Home Huidverzorging Rimpels op het voorhoofd verminderen en voorkomen

Rimpels op het voorhoofd verminderen en voorkomen

by Frans

Rondom je ogen en op je voorhoofd: het zijn de plekken die als eerste worden ontsierd door rimpels en lijnen. Flink balen, want een voorhoofd met (frons)rimpels geeft je een oudere en vermoeide uitstraling en kan bovendien voor hoofdpijn zorgen. In dit artikel vertellen we je hoe je rimpels op het voorhoofd voorkomt en wat er tegen te doen is. En dat is gelukkig een heleboel!

Hoe ontstaan rimpels op het voorhoofd?

Door de jaren heen verliest de huid haar elasticiteit. De huid maakt minder collageen aan, wordt slapper en gaat daardoor wat ‘losser’ zitten. Het gevolg? Rimpels worden ineens stukken zichtbaarder. De horizontale lijnen op het voorhoofd zijn bij de een opvallender dan bij de ander, dit heeft te maken met je leefgewoonten, met erfelijkheid en met je leeftijd. De rimpels ontstaan wanneer je je wenkbrauwen optrekt, maar kunnen ook bij een ontspannen blik aanwezig zijn. Wat in ieder geval zeker is, is dat veel fronsen bijdraagt aan de ontwikkeling van (diepe) fronsrimpels.

Voorhoofdrimpels voorkomen

Gelukkig hoeven we ons niet neer te leggen bij het feit dat voorhoofdrimpels erbij horen. In tegendeel: er is genoeg tegen te doen.

Om nieuwe of diepere fronsrimpels te voorkomen, kun je:

  • De huid elke dag verzorgen met een crème met hoge SPF. De zon is nog steeds dé boosdoener als het gaat om het ontstaan van rimpels.
  • Gezond en antioxidantrijk eten. Denk aan superfoods met omega 3-vetzuren, pure chocolade, noten en veel groenten en fruit.
  • Je huid regelmatig exfoliëren. Een (chemische) peeling geeft je een huid die er weer als nieuw uitziet, omdat de cellen van het bovenste huidoppervlak volledig worden verwijderd. Ook stimuleert een peeling de aanmaak van collageen, wat rimpels voorkomt.
  • Veel water drinken. Minimaal twee liter water drinken, zorgt ervoor dat de huid van binnenuit gevoed en gereinigd wordt. Een grauwe, droge huid ontstaat vaak door een tekort aan water. En een droge huid is gevoeliger voor rimpels.
  • Op je rug slapen. Buikslapers ‘schuren’ vaker met hun gezicht over het kussen, waardoor er lijnen en vouwen in het gezicht ontstaan. Slaap je toch het fijnst op je buik? Kies dan een satijnen kussensloop. Deze zachte stof is vriendelijker voor je huid en geeft niet zoveel vouwen in je gezicht.
  • Zo min mogelijk fronsen. Echt waar: fronsen is uit den boze als je nieuwe voorhoofdrimpels wilt voorkomen. Het is moeilijk, maar wees je in ieder geval bewust van het optrekken en samentrekken (als bij tegen de zon in turen) van je wenkbrauwen en probeer dit op die manier te minderen.

De juiste huidverzorgingsproducten

Een feit: wie haar huid door de jaren heen heeft verwaarloosd, zal dit aan haar gezicht – en ook voorhoofdrimpels – kunnen aflezen. Gelukkig is het nooit te laat voor het omgooien van je huidverzorgingsroutine. Kies producten die de huid niet uitdrogen. Welk huidtype je ook hebt; om rimpels op het voorhoofd te voorkomen, is het noodzakelijk de huid te hydrateren en voeden. Een rijke crème met toegevoegde antioxidanten of collageen is een goede keuze.

Reinigen

Voor een gezonde, rimpelarme huid is twee keer per dag reinigen geen overbodige luxe. Kies milde cleansers die de huid niet uitdrogen. Dit kan een milk zijn, een lotion of een facewash. Net wat je prettig vindt. Ook onderdeel van het reinigen is een scrub of exfoliant. Deze verwijderen dode huidcellen en zorgen voor een glad huidoppervlak. Wie trouw scrubt, zal merken dat de huid straalt en dat (diepe) rimpels minder opvallen.

Voeden

Een goede anti-aging crème met ingrediënten als hyaluronzuur en collageen is een goede keuze. Breng de crème rijkelijk aan op een gereinigde huid, ’s ochtends en ’s avonds. Om er zeker van te zijn dat de moisturizer voldoende hydrateert, kun je ervoor kiezen crèmes voor de droge of vochtarme huid te kiezen. Neem liever geen gelcrème, deze bieden vaak te weinig voeding voor een huid met rimpels.

Beschermen

Hoe hoger de SPF in je crème, hoe beter. De zon richt dagelijks schade aan de huid aan, ook al is hij niet altijd prominent aanwezig. Een crème met zonnefactor of een aparte zonnebrandcrème voor het gezicht biedt de huid de juiste bescherming en is key bij het voorkomen van nieuwe rimpels.

Behandelingen tegen rimpels en lijnen op het voorhoofd

Stoor je je aan je voorhoofdrimpels? Er zijn een aantal behandelingen die uitkomst kunnen bieden. De meeste toegepaste behandelingen zijn:

  • Een Botox behandeling.
  • Een (endoscopische) voorhoofdslift.

Rimpels op het voorhoofd zijn zogenaamde dynamische rimpels, wat inhoudt dat de rimpels samenhangen met spierbewegingen (het optrekken van de wenkbrauwen). Botox kan bij dynamische rimpels een uitkomst bieden. Kies liever niet voor fillers. Deze cosmetische behandeling waarbij de huid wordt opgevuld met een vulmiddel wordt vaker ingezet bij statische rimpels, zoals verslapping van de wangen of het gaan hangen van de mondhoeken.

Het nadeel van Botox is dat het een behandeling is met een tijdelijk effect. Je zult geregeld (2x per jaar) de behandeling moeten herhalen voor een blijvend effect. Als je dat niet ziet zitten dan kun je ook kiezen voor een chirurgische lift, de zogenaamde voorhoofdslift.

Wat doet botox tegen rimpels op het voorhoofd?

Botox zorgt ervoor dat de voorhoofdspieren zich ontspannen, waardoor de rimpels niet meer opvallen en de vermoeide uitstraling verdwijnt. Bovendien werkt Botox vaak ook erg goed tegen hoofdpijn. Het stofje botuline toxine wordt onder de huid gespoten met als gevolg dat de rimpels verdwijnen. Een botoxbehandeling kan in een ziekenhuis of privékliniek plaatsvinden en wordt uitgevoerd door een cosmetisch arts. Je kunt botox gebruiken vanaf 18 jaar. De behandeling wordt niet vergoed door de verzekeraar.

Wat kost een Botox behandeling tegen voorhoofdrimpels?

Hieronder vind je de vanaf-prijzen voor het verwijderen van voorhoofdrimpels met Botox bij ZKN-gecertificeerde klinieken in Nederland.

Botox 1 zone – Vanaf € 175,00 tot € 210,00

Wat kost een voorhoofdslift?

Hieronder vind je de vanaf-prijzen voor een voorhoofdslift en een endoscopische voorhoofdslift (operatie met camera) bij ZKN-gecertificeerde klinieken in Nederland.

Voorhoofdslift Endoscopisch – Vanaf € 3300,00 tot € 4975,00

Voorhoofdslift – Vanaf € 2800,00 tot € 4470,00

Tot slot

De huid op de juiste manier verzorgen en beschermen, is een goede eerste stap in de strijd tegen voorhoofdrimpels. Met een hoge SPF en een gedisciplineerde huidverzorgingsroutine kunnen veel tekenen van huidveroudering worden voorkomen. Probeer daarnaast veel water te drinken, op je rug te slapen en zo min mogelijk de wenkbrauwen op te trekken. Wil je die vervelende voorhoofdrimpels écht goed aanpakken? Botox wordt steeds toegankelijker.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie