Home Huidverzorging Onderkin weghalen: tips en behandelingen tegen een dubbele kin

Onderkin weghalen: tips en behandelingen tegen een dubbele kin

by Frans

Een onderkin is een ophoping van vet ónder de kin, waardoor een dubbele kin ontstaat. Bij mensen met overgewicht komt een onderkin vaak voor, maar ook wanneer je een gezond gewicht hebt, kan je last hebben van een dubbele kin. En dat is vervelend, want erg sierlijk is zo’n (slappe) dubbele kin niet. In dit artikel geven we tips om je onderkin kleiner te laten lijken en zetten we behandelingen op een rij die een einde maken aan de dubbele kin.

De oorzaken van een onderkin

Een dubbele kin komt veel voor bij oudere mensen en mensen met een hoog gewicht. Waarom? Een onderkin heeft bijna altijd te maken met het afnemen van de huidelasticiteit (leeftijdgerelateerd) of met overtollig vet (gewichtgerelateerd).

Een onderkin door huidverslapping

Wanneer je ouder wordt, wordt de huid slapper en minder elastisch. De huid gaat hangen, waardoor de hals verder naar beneden zakt. Het gevolg is een zichtbare dubbele kin.

Een onderkin door overtollig vet

Veel zware mensen hebben een dubbele kin. Dit komt omdat de kin een plek is waar de huid gemakkelijk vet vasthoudt. Een onderkin is in dat geval een opstapeling van vet onder de kin.

Je onderkin wegwerken

Heb je het idee dat je de oorzaak van je dubbele kin hebt achterhaald? Dan is het gemakkelijker om daar een oplossing aan te koppelen.

Oorzaak 1: huidverslapping tegengaan

Hoe je het ook wendt of keert: de huid wordt naarmate de jaren wegtikken dunner en slapper. Dat de huid wat meer gaat ‘hangen’ is niet te voorkomen. Maar je kunt je huid wel zo lang mogelijk stevig houden. Dit doe je door regelmatig een peeling te ondergaan en de huid goed te hydrateren. Een (bindweefsel)massage houdt de huid strak en zorgt ervoor dat de huid minder snel verslapt. Zo hou je een dubbele kin langer buiten de deur.

Oorzaak 2: overgewicht tegengaan

In het geval van een onderkin vanwege overgewicht is het raadzaam gewicht te verliezen, waardoor ook het vetvolume in het gezicht afneemt en daardoor de onderkin (grotendeels) verdwijnt. Gezond eten en voldoende bewegen kunnen helpen om af te vallen en dus afscheid te nemen van een dubbele kin.

Je dubbele kin verbergen

Een onderkin is gemakkelijk te verdoezelen. Het enige wat je moet weten, zijn de juiste trucjes. Welke?

Onderkin camoufleren met make-up

Een onderkin kun je camoufleren door de juiste kleuren gezichtspoeder aan te brengen op en onder je kin. Hoe lichter je huid, hoe meer een onderkin opvalt.

Door de huid wat donkerder te maken, valt een dubbele kin minder op. Dit doe je door met schaduwen te werken. Breng een poeder dat twee à drie tinten donkerder is dan je eigen huidskleur aan ónder je kin en veeg het poeder met een kwast uit. Werk richting de kaaklijn en vaag de harde lijnen goed uit, zodat het resultaat mooi vloeiend is.

Lachen met je tong tegen je gehemelte

Werkt altijd: (glim)lachen terwijl je je tong stevig tegen je gehemelte aandrukt. Hierdoor verdwijnt je dubbele kin voor even. Vooral handig wanneer je op de foto gaat.

De juiste kleding

Laat kleren die de nadruk op je kin leggen liever liggen. Kies voor een trui of shirt met een ronde of V-hals en vermijd items als coltruien en lange oorbellen.

Behandelingen tegen een onderkin

Geen zin om iedere dag poeder aan te brengen? Er zijn verschillende behandelingen die (definitief) een einde maken aan je dubbele kin.

Populaire behandelingen tegen een onderkin zijn:

  • Halslift
  • Liposuctie
  • Cryolipolyse
  • Lipolyse
  • Kybella
  • Kincorrectie

Halslift tegen een dubbele kin

Een halslift is de oplossing voor een verslapte halshuid en een dubbele kin. Onder lokale verdoving wordt er een sneetje achter de oren gemaakt, waarna de halsspieren en de huid worden strakgetrokken. Indien gewenst kan het overtollige vet rondom de kin worden verwijderd. In dit artikel lees je meer over de halslift bij een onderkin.

Liposuctie tegen een onderkin

Wanneer je een halslift een te heftige ingreep vindt, is liposuctie een alternatief. Bij liposuctie wordt er plaatselijk vet weggezogen, waardoor de onderkin verdwijnt. De resultaten zijn iets minder dan bij een halslift, maar de behandeling is minder ingrijpend, waardoor de kans op complicaties kleiner is.

Cryolipolyse tegen een onderkin

Door middel van kou vet verwijderen: dat is cryolipolyse (ook wel CoolSculpting). Deze relatief nieuwe behandeling is een alternatief voor liposuctie en is heel geschikt voor het verwijderen van kleine hoeveelheden vet, zoals bij een onderkin het geval is. In tegenstelling tot liposuctie zijn voor een blijvend resultaat meerdere cryolipolyse-behandelingen nodig. In dit artikel lees je alles over cryolipolyse.

Lipolyse tegen een onderkin

Een onderkin kan ook worden verwijderd door middel van lipolyse. Dit is een vetverwijderende behandeling op basis van injecties of laser. Het is, net als bij cryolipolyse, een geschikte behandeling om plaatselijk vet kwijt te raken en geeft mooie resultaten.

Lipolyse kan worden uitgevoerd met een laser, waarbij vetcellen worden opgelost met een laserstraal. Een andere optie is lipolyse op basis van injecties, hoewel deze in Nederland inmiddels verboden zijn. In dit artikel lees je alles over lipolyse en de verschillende vormen van de behandeling.

Kybella tegen een dubbele kin

Een injectable tegen vet in de kin: dat is Kybella. Een nadeel is dat deze nieuwe behandeling die is overgewaaid uit Amerika nog niet te boeken is in Nederland. Je zult er dus nog voor naar een buitenlandse kliniek moeten. Kybella is een laagdrempelige, veilige behandeling om de onderkin te doen verdwijnen. Je leest er meer over in dit uitgebreide artikel.

Kincorrectie tegen een onderkin

In sommige gevallen is het – naast een van bovenstaande ingrepen – mooi om een kincorrectie te ondergaan. Een cosmetisch arts kan je hierover adviseren. Bij een kincorrectie wordt de kin groter of kleiner gemaakt, waardoor het gezicht meer in verhouding komt. Een correctie van de kin is een ingrijpende behandeling, maar geeft wel blijvend resultaat. Hier lees je alles over de kincorrectie.

Tot slot

Een onderkin is niet erg flatteus. In veel gevallen heeft een onderkin te maken met overgewicht, maar ook een verslapte huid kan de oorzaak van je onderkin zijn. Gewicht verliezen en het stevig houden van je huid kunnen een verschil maken.

Wil je je onderkin verdoezelen zonder onder het mes te gaan? Door met donkere make-up schaduwen onder je kin aan te brengen, kun je een onderkin makkelijk camoufleren.

Wie een blijvend resultaat wil, kan kiezen uit verschillende cosmetische ingrepen die een onderkin doen verdwijnen. Een halslift, liposuctie, cryolipolyse, lipolyse en Kybella zijn hier voorbeelden van. Een cosmetisch arts kan adviseren welke behandeling het meest geschikt is voor jou.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie