Home Depressie Verschillende Medicijnen Tegen Depressie

Verschillende Medicijnen Tegen Depressie

by Frans
Published: Updated:

Een depressie is erg vervelend, maar gelukkig relatief goed te behandelen. Er zijn in de loop der jaren een groot aantal medicijnen op de markt gekomen die er voor kunnen zorgen dat je er goed mee om kan (blijven) gaan en dat de depressie daarmee een minder belangrijke rol in je leven gaat spelen. Dit is natuurlijk prettig voor jezelf als voor de mensen om je heen die op die manier de oude persoon weer terug krijgen.

Er zitten echter ook wel een paar nadelen aan medicijnen tegen depressies. Zo is het bijvoorbeeld bekend dat de meeste medicijnen pas na enkele weken beginnen te werken. Het is daarom dan ook niet mogelijk om een pilletje in te nemen zoals tegen bijvoorbeeld hoofdpijn. Wanneer je last hebt van depressies dienen de medicijnen volgens een doordacht plan in te worden genomen om er op die manier voor te zorgen dat je de juiste behandeling krijgt en de depressie uiteindelijk het hoofd kan worden geboden.

Verschillende Medicijnen Tegen Depressie

Daarnaast is het bekend dat de medicatie tegen depressies een aantal bijwerkingen kan veroorzaken. Het hangt uiteraard af van de persoon die de medicatie gebruikt welke bijwerkingen er op zullen treden, maar over het algemeen komen er wel een aantal voor. Zo kan men bijvoorbeeld last krijgen van maag en darmklachten, slapeloosheid, hoofdpijn, zweten, trillen, seksuele stoornissen, droge mond, sufheid, wazig zien, bloedingen, gewichtsverandering, overgevoeligheid en rusteloosheid. Dit is natuurlijk een flinke lijst, maar het is dan ook niet zo dat iedereen last zal krijgen van alle bijwerkingen. Het is puur een overzicht van wat er zoal op kan treden en waar men mee te maken kan krijgen.

Er bestaat bovendien geen truc anders dan het simpelweg te proberen om erachter te komen welk medicijn het beste werkt in jouw situatie. Uiteraard is het bij hartklachten of andere aandoeningen wel van belang om te controleren of je een bepaald geneesmiddel mag gebruiken. Daarnaast is het van belang om naast een rustige opbouw ook weer te zorgen voor een nette afbouw. Op die manier kan het lichaam weer wennen aan de nieuwe situatie en kunnen nieuwe klachten worden voorkomen.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste surfervaring te bieden. Akkoord Meer Informatie