Home Huidverzorging Tattoo verwijderen met laser

Tattoo verwijderen met laser

by Frans
Published: Updated: 0 comment
Tattoo verwijderen

Tattoos kunnen een mooie versiering van het lichaam zijn. Toch kan het zijn dat je na verloop van tijd, om wat voor reden dan ook, van je tattoo af wilt. InIn dit geval is een laserbehandeling de beste optie om je tatoeage te verwijderen. Op deze pagina lees je alles over het laseren van tattoos.

Tattoo verwijderen met een laserbehandeling

Sommige mensen willen na verloop van tijd af van hun tattoo. Een tatoeage is in principe een permanente afbeelding, maar gelukkig bestaan er inmiddels mogelijkheden om de inkt te verwijderen, waardoor de natuurlijke huidskleur weer zichtbaar wordt.

Het consult

Voordat begonnen kan worden met de behandeling om een tattoo te verwijderen zal er eerst een consult plaatsvinden. Alle belangrijke zaken met betrekking tot het verwijderen van de tattoo zullen aan bod komen. Tijdens dit consult kun je aangeven wat je wensen zijn.

Onder andere de mogelijkheden, de behandelmethode, het aantal behandelingen dat nodig zal zijn, en de kosten hiervan, zullen besproken worden. Ook zal verteld worden wat het voor jou te verwachten resultaat zal zijn. Hierbij kunnen eventueel afbeeldingen bekeken worden van tattoos van cliënten voor en na een behandeling, zodat je een beeld hebt bij wat je kunt verwachten.

Tattoo verwijderen, de behandeling

Tattoo verwijderen met laser

Het laseren van een tattoo bij een man.

Een ‘’verse’’ tatoeage (niet ouder dan zes maanden) kan nog niet behandeld worden, omdat de huid eerst volledig hersteld moet zijn.

Het verwijderen van een tattoo wordt gedaan met een laserbehandeling. Momenteel wordt vooral de Q-switched laser gebruikt.

Dit is een smalle laser, waarmee precies gewerkt kan worden. Het belangrijkste voordeel van deze laser is het korte pulserende vermogen, wat zorgt voor opwarming van de inkt en minimale opwarming van de huid. De huid wordt dus zo min mogelijk blootgesteld aan warmte, om littekenvorming en pigmentatievorming te voorkomen. De afgebroken inkt wordt door het lichaam opgenomen en via natuurlijke wegen uitgescheiden (urine).

Voor het verwijderen van een tattoo is geduld vereist. Gemiddeld zijn voor het geheel verwijderen van een tattoo 8 tot 12 behandelingen nodig. Tussen deze behandelingen moet je zo’n 10 weken wachten, zodat de huid goed kan herstellen voordat de nieuwe laserbehandeling gestart wordt. Ook de verbrijzelde inkt kan niet sneller dan in zes tot acht weken door het lichaam verwijderd worden. Het heeft dus geen zin om de behandelingen sneller achter elkaar uit te voeren.

Naast de Q-switched laser zijn ook zogenaamde picoseconde lasers in opkomst. Bij picoseconde lasers, zoals de PicoWay, is de laserpulse 100 keer korter dan die bij de Q-switched lasers. Hierdoor zou de kans op verbranding en pigmentatie van de huid kleiner moeten worden.

Uit onderzoek blijkt dat met een picoseconde laser vaak in veel minder sessies (soms zo weinig als 1 of 2 sessies, meestal 5 tot 6 sessies) een beter effect kan worden bereikt dan bij de traditionele Q-switched laser. Vooral tatoeages met daarin de kleuren groen en blauw zijn in potentie een stuk makkelijker te verwijderen.

Kleur van de inkt

Hoe makkelijk een tattoo te verwijderen is, hangt af van de gebruikte inktkleur en je huidtype. Een zwarte tattoo op een hele lichte huid is het makkelijkst te verwijderen, terwijl een gele tattoo op een donkere huid het moeilijkst te verwijderen zal zijn.

Herstel na het laseren van de tattoo

Directe reacties op een laserbehandeling zijn lichte zwelling van de huid en de zogenaamde ‘lasersnow’. Dit is het wit worden van de huid, een normale huidreactie die net als de zwelling na enkele minuten weer zal verdwijnen.

Het is verstandig om de huid tot enkele maanden na de behandeling goed te beschermen tegen de zon en UV-straling. Zonnebaden en gebruik van de zonnebank worden afgeraden en het is goed om de huid te behandelen met een crème met een goede beschermende factor.

Risico’s en complicaties van het laseren van tattoos

Het verwijderen van een tattoo is een veilige methode, maar zoals bij iedere behandeling bestaat er een kans op bijwerkingen en complicaties. Na een laserbehandeling kan de huid een tijdje rood zijn, branderig aanvoelen en je kan plaatselijk jeuk ervaren. Ook blaarvorming kan optreden, maar de blaren zullen vanzelf indrogen.

Er bestaat een kleine kans op verandering van pigmentatie van de huid. Dit betekent dat de huid lichter of donkerder zou kunnen worden dan de oorspronkelijke huidskleur. Dit treedt vooral op bij de blootstelling aan UV-straling. Het wordt dan ook aangeraden om goede zonnebescherming toe te passen. Deze pigmentatieverandering kan aanwezig zijn voor drie tot zes maanden en is slechts in enkele gevallen een blijvende complicatie.

Veelgestelde Vragen

[faq-schema id=”4520″]

 

Ervaringen verwijderen tatoeages met laser

Het werkt, al gaat het langzaam

Heb net mn 6e behandeling gehad. Verwacht dat ik halverwege het proces zit nu. Het gaat om 2 kleine tattoos op mn armen. Lijntjes zijn erg vaag geworden. Sommige hoekjes nog minder vaag. Persoonlijk vind ik het niet echt pijnlijk. Sessie duurt nog geen 5 min. Makkelijk geld verdienen voor hun dus. Maar er zijn niet echt andere opties. Al met al wel tevreden. Geduld is nodig, 4 weken herstel tussen elke sessie .

Nick – Behandeld in Heerlen | Kosten: €600

Pijnlijk, maar het is het waard

Ik laat 2 tattoos weglaseren en ik heb nu onlangs mijn 2e behandeling gehad. Om eerlijk te zijn is het wel enorm pijnlijk, je kan het vergelijken met vetspetters die tijdens het koken op je hand spatten, maar dan constant. Gelukkig zijn beide tattoos redelijk klein, laten we zeggen 5×5 cm en is het vaak in 10 minuten gedaan voor beide tattoos, wat ook erg fijn is, is dat ik een soort van (blad)blazer krijg waar ijskoude lucht uitkomt, dit mag ik tijdens het weglaseren op mijn tattoo richten, waardoor de pijn dan weer wat meevalt en vooral sneller wegtrekt. Ik moet ook zeggen dat de 2 dames bij wie ik nu geweest ben heel vriendelijk, eerlijk en heel goed zijn in wat ze doen. ze stellen me echt op mijn gemak en ze stoppen wanneer ze zien als het niet meer gaat. Ook heb ik een speciale creme meegekregen, waardoor het herstel van de huid sneller gaat en de pijn nadien ook wat verzacht. En daarbovenop heb ik als uitzonderlijke geste ook nog een klein potje met foundation gekregen, in mijn huidskleur (indonesische afkomst) helemaal gratis. Ik had namelijk verteld dat ik mijn tattoo moet verbergen voor het werk. Al met al ben ik enorm blij met het resultaat dat ik al zie, de fijne lijntjes zijn aan het vervagen en ik zie dat de tattoos al een klein beetje lichter worden in het geheel.

Bianca – Behandeld in Katwijk | Kosten: €1000

Tattoo laseren – het resultaat

Het resultaat van een laserbehandeling is permanent. Je kunt er voor kiezen om de tatoeage te laten vervagen, zodat er een nieuwe tatoeage overheen geplaatst kan worden. Als het gewenst is om de normale huidskleur weer terug te krijgen, kunnen meerdere behandelingen plaatsvinden om de inkt totaal te laten verdwijnen.

Het resultaat is afhankelijk van verschillende factoren. Het is gebleken dat de kleur van de inkt bepalend kan zijn voor de hoeveelheid behandelingen die nodig zijn, omdat de ene kleur makkelijker te verwijderen is dan de andere. Daarbij zijn oppervlakkige tattoos beter te behandelen dan diep in de huid aangebrachte tatoeages. Ook oudere tattoos zijn makkelijker te behandelen en hebben minder laserbehandelingen nodig voor totale verwijdering. Daarbij kan het huidtype ook bepalend zijn voor het resultaat: donkere huidtypes kunnen moeilijker te behandelen zijn dan lichte huidtypes, vanwege huidreactie op de laser.

You may also like