Home Voor Haar 15 tekenen dat je gewoon vrienden kunt blijven met je ex

15 tekenen dat je gewoon vrienden kunt blijven met je ex

by Frans

Hoe jullie ook uit elkaar gaan – een break-up is altijd lastig. Gelukkig bestaat er een kans dat jullie (later) vrienden kunnen blijven.

Vrienden blijven met je ex

Een rustige, drama-loze break-up is het beste wat je kunt krijgen als het aankomt op uit elkaar gaan. Het is vooral heel erg akelig als jullie elkaar oprecht heel erg aardig en lief vinden, maar dat de relatie gewoon niet werkt zoals jullie willen. Soms is er de mogelijkheid om vrienden te blijven met je ex. Als je deze 15 dingen herkent is de kans heel erg groot dat het nog werkt ook.

1. Jullie break-up was niet zo’n zooitje

Je hoort zo vaak verhalen over break-ups die je maar met één woord kunt omschrijven: ‘messy‘. Je kunt ook uit elkaar gaan omdat je uit elkaar groeit, of omdat jullie levens gewoon te verschillend zijn. Als er geen dramatische ruzies aan vooraf zijn gegaan, dan bestaat er een grote kans dat jullie gewoon vrienden kunnen blijven.

2. Jullie hebben elkaar nooit emotioneel (of fysiek) misbruikt

Van scheldpartijen, chantage, vreemdgaan tot fysieke bedreiging. Als je dit ooit hebt meegemaakt wíl je niet eens vrienden met die persoon blijven, toch? Als iemand echt verkeerd met je is omgegaan verdienen ze geen tweede kans.

3. Jullie hebben geen break-up seks

Als je totaal de drang niet voelt om met hem of haar opnieuw het bed in te duiken na de break-up, heb je kans dat je hem of haar echt als een gewone vriend ziet. En niets meer dan dat.

4. Jullie hadden geen knipperlichtrelatie

Als jullie altijd heel gewoon met elkaar om konden gaan en er weinig drama was, zul je sneller vrienden kunnen blijven.

5. Jullie zijn niet uit elkaar gegaan omdat het saai werd

Een saaie relatie = een saaie vriendschap. Zo simpel is het eigenlijk. Als jullie altijd lol met elkaar hadden zul je dat ook kunnen hebben als gewone vrienden.

6. Er is genoeg tijd verstreken na de break-up

Het is heel onrealistisch dat je nét na de break-up meteen zoiets hebt van: “Nu zijn we gewoon BFFs”. Jullie vriendschap is later veel prettiger als jullie allebei geen hartzeer meer hebben.

7. Zijn of haar nieuwe vlam weet dat je bestaat

Als je iemands ‘geheim’ bent, wil je toch ook geen vrienden met hem of haar zijn? Als zijn of haar nieuwe liefje weet van jullie vriendschap (en dit prima vindt), zit het wel goed.

8. Jullie konden vroeger heel goed met elkaar communiceren

Op deze manier zorgen jullie dat er geen akelige sfeer blijft hangen, omdat jullie er gewoon over kunnen praten.

9. Jullie vinden elkaar nog steeds hele aardige mensen

Als jullie liefde niet puur en alleen fysiek was, is de kans groot dat je hem of haar gewoon een heel sympathiek en fijn persoon vindt. Als jullie elkaar oprecht aardig vinden, kunnen jullie toch ook gewoon amigo’s zijn?

Ook interessant: Signalen waaraan je een ongezonde vriendschap herkent

10. Je weet hoe je met de nieuwe relatie van je ex moet omgaan

Één ding wil je nooit zijn – een homewrecker. Zorg er dus voor dat je respectvol omgaat met de relatie van je ex en zijn of haar nieuwe vlam. Als je weet wat wel en niet kan, zit het wel goed.

11. Je voelt je niet ongemakkelijk als jullie samen zijn

Er zit vriendenpotentie in als jullie je op je gemak voelen als jullie samen zijn. Op een soort broer-zus manier, dus ook weer niet té comfortabel dat jullie terugvallen in oude patronen.

12. Je ex gaat respectvol met zijn of haar vrienden om

Dan weet je meteen dat jij ook respectvol behandeld zult worden als gewone vriend.

13. Jullie waren al vrienden voordat jullie een stelletje waren

Als jullie vroeger al vrienden waren, weet je precies naar welk ‘niveau’ je terug moet gaan. Dat maakt alles een stuk makkelijker!

14. Je vind het niet erg om je ex wat meer ruimte te geven als hij of zij nog niet klaar is om nu al vrienden te zijn

Misschien ben jij er al klaar voor, maar dat betekent niet dat je ex dat ook is. Als je hem of haar de nodige ruimte kunt en wilt geven, laat dat meteen zien dat je een goede vriend bent en niet alleen aan jezelf denkt.

15. Toen jullie nog samen waren, was hij of zij er altijd voor je

Als je ex altijd voor je klaar stond en liefdevol was, dan weet je dat het een goed persoon is om mee vrienden te blijven.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie