze supplementen van farmaceutische kwaliteit in capsule en vloeibare vorm. Ik kon echter niet vinden welke andere producten ze naast Melatrol maken.

Wat zijn de ingrediënten?

Er is een mix van verschillende slaapbevorderende ingrediënten in Melatrol:

Valeriaan is een eeuwenoud kruid dat, als het regelmatig wordt ingenomen, op de lange termijn de stress vermindert (en de slaap bevordert).

Gamma Amino Butyric Acid (GABA) is een natuurlijk voorkomende neurotransmitter die het lichaam helpt te vertellen wanneer het tijd is om te ontspannen. Melatonine is wat bekend staat als een “neurohormoon”, wat betekent dat het werkt als zowel een neurotransmitter als een hormoon. Het is het best bekend voor het reguleren van uw circadiane ritme. Veel mensen — vooral volwassenen — hebben een abnormale melatonine productie, waarbij ze niet op het juiste moment de juiste hoeveelheden produceren. Dit kan te wijten zijn aan zaken als jetlag, gebruik van elektronica en andere kunstmatige slaap onderbrekers. Het nemen van een natuurlijk melatonine supplement kan helpen om je melatonine productie en je circadiane ritme te resetten.

5 hydroxytryptofaan is een chemische stof die wordt omgezet in serotonine, wat een belangrijke neurotransmitter is voor de stemming. Het verbeteren van serotonine niveaus kan helpen om angst te verlichten en om depressies te bestrijden. Dit ingrediënt wordt gewonnen uit een inheems zaad in West-Afrikaanse landen.

Relora™ is een gepatenteerde mix van twee kruiden gemaakt door een bedrijf genaamd Next Pharmaceuticals. Volgens de website van Melatrol zijn deze twee kruiden gedocumenteerd in studies om stress te verminderen en slaap te induceren.

lekker slapen met melatrol

Hoe werkt Melatrol?

Volgens de fabrikant versterkt Melatrol op natuurlijke manier een gezonde slaap- en waak routine.

Als je last van slapeloosheid hebt, produceert je lichaam ’s nachts mogelijk niet genoeg melatonine. Stress kan een directe invloed hebben op je melatonineproductie, waardoor slapeloosheid zo vaak voorkomt in onze moderne levensstijl.

Melatrol biedt van nature voldoende melatonine om in slaap te vallen. De andere bestanddelen in dit product helpen de stress te verlichten die je slaapstoornis veroorzaakt.

Alles bij elkaar krijgt het je slaapritme weer op het goede spoor en als dat eenmaal is gebeurd, kun je ermee stoppen — je zou beter in slaap vallen zonder het verder te gebruiken.

Ook interessant: Snoran plus

Voor de duidelijkheid, dit is geen supplement waarvan je afhankelijk wordt. De fabrikant benadrukt dat de ingrediënten van nature voorkomen en veilig zijn. Je kunt ermee stoppen als je weer normaal kan slapen.

Zijn er bijwerkingen?

Volgens de website van Melatrol zijn er geen “ernstige” bijwerkingen bij het gebruik van dit product. Als je bepaalde medicijnen gebruikt, kun je bijwerkingen krijgen, maar er wordt niet vermeld welke medicijnen dat dan zijn.

Ik heb wat onderzoek gedaan en ontdekte dat er verschillende medicijnen zijn die interacties met melatonine kunnen veroorzaken: sommige antidepressiva, benzodiazapenes, anticonceptie, bloedverdunners en bloeddrukmedicatie. Zwangere vrouwen mogen het ook niet gebruiken. (Opmerking: GABA kan ook interageren met bepaalde bloeddrukmedicatie.)

Er zijn ook bijwerkingen van melatonine, waarbij slaperigheid de meest voorkomende is. Andere bijwerkingen: duizeligheid, levendige dromen, prikkelbaarheid en meer. Er zijn aanwijzingen dat het bij sommige mensen de symptomen van depressie kan verhogen. Ik weet niet hoe vaak deze bijwerkingen optreden.

Hoewel er volgens de fabrikant geen ernstige bijwerkingen zijn, als je medicijnen gebruikt of twijfels hebt over Melatrol, is het het beste om eerst met je huisarts te praten.

Het lijkt niet verslavend of gewoontevormend te zijn. Nadat je het een tijdje hebt gebruikt, zou je in staat moeten zijn om beter te slapen en dan hoef je het niet meer te gebruiken.

Voor wie is Melatrol bedoeld?

Volgens de fabrikant is het veilig voor mensen van alle leeftijden, inclusief tieners en ouderen. Het is een van onze aanbevolen slaap supplementen. Zoals ik hierboven al vermelde, zijn er echter verschillende soorten medicijnen die kunnen interageren met melatonine, dus als je deze medicijnen gebruikt, is het misschien niet geschikt voor je. (Vraag het je arts!)

Dit supplement is vooral handig voor mensen die:

  • Nachtdiensten of onregelmatige uren draaien
  • Reizigers met een jetlag
  • Ouders van kleine kinderen
  • Studenten die lange nachten maken
  • Iedereen met een slaapstoornis

Helaas zijn de capsules op gelatine gebaseerd, dus is het niet geschikt voor veganistische diëten.

Werkt Melatrol echt?

Het antwoord is ja, maar niet voor iedereen.

Mensen met slapeloosheid scheiden vaak niet de juiste hoeveelheid melatonine af op het juiste moment. Een goed melatonine supplement helpt je weer op het goede spoor te komen. Bepaalde personen dienen echter voorzorgsmaatregelen te nemen alvorens een melatonine supplement in te nemen (zie ‘Bijwerkingen’ hierboven).

De andere bestanddelen in Melatrol zijn ook goed voor het verlichten van stress en om u te helpen slapen, en er lijkt weinig risico te zijn om ze in te nemen.

Kortom, als je op zoek bent naar een natuurlijk slaap supplement met melatonine erin, is Melatrol een goede keuze.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie