Home Algemene Gezondheid Helpt IJsbaden Bij Gewichtsverlies?

Helpt IJsbaden Bij Gewichtsverlies?

by Frans
Published: Updated:

Vandaag de dag wordt ijsbaden steeds populairder onder mensen van alle leeftijden. Mensen vertellen regelmatig over hun ervaringen en de voordelen die ze ervaren, omdat veel studies en onderzoeken hebben geconcludeerd dat het toevoegen van een ijsbad aan je dagelijkse levensstijl heel heilzaam voor je kan zijn.

Voor degenen die graag hun grenzen verleggen en het maximale uit hun trainingen en trainingsroutines halen, helpt ijsbaden om te herstellen en pijn te verlichten.

Meestal is het kiezen van deze zware routine voor een betere gezondheid voor iedereen een gewaagde zet. Van beroemdheden tot populaire atleten over de hele wereld, velen houden vast aan de techniek en berichten over de voordelen.

Als het gaat om het toevoegen van ijsbaden aan je levensstijl, blijf dan lezen en krijg alle details over de voordelen, voorzorgsmaatregelen en beperkingen. Dit artikel geeft je alle ideeën over hoe je ijsbaden kunt voorbereiden en toepassen.

Wat zijn de voordelen van een ijsbad?

IJsbaden is een eenvoudige maar heilzame manier om stress te verlichten, je cognitieve functie te verbeteren en spiergroei te bevorderen. Als je lichaam in contact komt met koud water, worden alle zenuwreceptoren onder je huid gealarmeerd, waardoor je concentratie toeneemt.

Er zijn bepaalde regels die je moet volgen voordat je in een bad met ijskoud water stapt. Als je het ijsbad voor het eerst uitprobeert, zorg er dan voor dat je je lichaamstemperatuur onder controle houdt. Blijf er maar een beperkte tijd in, want overmatige blootstelling aan ijswater kan leiden tot onderkoeling. Als jij het type persoon bent dat graag zijn grenzen wil verleggen en zich elke dag wil blijven verbeteren, dan is het ijsbad echt iets voor jou.

Wat zijn de do’s en don’ts van ijsbaden?

Net als met andere dingen hebben ook ijsbaden beperkingen en voorzorgsmaatregelen die iemand in acht moet nemen voordat hij in het bad stapt. Als het gaat om tijdsbeheer en de temperatuur van het water, moet je zeker zijn van alle kleine details omdat het ook schadelijk kan zijn voor je lichaam.

Zorg ervoor dat je al het ijs uit een gezonde waterbron haalt, want ijs uit besmet water kan leiden tot infecties of uitslag op je lichaam.

Hoe dan ook, hier zijn de regels en voorzorgsmaatregelen die je in acht moet nemen om te kunnen genieten van de voordelen van ijsbaden zonder jezelf te schaden:

1. Neem je tijd erin serieus

Tijdmanagement is cruciaal als het gaat om profiteren van ijsbaden. Je moet gewoon zo lang mogelijk in het ijskoude water blijven. Je grenzen verleggen is één ding, maar jezelf geen pijn doen door je ego is een tweede. Probeer ten minste 15 minuten in het water te blijven voor optimaal profijt en zonder nadelige gevolgen.

Naarmate na verloop van tijd en oefening je tolerantie toeneemt, kun je de duur in het water na een bepaalde tijd verlengen.

2. De juiste temperatuur aanhouden

Temperatuur is een ander belangrijk ding dat je moet aanhouden voor de beste resultaten en zonder jezelf te schaden. Zorg ervoor dat de temperatuur van het water in je ijsbad tussen de 10 en 15 graden Celsius blijft. Als de temperatuur lager is dan dat, loop je een groot risico op onderkoeling. Als de temperatuur van het water hoger is dan dit bereik, zal het je niet veel goeds doen.

3. Regel je ademhaling

Ademhaling is essentieel als je voor langere tijd in het water blijft. Regel je ademhaling terwijl je in het bad met ijskoud water zit. Zorg ervoor dat je door je neus in- en uitademt om je longen te versterken. Knijp je middenrif samen en pers alle lucht langzaam in en uit.

Wat doet ijsbaden met je lichaam?

Als je het meeste uit je dagelijkse inspanningen en trainingen wilt halen, begin dan je dag met een ijsbad. Omdat koud water goed is voor het verminderen van ontstekingen en zwellingen in je lichaam, zal dit je zenuwstelsel verbeteren. Als je nog steeds denkt dat een ijsbad nemen lastig is, probeer het dan gewoon eens en ervaar zelf de effecten. Maar goed, laten we eens kijken naar alle essentiële voordelen van het regelmatig nemen van een ijsbad:

1. Biedt verlichting bij vermoeidheid en daaraan gerelateerde pijn

Een ijsbad heeft een direct effect op je centrale zenuwstelsel. Je centrale zenuwstelsel is verantwoordelijk voor al je motorische functies en vaardigheden, dus kan het een weldaad zijn om het een therapie met ijskoud water te geven. Pijnverlichting is een van de belangrijkste voordelen die het je lichaam biedt. Daarnaast verminderen ijsbaden ontstekingen en verminderen ze vermoeidheid. In bad gaan na je training of een zware werkdag laat alle stress uit je spieren verdwijnen, waardoor je ontspannen en kalm achterblijft.

Lees ook: 7 Superfoods Die Gezonde Gewrichten Ondersteunen

2. Beter spierherstel

Als je gaat sporten of hardlopen, zijn er momenten dat je het gevoel hebt dat je armen of benen eraf gaan vallen van de pijn. De pijn in je spieren komt doordat het lichaam minder rust krijgt om te herstellen. Maar je hoeft je geen zorgen te maken, want een ijsbad zorgt voor het herstel. Als je een ijsbad neemt na een training of een lange dag werken, behandel je je spieren als een soort acupunctuurbehandeling. Het zal je lichaam helpen om al het spierweefsel effectiever en sneller te herstellen.

3. Bevordert een gezonde cognitieve functie

Een ijsbad helpt niet alleen bij het verminderen van vermoeidheid en het herstel van je spieren, maar verbetert ook je mentale gezondheid. Als je je geestelijke gezondheid serieus neemt en je concentratie, geheugen en cognitieve functie wilt verbeteren, probeer dan om regelmatig een ijsbad te nemen. Zorg ervoor dat je voor het baden een of andere fysieke activiteit doet, want dan kun je langer in het water blijven.

Ook interessant: Top 30 tips om af te vallen en gewichtsverlies

Conclusie

Alle bovenstaande punten zijn goed onderzocht en zullen jou en je conditie ten goede komen. Zorg ervoor dat je alle voorzorgsmaatregelen neemt om de beste resultaten te behalen met ijsbaden. Doe altijd je workout, oefeningen of hardlopen vóór je ijsbad sessie, omdat het effectief alle stress uit je lichaam zal wegnemen.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie