Home Algemene Gezondheid Honing Tegen Maagzuur Helpt Dat Echt?

Honing Tegen Maagzuur Helpt Dat Echt?

by Frans Nieuwenhuis
Honing Tegen Maagzuur Helpt Dat Echt

Misschien wist je het niet, maar honing wordt vaak gezien als een goed middel tegen maagzuur en het brandend maagzuur dat het veroorzaakt. Begrijp je het verband niet?

Wil je meer weten omdat we je nieuwsgierigheid als bijen hebben gewekt? Bij healthcarechain willen we aan al je wensen voldoen, dus een klein uitstapje naar de bijenkorf is op zijn plaats!

Het eten van honing tegen brandend maagzuur is als het gebruiken van een natuurlijk middel. Het is geen vervanging voor het raadplegen van een specialist, maar het kan helpen om wat van de zeurende pijn te verlichten en bepaalde mechanismen in het spijsverteringsstelsel te reguleren. Veel eigenschappen van honing verklaren waarom het deze deugd heeft, zoals het gehalte aan antioxidanten of de speciale textuur, die helpt om de slijmvliezen van de slokdarm te kalmeren.

In dit artikel leggen we dit verbazingwekkende fenomeen in meer detail uit. Als pijnaanvallen je dagen of nachten bederven, kun je er met honing iets aan doen.

Met studies en wetenschappelijke feiten als bewijs, vertellen we je alles wat je moet weten over dit weinig bekende middel, dat wel eens het gesprek van de dag zou kunnen worden… of de bzzzz!

Waarom is honing goed voor je?

Voordat we dieper ingaan op hoe honing helpt bij brandend maagzuur, geven we je graag een korte opsomming van de gezondheidsvoordelen van honing.

De nectar van de bijenkorf is, hoewel in verschillende mate afhankelijk van de soort, net zo rijk aan antioxidanten als sommige soorten fruit en groenten. Het kan dus ziekten helpen voorkomen door het immuunsysteem te stimuleren (bron).

Hoewel calorierijk, zoals blijkt uit deze referentietabel , levert het precies de calorieën die je lichaam nodig heeft zonder aan te komen… zolang je niet elke dag een hele pot naar binnen werkt, natuurlijk!

Het staat bekend om zijn antibacteriële eigenschappen en wordt al eeuwenlang gebruikt om bepaalde infecties te bestrijden.

Honing tegen maagzuur

honing tegen maagzuurHoning wordt door sommige specialisten ingezet bij natuurlijke opties om brandend maagzuur tegen te gaan (bron).

Deze reflux is vaak de oorzaak van een pijnlijke buik (wetenschappelijker gezegd is het de slokdarm die in gebreke blijft).

Om het effect te begrijpen dat bijennectar in deze gevallen kan hebben, moeten we bedenken dat deze gouden substantie bijzonder dicht en stroperig is. In zekere zin “vult” het je lichaam om het effect van het zuur te reguleren.

Dit fenomeen is beschreven in een wetenschappelijk onderzoek dat is gepubliceerd in het British Medical Journal. Er staat letterlijk dat dit heerlijke voedsel een “barrière” effect kan hebben om brandend maagzuur te beperken.

Hoe en wanneer honing gebruiken tegen maagzuur?

Waarschuwing: honing is absoluut niet de enigste remedie voor bepaalde aandoeningen waarvoor je een arts moet raadplegen.

Als deze voorzorgsmaatregel in acht is genomen, kun je verschillende strategische momenten bedenken waarop honing het spijsverteringsstelsel kan helpen om zijn werk goed te doen:

Bij het ontbijt heeft honing een perfecte plek op tafel. Je krijgt vitamines binnen terwijl je geniet van de voortreffelijke smaak. Op dezelfde manier geef je je slokdarm “apparatuur” om de zure reflux gedurende de dag te reguleren en, idealiter, te voorkomen.

Zie ook: 5 Voordelen van Spijsverteringsenzymen voor de Gezondheid

Tijdens de lunch kun je denken aan een thee waaraan je een beetje honing toevoegt (nou ja, het is beter gezegd in plaats van melk, het is waar…!). Dit kan koffie vervangen, wat over het algemeen minder geschikt is voor spijsverteringsproblemen.

Waarom voeg je ’s avonds niet een beetje honing toe aan je gerechten? Pas natuurlijk wel op dat je de positieve effecten van honing niet tenietdoet door het te mengen met voedingsmiddelen die niet worden aanbevolen.

Welke andere voedingsmiddelen kunnen helpen bij brandend maagzuur?

Honing is dus een goede bondgenoot bij brandend maagzuur en kan bepaalde vormen van aandoeningen helpen voorkomen.

Als bonus, omdat we je graag van allerlei informatie voorzien, volgen hier nog een paar andere voedingsmiddelen die bijzonder geschikt zijn voor deze pijnlijke situaties:

Voedingsmiddelen die je kunnen helpen brandend maagzuur te bestrijden

Bananen. We hebben in een ander artikel al beschreven dat ze goed zijn voor de lever, en we zeggen het nog een keer! We willen er ook graag aan toevoegen dat deze mooie gele vruchten kunnen helpen tegen buikpijn. Dit kan te maken hebben met hun hoge kaliumgehalte. Kalium wordt door veel wetenschappers beschouwd als gunstig voor een goede beheersing van de maagstroom (bron).

Gember. We hebben de voordelen ervan al in een andere publicatie geprezen. Deze plant heeft veel voordelen en kan het lichaam op veel manieren ‘repareren’. Het is ook geweldig voor het verminderen of zelfs elimineren van brandend maagzuur.

Couscous. Merk op dat dit niet alles omvat wat aan dit gerecht kan worden toegevoegd. Maar het griesmeel zelf zal helpen om sommige problemen die gepaard gaan met maagzuur te verlichten.

Ons oordeel: honing, een natuurlijke hulp tegen brandend maagzuur

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het is belangrijk om je voeding af te wisselen, en de hele dag door honing eten is geen goed idee.

Zoals we al eerder zeiden, kunnen sommige maagpijnen ook symptomen zijn van ernstigere problemen, dus probeer ze niet te lang te ‘verbergen’.

Als je deze waarschuwingen in gedachten houdt, aarzel dan niet om de honingbijen te vertrouwen. Trakteer jezelf regelmatig op een paar schepjes honing. Dit zal de maagklachten beperken, of beter nog, voorkomen!

Related Articles